Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

hlásí se nový člen klubu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
cop

#1 Příspěvek od cop »

Tak jak koukám se s náma "novýma" roztrhl pytel. Rád bych se pochlubil novým členem mé rodiny. Už dlouho obhlížím tyhle stránky abych zjistil co a jak a konečně můžu říct že "mezi vás patřím". Můj miláček je 740i r.v. 1999 automat, z německa, po prvním majitely komplet M paket, kromě navigace plná výbava. Na auto jsem měl docela velký nároky M-kovej volant, sedačky se steheníma podpěrama, černá kůže, stříbrná barva, takže trvalo než jsem našel to správný, ale stálo to za to čekání a těšení. Už když jsem o něm uvažoval věděl jsem že půjde do plynu a stalo se. Je to mazec protože jsem měl Citroen XM V6 3,0 a žralo mě to po městě taky na plyn 17l a báwo 15,5l. Nemá smysl nosit dříví do lesa a říkat vám jak si ho užívám.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od DC Výkonná rada »

vítej a jezdi na srazy, koná se jich celkem dost ;-)

odkud si?
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Pro začátek se můžeš pochlubit s fotkama.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
cop

#4 Příspěvek od cop »

S tím počítám, že budu jezdit na srazy ! Jsem z Brna tak doufám, že zde najdu i nějakou spřízněnou duši. Sedmičky, teda E38, tady už přece jen vidět jsou. Jinak fotky budou.
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DC Výkonná rada »

no brněnský regionály už sou zavedený srazy, pak třba ještě Renocar tuning sraz 2007 - 7.4. - tam se sejdem taky ve vetsim mnozstvi i odsud z klubu
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
vlhko

#6 Příspěvek od vlhko »

supeeeeeeeeeeer...jsem rad ze dalsi spriznena duse...:-)
muzu vedet price::??
DOEMIXXX

#7 Příspěvek od DOEMIXXX »

sry za OT, ale nevedel jsem, ze 7 maj (meli) M paket (volant, sedacky to jsem videl, ale jinak...)..jinak vitej a at slouzi :wink:
Misa Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od Misa Moderátor »

Jůůů to chci vidět :wink: Vítej :D
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
cop

#9 Příspěvek od cop »

To jsem rád, že jsem udělal radost :) . Cena 8650 eur, dovoz Mnichov první majitel 17000 naskákaný, auto top stav, servisní knížka, po 12000 km návštěvy servisu(prodejce). Fakt něco eňoňuňo. Musím se přiznat, že se s vozem zatím sžívám, přece jen je to něco jinýho jak XMka. Na sraz, pokud bude jenom troch času, určitě dojedu.
vlhko

#10 Příspěvek od vlhko »

super,,ja na tom am ted najeto zatim jen 2500km,,,ale kazdej km to jde vic a vic do ruky,,,je to super,,kolik mas spotrebu v tom plynu??
potazmo kolik te stal? nesmrdi to v tom??
cop

#11 Příspěvek od cop »

Plyn jsem si nechal dělat v HL propanu a můžu říct, že velmi solidní jednání a cena 37 táců, sekvenční vstřikování Magic jet i s čidlem spotřeby a 70l toroidní nádrží. Zatím jezdím fakt jen po městě, celková 14,5l a denes cesta přes město, ale né přes centrum 10,3l na pohodu i když jsem tomu chvilku i dával. Teda podle komplu, ale co vím spotřeba by měla být max o 1l vyžší. Měl jsem BRCko klasiku v XMce a po městě jsem se pod 16-17l nedostal. Počítal jsem s tím, že spotřeba bude s tímhle obsahem minimálně stejná, neli horší, ale jsem fakt mile překvapenej. Ten motor to nepozná a já si můžu auta užívat a vymýšlet kam bych tak ještě mohl jet.
vlhko

#12 Příspěvek od vlhko »

no tak super,,37 bylo i s dph??
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matal Moderátor »

cop píše:S tím počítám, že budu jezdit na srazy ! Jsem z Brna tak doufám, že zde najdu i nějakou spřízněnou duši. Sedmičky, teda E38, tady už přece jen vidět jsou. Jinak fotky budou.

Tak nejbližší srázek je 21.3. ve středu v 19h garáže Tesco Kr.Pole.. :wink:
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matal Moderátor »

cop píše:S tím počítám, že budu jezdit na srazy ! Jsem z Brna tak doufám, že zde najdu i nějakou spřízněnou duši. Sedmičky, teda E38, tady už přece jen vidět jsou. Jinak fotky budou.

