Resil nekdo z vas uz vymenu tlumicu? Origo pro me nepripadaji v uvahu za 1ks cca. 25 000,- opravdu nedam. A z ostatnich vyrobcu vim snad jen o Bilsteinech?? Jeste jsem nekde videl e31 na KONI, ale nedohledal jsem je nikde kolik stoji a jestli jeste vubec jdou objednat. A pripadne umi nekdo Bilsteiny za nejakou lepsi cenu?
Origo jsou Boge, takze otazka, zda by nesly sehnat nejak naprimo Kazdopadne na ebay.de jsou komplet predek + zadek za 400eur (10 000Kc) i s postovnym. Probirali je na Bimmerforu. Zkus kontaktovat prodejce, s otazkou kdo je vyrobce.
PS: mas normalni nebo EDC tlumice? To je taky podstatne vedet
mam obyc podvozek jen snizeno... nasel jsem jeste Gabriely a TRW ale zkusenost mam jen s gabrielama, ty mam vzadu a uz od zacatku i po 8000km je podle testru tlumicu rozdil v jejich ucinnosti mezi sebou cca. 35%
ja jsem sel do bilsteinu, origo staly fakt raketu a pak jsem nasel jen nejakou noname nahradu.... ale bilsteiny zvedaji predek, dal jsem H&R pruziny a neslo to vubec dolu.... o tech z ebay tam psali amici nebo nemci?
Predni kolo / horni hrana podbehu (blatniku) 38cm, zadni kolo 38,5cm.
Vzdalenost hrany mezi prahem a dverma - proste ta hrana co tam na boku je a zemi = 29,5cm na hrane s prednim podbehem, 36,5cm na hrane se zadnim podbehem.
Nevim o tom ze bych mel nestandard podvozek, tlumice jsou BOGE.
Bral jsem je z http://www.automatejcek.cz . Dobry pristup i jednani Jinak ja nakonec necham asi ty SPAX pera co tam jsou ted i kdyz mam jeste jedny predni co by tam sly,ale ty jsou o hooodne A uz ted musim pri vjezdu do garaze podkladat prknem....
A jak se chová 8ma s novýma tlumičema? Pokud si dobře vzpomínám, tak to stálo necelých 5000,- KKČ, že? A ty zadní tam necháš? Ten rozdíl 35% je trochu síla myslím...
Mno auto se jeste snizovalo a sedlo si to vic nez bych si pral a bylo pro predni naraznik bezpecne, tak s tim nemam najeto moc km,ale je to znatelne lepsi....ale az budu schopen najet na test tlumicu, tak je necham znovu promerit