Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automatická převodovka u e32!
ATF odpovida vicemene specifikaci hydraulickych oleju, jen ma navic naky drobny mazaci schopnosti.
Jinak co se tyce e32 tj 4HP22 a 4HP24 prevodovek, menit cca kazdejch 30tisic napln (staci jedna vymena, tj 3 nebo 3.5litru) + filtr a vycistit vanu.
u 5hp30 to samy ale staci jednou za cca 80-120tisic.
ty cisla jsou orientacni a zalezi na zpusobu provozovani auta
Jinak co se tyce e32 tj 4HP22 a 4HP24 prevodovek, menit cca kazdejch 30tisic napln (staci jedna vymena, tj 3 nebo 3.5litru) + filtr a vycistit vanu.
u 5hp30 to samy ale staci jednou za cca 80-120tisic.
ty cisla jsou orientacni a zalezi na zpusobu provozovani auta
teraz som dolieval do prevodovky v e32 750i olej, ale ked som pozeral kolko ho tam je, tak sa mi zdal nejaky zlty a ja som dolieval podla mobilackej tabulky Mobil ATF 220, co je cerveny, myslel som ze aj ten povodny bol cerveny len proste nejak zozltol casom
, ale niekde som sa tu docital, ze naozaj existuju 2 druhy t.j. zlty a aj cerveny
moze sa teda nieco posrat ked som zlty dolial cervenym?
viem ze otazka vyzera ako keby sa pytal ziak materskej skoly, no bohuzial naozaj o tom neviem vobec nic
dakujem za pomoc

moze sa teda nieco posrat ked som zlty dolial cervenym?
viem ze otazka vyzera ako keby sa pytal ziak materskej skoly, no bohuzial naozaj o tom neviem vobec nic
dakujem za pomoc
no ta povodna zlta napln je tam ani nie jeden cely rok, ale doteraz som nenutsil, ze mozu byt nejake rozdielne naplne do automatu, tak som tam dolial to co predpisuje mobil, skusim teda este zavolat servisakovi, ze co mi to tam nalieval predtym, moze byt teda problem v miesani od roznych vyrobcov a moze mat olej do automatu v rovnakych parametroch rozdielnu farbu?
-
Fugo píše:ATF bylo vždy červené (já jiné neviděl) specifikace DEXRON III, osobně používám Castrol. Žlutá spíš vypadá na OTH-3 viděl jsem to taky v automatu, kam to někdo nalil a chodilo to.
žluté oleje to je běžná věc,třeba ESSO-ATF,,,LT71141-ŽLUTÝ.. jako origo nápln bmw pro steptronic e38, já ho nahradil červeným VALVOLAIN -dextron 3 MERCON.samo že po průzkumu v origo servisu SYNOT,, AKORÁT S ZÍM ROZDÍLEM ŽE ESSO STOJÍ V BMW 590 LITR,, A VALVOLAIN 190 kč

-
Fugo píše:ATF bylo vždy červené (já jiné neviděl) specifikace DEXRON III, osobně používám Castrol. Žlutá spíš vypadá na OTH-3 viděl jsem to taky v automatu, kam to někdo nalil a chodilo to.
žluté oleje to je běžná věc,třeba ESSO-ATF,,,LT71141-ŽLUTÝ.. jako origo nápln bmw pro steptronic e38, já ho nahradil červeným VALVOLAIN -dextron 3 MERCON.samo že po průzkumu v origo servisu SYNOT,, AKORÁT S TÍM ROZDÍLEM ŽE ESSO STOJÍ V BMW 590 LITR,, A VALVOLAIN 190 kč