Tak nejbližší srázek je 21.3. ve středu v 19h garáže Tesco Kr.Pole.. :wink:
vlhko

#15 Příspěvek od vlhko »

skoda ze jsem z kladna,hned bych se taky jel srazit :-)
Vasil

#16 Příspěvek od Vasil »

cop píše:Plyn jsem si nechal dělat v HL propanu a můžu říct, že velmi solidní jednání a cena 37 táců, sekvenční vstřikování Magic jet i s čidlem spotřeby a 70l toroidní nádrží. Zatím jezdím fakt jen po městě, celková 14,5l a denes cesta přes město, ale né přes centrum 10,3l na pohodu i když jsem tomu chvilku i dával. Teda podle komplu, ale co vím spotřeba by měla být max o 1l vyžší. Měl jsem BRCko klasiku v XMce a po městě jsem se pod 16-17l nedostal. Počítal jsem s tím, že spotřeba bude s tímhle obsahem minimálně stejná, neli horší, ale jsem fakt mile překvapenej. Ten motor to nepozná a já si můžu auta užívat a vymýšlet kam bych tak ještě mohl jet.

Ahoj, gratulace k novému vozíku. Jenom bych chtěl podotknout, že ta spotřeba, kterou uvádíš u XMka se mi nezdá, momentálně si vozim zadek taky XMkem 3.0 V6, taky hlavně po městě, ale spotřeba se mi pohybuje kolem 13l. Jo a jelikož máš s timhle frantíkem taky zkušenosti, tak by mě zajímalo srovnání, jak je na tom sedmička s pohodlím, protože citrón je vyložená houpačka:).
cop

#17 Příspěvek od cop »

Na srázek ve stredu určitě dojedu jen abych vás tam našel :D.

A co se týče XMky tak se mnou prožila skoro třetinu života a to 11 let, těžko můžu na ní nadávat. Co se týče toho podvozku, tak opravdu to byl koráb, kterej plul krajinou. Ve chvíli kdy jsem se rozhodl o obměnu tak prostě nešlo jít do něčeho horšího. Ale musím se přiznat, že ten rozdíl, byť je podvozek u BMW přece jen tvrdší je naprosto markantní. Toto auto je prostě někde jinde, zvlášť co se týče souznění řidiče s autem, asi někdo kdo má 3. řadu řekne, že si jí užije víc, ale mě šlo o velkou káru a ten pocit z řízení je naprosto úžasnej.
A co se týče té spotřeby mám víc známých s XM a fakt nikdo nešel pod 15l, ale rozhodně to není dogma.
Vasil

#18 Příspěvek od Vasil »

Díky za srovnání, uvažuju totiž taky o obměně, a tý samí co ty (co bych taky jinak pohledával na BMW foru že:)). Jinak eště co se týče tý spotřeby, je fakt, že sice jezdim po městě, ale většinou jedu, nee abych se cukal v zácpě, takže to je možná tim
vlhko

#19 Příspěvek od vlhko »

jo jo nemuzu nez souhlasit, jezdi se s tim neskutecne a clovek ma pocit ze je soucast auta...
cop

#20 Příspěvek od cop »

Vzhledem k tomu, že jsme na bavoráckých stránkách bylo by dobrý zapomenout na to co bylo a užívat si toho co je a snad i dlouho bude. Auto jsem kupoval s tím, že si ho budu užívat nejméně zase dalších jedenáct let a proto byla jednoznačná volba na BMW.
Potřeboval jsem velký auto, jelikož měřím 190 cm. a nehodlám se omezovat, když za sebou někoho vezu, navíc mám rodinu, kterou vozím a cose týče bezpečnosti je tenhle vůz na velmi vysoké úrovni. I když ho beru jako dalšího člena rodiny a oprašuju ho víc jak manželku :lol: , pořád je to jenom auto, " spousta železa" který jde při troše dobré vůle i levně opravit. Chce to mít pár známých a to, že to je vládní vozidlo neznamená, že kvůli němu nebudu mít co žrát. Rozhodně nejsem co se týče lovů za vodou, že bych si ho dokázal koupit nový, ale po předešlých zkušenostech vím, že nejhorší smrt je z vyděšení a nemá smysl se bát kvality. A především život je o tom, dělat si radost a tohle je fakt velká radost.[/b]
Odpovědět