Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

hlásí se nový člen klubu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
vlhko

#21 Příspěvek od vlhko »

AMEN
Hozdic

#22 Příspěvek od Hozdic »

cop píše:Vzhledem k tomu, že jsme na bavoráckých stránkách bylo by dobrý zapomenout na to co bylo a užívat si toho co je a snad i dlouho bude. Auto jsem kupoval s tím, že si ho budu užívat nejméně zase dalších jedenáct let a proto byla jednoznačná volba na BMW.
Potřeboval jsem velký auto, jelikož měřím 190 cm. a nehodlám se omezovat, když za sebou někoho vezu, navíc mám rodinu, kterou vozím a cose týče bezpečnosti je tenhle vůz na velmi vysoké úrovni. I když ho beru jako dalšího člena rodiny a oprašuju ho víc jak manželku :lol: , pořád je to jenom auto, " spousta železa" který jde při troše dobré vůle i levně opravit. Chce to mít pár známých a to, že to je vládní vozidlo neznamená, že kvůli němu nebudu mít co žrát. Rozhodně nejsem co se týče lovů za vodou, že bych si ho dokázal koupit nový, ale po předešlých zkušenostech vím, že nejhorší smrt je z vyděšení a nemá smysl se bát kvality. A především život je o tom, dělat si radost a tohle je fakt velká radost.[/b]

Naprostý souhlas......
Rydlas

#23 Příspěvek od Rydlas »

cop píše:Plyn jsem si nechal dělat v HL propanu a můžu říct, že velmi solidní jednání a cena 37 táců, sekvenční vstřikování Magic jet i s čidlem spotřeby a 70l toroidní nádrží. Zatím jezdím fakt jen po městě, celková 14,5l a denes cesta přes město, ale né přes centrum 10,3l na pohodu i když jsem tomu chvilku i dával. Teda podle komplu, ale co vím spotřeba by měla být max o 1l vyžší. Měl jsem BRCko klasiku v XMce a po městě jsem se pod 16-17l nedostal. Počítal jsem s tím, že spotřeba bude s tímhle obsahem minimálně stejná, neli horší, ale jsem fakt mile překvapenej. Ten motor to nepozná a já si můžu auta užívat a vymýšlet kam bych tak ještě mohl jet.

sorry za rejp, ale dát 37 táců za úpravu na plyn mi nepřijde jako moc velká úspora? Za jak dlouho se ti aspoň vrátí v nákladech? nemám ani představu, odhaduji že tak za rok-dva... ¨??
Hozdic

#24 Příspěvek od Hozdic »

Rydlas píše:
cop píše:Plyn jsem si nechal dělat v HL propanu a můžu říct, že velmi solidní jednání a cena 37 táců, sekvenční vstřikování Magic jet i s čidlem spotřeby a 70l toroidní nádrží. Zatím jezdím fakt jen po městě, celková 14,5l a denes cesta přes město, ale né přes centrum 10,3l na pohodu i když jsem tomu chvilku i dával. Teda podle komplu, ale co vím spotřeba by měla být max o 1l vyžší. Měl jsem BRCko klasiku v XMce a po městě jsem se pod 16-17l nedostal. Počítal jsem s tím, že spotřeba bude s tímhle obsahem minimálně stejná, neli horší, ale jsem fakt mile překvapenej. Ten motor to nepozná a já si můžu auta užívat a vymýšlet kam bych tak ještě mohl jet.

sorry za rejp, ale dát 37 táců za úpravu na plyn mi nepřijde jako moc velká úspora? Za jak dlouho se ti aspoň vrátí v nákladech? nemám ani představu, odhaduji že tak za rok-dva... ¨??

