Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

klima

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinn
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od martinn »

ked zapnem klimu, ozyvaju sa z nej (z mriezok na vystup vzduchu v kabine) take sycave zvuky. Trva to typicky tak 2-3 sek, potom to stichne, po parm minutach alebo sekundach zas. Zaujimave, je, ze ked mi nesiel vetrak chladica klimy (vypalena poistka), sycalo to celu dobu (a teplota motora aj za jazdy do cerveneho, ale to je uz iny pribeh - viskospojka)

Najhorsie, je ze to takmer vobec nechladi, na vystupe 22 °C, tepolota vonku 33 °C, klima na max.

Klima je naplnana koncom 03/2004.
Len tak narychlo mi to pozreli v autoklime, vyzera ze naplne je dost.

Asi sa nevyhnem servisu, len sa chcem spytat, ci vas nekoho nenapada co to moze byt (kompresor?, ...)
martinn
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od martinn »

tak bolo predsa len malo naplne, uz to ani nesyci a chladi o 100% lepsie.

niekde tu na fore som nasiel, ze napln moze uniknut aj ked sa prehreje - napr. ked nefunguje pridavny ventilator klimy (obcas sa mi spali poistka), co je prave asi moj pripad, uvidim na kontrole za mesiac.
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

Ten pridavnej ventilator mi taky nechodi. Ma to pry nejakej integrovanej regulator otacek a dost to odchazi. Ale ted se mi ho meit fakt nechce - je to dost penez .-((
Radek

#4 Příspěvek od Radek »

Docasne je to mozny vyresit tak, ze ho natrvdo sepnete.
martinn
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od martinn »

mne v podstate chodi, len obcas vyrazi poistku :( . no a potom pri zapnutej klime vidim, ako mi krasne stupa teplota motora. a odpor pre pomale otacky je obideny, je to prepojene na priamo - mam furt rychle otacky. je mozne, ze vrtula pomaly ale isto odchadza a obcas potrebuje na rozbeh vyssi prud - a 30a poistka to nevydrzi. normalne by mi to nevadilo, ale bojim sa prave toho uniku chladiva z klimy pri prehriati, ako tu niekto spominal. uvidim za mesiac, ci mi neunika aj nejakym klasickym sposobom.
Odpovědět