Nevíte kde můžu sehnat za dobrou cenu levý zadní tlumič sachs"nivo".Teče mi z něho olej.V zatáčkách už to není ono...Stačí ho jen vyměnit a vše bude ok?.......Zatím díky.S pozdravem Jukr(00(--)(--)00)iL
teď jsem jednu 32ku šrotoval a řj jsem nenašel pouze pákový snímač na stabilizátoru a přes relé do toho prdel olej z hydraulického posilovače brzd přes zásobníkové koule něco jako u citrona byla to sice stará čuza tak 89 735 u novějších to muže být jinač a tu výšku si u toho můžeš nastavit seřízením toho pákového snímače(tisícihran na páce) na zadní nápravě
je to jak píše kutil, e32 se nastavuje mechanicky, vzadu je ten ovládací kohout spřažen s torzní tyčí, pokud vlezeš pod auto tak si to můžeš nastavit jak "chceš" jinak správné nastavení je v bentley.
a neviete ako je to na E32 750 lebo mam "zadok" padnuty dole, tak ci to maju nejako inac riesene alebo to bude stacit nastavit, teda pokial tam nie je nieco v prdeli/myslim pokazene/
u 750 buď nivo je nebo není, koukni pod auto na zadní tlumiče a uvidíš, u nivo jde dole z tlumiče hadice a ta de na kastli do koule. Takže pokud nemáš nivo tak budeš mít špatný pružiny což se tedy u toho niva vyloučit taky nedá, u nivo se to tedy výška nastavuje na té straně co je tlumič výfuku, lehni pod auto a uvidíš to, ten přepouštěcí kohout je spojen táhlem s torzní tyčí, povolíš tu objímku táhla na torzce a při nastartovanym autě jak s tím budeš hýbat tak se to bude zvedat nebo klesat, pokud tedy pumpa dává tlak, ještě mě napadá že se nivo dá poznat podle toho jaká je použita nádobka na servo/LAD/ASC olej, to je ta vedle olejového filtru - velká plechová = nivo, menší plast bez niva.
tomboss píše:a neviete ako je to na E32 750 lebo mam "zadok" padnuty dole, tak ci to maju nejako inac riesene alebo to bude stacit nastavit, teda pokial tam nie je nieco v prdeli/myslim pokazene/
Já měl podobný problém na 735iL s nivo a musel jsem koupit novou tu věc, co reguluje výšku. Prostě fungovalo to asi na 50 procent, výš se auto prostě nezvedlo. Nevím, jak se to přesně jmenuje.
Ale unavené pružiny nebyl ten problém.
Jinak ty zadní tlumiče pro auto s nivo jsou děsná pálka, a? už z Elitu nebo od BMW. Prostě za luxus se lususně platí.
předělat se to dá ale podle bentley, je třeba vyměnit kromě jiného horní uložení tlumičů, pružiny atd, 2ks nivo tlumičů má známej na prodej za 2000kč za ks
měl sem nivo a mam tam normál tlumiče,už sem to tak koupil,tlumiče sem dával nový a sem rád,že to mam bez niva -stály mě 10k na celý auto,nivobude dobrá věc,ale ne u 20 let starý káry,mam rok 92 a ty normál tlumiče co sem ted měnil byly k.o. takže počítam,že to někdo překopával tak před 5ti lety,jestli tam teda nedal starší,každopádně tam musim dát obyč servo-ma ty vývody na nivo natvrdo ucpaný