Jaký máte zkušenosti s přesností měření průměrný spotřeby na BC u 7er? Po zapnutí měření sem najel cca 300km normálnim stylem po Praze (mimo špičku, vetšinou lážoplážo žádnej racing) a ukazuje mi to průměr 12,5 na 100. To je docela good, ne?
Jo, což o to, já si nemyslim že by to nemohlo žrát 12,5 po městě, ale právě chci vědět nakolik je přesnej v tom měření palubní počítač, abych si třeba moh propočítávat delší trasy apod.
Muke_740iL píše:Jo, což o to, já si nemyslim že by to nemohlo žrát 12,5 po městě, ale právě chci vědět nakolik je přesnej v tom měření palubní počítač, abych si třeba moh propočítávat delší trasy apod.
Natankuj plnou bandu, vynuluj denní počítadlo + spotřebu. Vyjezdi ji do dna a znova natankuj po hrdlo. Litry vydělíš KM * 100 a porovnáš s BC. Jednoduché, ne?
fuj, vy to mate nenazrany me ukazuje nezridka 7,8 ono kdyz uz se to rozjede tak staci malo na udrzovani a nejdlouhodobnejsi spotreba je 9,3 ale to je to litani po meste
Hitman píše:fuj, vy to mate nenazrany me ukazuje nezridka 7,8 ono kdyz uz se to rozjede tak staci malo na udrzovani a nejdlouhodobnejsi spotreba je 9,3 ale to je to litani po meste
nj, ale to jezdiš dlouhy trasy. Zkus jezdit pul dnbe po praze a hned se dostnaes pres 12litru
Hitman píše:fuj, vy to mate nenazrany me ukazuje nezridka 7,8 ono kdyz uz se to rozjede tak staci malo na udrzovani a nejdlouhodobnejsi spotreba je 9,3 ale to je to litani po meste
nj, ale to jezdiš dlouhy trasy. Zkus jezdit pul dnbe po praze a hned se dostnaes pres 12litru
kdyz popojizdim po praglu tak 10.5 a po PB kdyz jezdim jak prase tak 9.5 i bratranek s 320i coupe se divil ze mi to zere tak malo ale uz vas s tim nebudu provokovat vam to sice zere ale taky jede
v PZE je problém, že většinu benálu prostojíš a ne projezdíš. To je známá věc
Odchylka mereni palubniho pocitace se da menit, je tam na to konstanta, ktera se podle vzorce zmeni.Prave to resim, protoze se me spotreba zdala ponekud nizka na M5 a skutecne vypada to na 0,6L/100km
Takze vcera jsem jel ne za 9,4L , ale za 10L, porad je to slusny
Já mam dlohodobák na 740i mot.4,4 na 12,5l. Venku na dálce např. Praha-Berlin jedu lehce pod 10l i když mi bord ukazuje 12,5. Maximálně se mi hne desetinka. Na 80l benzinu najedu na dálce zhruba 850km.
Ale je to tak jet do 140km/hod na tempomat.
bmw_pepa píše:Já mam dlohodobák na 740i mot.4,4 na 12,5l. Venku na dálce např. Praha-Berlin jedu lehce pod 10l i když mi bord ukazuje 12,5. Maximálně se mi hne desetinka. Na 80l benzinu najedu na dálce zhruba 850km. Ale je to tak jet do 140km/hod na tempomat.
A k čemu je potom pod kapotou 4.4? Na takovouhle jízdu s přehledem stačí i 725tds s daleko menší spotřebou.
bmw_pepa píše:Já mam dlohodobák na 740i mot.4,4 na 12,5l. Venku na dálce např. Praha-Berlin jedu lehce pod 10l i když mi bord ukazuje 12,5. Maximálně se mi hne desetinka. Na 80l benzinu najedu na dálce zhruba 850km. Ale je to tak jet do 140km/hod na tempomat.
A k čemu je potom pod kapotou 4.4? Na takovouhle jízdu s přehledem stačí i 725tds s daleko menší spotřebou.
treba na to ze ve 160 to pekne zrychluje... a to s 725tds nejde
Přesně tak, když člověk někdy potřebuje předject, tak ty koně tam prostě sou...a je jedno jestli jedu sám nebo ve čtyřech lidech naloženej, stačí jen sešlápnout plyn. Výkon na předjíždění je jedna z položek aktivní bezpečnosti. Ale povětšinu času jezdim normálně, ne kvůli spotřebě, ale prostě jak sem zvyklej. Teď sem jezdil po městě v zácpách a hned mi to vylezlo na 14,6L . Ne, u V8 asi opravdu nemá cenu řešit kolik to žere, mě prostě jen zajímala přesnot PPC, jak v měření prům.spotřeby tak třeba i dojezd, prům.rychlost atd, člověk sebou přece jenom pořád nevozí kalkulačku...
Tak tak, nemá opravdu cenu řešit spotřebu u 4,4. Když jsem jí kupoval, tak jsem mněl z toho docela strach, ale docela mně mile překvapila, a jak tu už bylo řečeno, na předjíždění to nemá chybu a nezáleží kolik lidí člověk veze.
treba na to ze ve 160 to pekne zrychluje... a to s 725tds nejde
aha, tak to ano
P.S. za víkend jsem projel republiku tam a z5 a nepotkal ani jedno auto který bych musel ve 160 bezpečně předjet spíš ani jedno nejelo 160. Maximálně tak kolem 90-110km/h