Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ESP

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Anonymous

#1 Příspěvek od Anonymous »

čau kluci,potřeboval bych poradit.Mám možnost koupit vod jednoho fandy 750il e38,ale trochu se bojím té regulace podvozku.Je to výroba 01.96,vopravdu v dobrým stavu(servis a tak)Stím podvozkem ještě nic děláno nebylo.Chová se k tomu dost slušně.Bohužel nevím kolikátej je to majitel.Nalítáno má 287tis a jezdí to necelej rok v ČR.Určitě si to nechám prolest někde v servisu BMW,ale předběžně bych chtěl trochu zjistit co a jak.Asi před rokem jsem slišel samou nechválu na ESP ale bylo to spíš mysleno na E32(přesvadčoval mě jeden servisman ŠKODA)Předběžně děkuji za radu. :idea:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

e32 esp nema
Anonymous

#3 Příspěvek od Anonymous »

No když se koukneš na auto scout tak tam ty E32 ESP maj napsaný a mylím si že to není žádnej vejmysl.Ivo se svojí alpinou má taktéž elektronickou regulaci podvozku.Bylo by dobrý kdyby se tady taky vokázal a něco nám k tomu řekl. :idea:
Radek

#4 Příspěvek od Radek »

e38 740i píše:No když se koukneš na auto scout tak tam ty E32 ESP maj napsaný a mylím si že to není žádnej vejmysl.Ivo se svojí alpinou má taktéž elektronickou regulaci podvozku.Bylo by dobrý kdyby se tady taky vokázal a něco nám k tomu řekl. :idea:

EDC :wink:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

e38 740i píše:No když se koukneš na auto scout tak tam ty E32 ESP maj napsaný a mylím si že to není žádnej vejmysl.Ivo se svojí alpinou má taktéž elektronickou regulaci podvozku.Bylo by dobrý kdyby se tady taky vokázal a něco nám k tomu řekl. :idea:
e32 ma ASC nebo ASC+T, nic jinyho. TECKA. Proste mi to ver protoze to tak je. :)
Radek

#6 Příspěvek od Radek »

darmon píše:
e32 ma ASC nebo ASC+T, nic jinyho. TECKA. Proste mi to ver protoze to tak je. :)

Ja si myslim ze si proste jenom plete zkratky ESP a EDC
mayklmaykl

#7 Příspěvek od mayklmaykl »

jaja klar!e32 má asc+t, e38 má DSC...se servismanoidioty od škody bych se o bmw nebavil oni maj superb.krom toho jestli nakej patek jezdis bez si vyzkouset co dela esp a dsc...az proletis s espckem nejakym rostim napis,kdo na to totiz neni zvyklej tak to nekam posle./zataci to totiz kam zatacis volantem-a coz se zrovna moc nehodi ve smyku/ dsc prevazne buzeruje jen prenos sily a projevuje se o dost inteligentnejc.
Anonymous

#8 Příspěvek od Anonymous »

no je to faj že jsem se teda dozvěděl jak to je ,ale přesto bych se rád dozvěděl jaká je trvanlivost,spolehlivost,poruchovost tohohle zařízení.Kluci taky by mě zajímalo jestli se dělali tyto modely i bez téhle píčoviny.(nevím prostě tomu zatím nějak nevěřím ) :roll: :?
mayklmaykl

#9 Příspěvek od mayklmaykl »

urcite takovy modely se urcite najdou :lol:
no a k ty trvanlivosti ....to je otazka 8O az se to posere tak se to posere jako vsecko.urcite to neco vydrzi ale pristi 3 generace to asi nebude.proste je to dalsi vec ktera se muze posrat kdyz ne je to ok asi :!:
Anonymous

#10 Příspěvek od Anonymous »

Mno pokud myslis opravdu DSC, tak myslim ze zivotnost nebude problem. Cidla jsou de-facto neznicitelna, takze vlastne neco jako ABS - taky se to nesype.
Jinak DSCckem jsem prijemne prekvapen. Funguje fakt slusne a na E38 s pekelne naklanejicim se podvozkem je prijemne. Zasahuje presne, rychle, ale nesebere ti auto z ruky.
Fugo

#11 Příspěvek od Fugo »

Na mojí E32 je jak ASC+T tak EDCIII a Nivo a vše momentálně v pohodě, pravda na PZ tlumiči mám kapku oleje z Niva ale to se bude řešit až v zimě přetěsněním pístnice, olej tam rve čerpadlo pořád novej takže tlumiče na testu byly v pohodě.
Anonymous

#12 Příspěvek od Anonymous »

takže se toho nemusím bát?Myslím jako bezporuchovost.Tím pádem jakmile se to začne asi srát(unik oleje a tak)tak se asi začnou napíču sjíždět gumy ? :)
Odpovědět