To je dobrý my už tady jsme zvyklí :lol:
tak si vem počítadlo a počítej..... :lol:
jsou to jednoduchý počty. Benzín stojí 28,-Kč/l a LPG 13,5,-Kč/l
Benzínu žere cca 12L/100Km (336Kč)a LPG cca 15L/100Km (202,5Kč)
Ušetříš 133,5Kč na 100Km s LPG oproti benzínu.....
Tak si spočítej podle Km návratnost....
Já sem jí měl do nedávna 8 měsíců.
Pokud´si toto někdo neumí spočítat je u mě HLUPÁK. 8)
cop

#25 Příspěvek od cop »

Chlapi já fakt nechápu jak někdo pořád propočítává nějakou návratnost., kór u takovýho auta? Já jsem chtěl super káru se silným motorem, s tím , že ju budu provozovat minimálně dalších deset let. Jelikož nejsem zastánce nafty, A CHCI JEZDIT, volba byla jasná. A pokud bych to fakt měl přepočítávat na love, tak podobný BMW u nás koupený, stejnýho ročníku a zdaleka ne v takové výbavě, kterou jsem získal, seženu tady za 350 000, mě moje stálo 245 000. Úspora snad dostatečná na to abych byl ochotnej do káry těch 37 000 dát, abych mohl bez problému jezdit. A jinak Brno jen město plyn 15,0 l a to jak reál tak podle komplu. U sekvenčního vstřiku nárust spotřeby zanedbatelnéj. Já prostě raději zainvestuji jednorázově nějaký kačky, s tím, že už jich po tom neželím, ale zajímá mě, že místo 2 táců za běnzín dám měsíčně 9 kil za LPG.[/b]
vlhko

#26 Příspěvek od vlhko »

svata pravda,,moc si E38 nechat tak by sla do plynu,,,hned,,,navratnost prakticky okamzita...protoze jednak to odmaznu z dani a jednak to auto s novym plynem proste ma hodnotu min o 20 vyssi pri pripadnem prodeji,,:-)
deecee

#27 Příspěvek od deecee »

to cop: pochlub se nejakyma fotkama!
cop

#28 Příspěvek od cop »

rád bych, ale zatím je sem nedostanu. Jedině přes někoho zaregistr. snad mě může někdo pomoct??!
Hozdic

#29 Příspěvek od Hozdic »

cop píše:Chlapi já fakt nechápu jak někdo pořád propočítává nějakou návratnost., kór u takovýho auta? Já jsem chtěl super káru se silným motorem, s tím , že ju budu provozovat minimálně dalších deset let. Jelikož nejsem zastánce nafty, A CHCI JEZDIT, volba byla jasná. A pokud bych to fakt měl přepočítávat na love, tak podobný BMW u nás koupený, stejnýho ročníku a zdaleka ne v takové výbavě, kterou jsem získal, seženu tady za 350 000, mě moje stálo 245 000. Úspora snad dostatečná na to abych byl ochotnej do káry těch 37 000 dát, abych mohl bez problému jezdit. A jinak Brno jen město plyn 15,0 l a to jak reál tak podle komplu. U sekvenčního vstřiku nárust spotřeby zanedbatelnéj. Já prostě raději zainvestuji jednorázově nějaký kačky, s tím, že už jich po tom neželím, ale zajímá mě, že místo 2 táců za běnzín dám měsíčně 9 kil za LPG.[/b]

Drahý kamaráde, kdyby jsi nepočítal kačky jako my všichni tady tak si to do toho LPG nedáš ne? Neznamená, že když mám 7er že mám miliony :lol: proto počítám, a když si to někdo neumí sám spočítat tak mu to klidně spočítám.
cop

#30 Příspěvek od cop »

Hozdic píše:
cop píše:Chlapi já fakt nechápu jak někdo pořád propočítává nějakou návratnost., kór u takovýho auta? Já jsem chtěl super káru se silným motorem, s tím , že ju budu provozovat minimálně dalších deset let. Jelikož nejsem zastánce nafty, A CHCI JEZDIT, volba byla jasná. A pokud bych to fakt měl přepočítávat na love, tak podobný BMW u nás koupený, stejnýho ročníku a zdaleka ne v takové výbavě, kterou jsem získal, seženu tady za 350 000, mě moje stálo 245 000. Úspora snad dostatečná na to abych byl ochotnej do káry těch 37 000 dát, abych mohl bez problému jezdit. A jinak Brno jen město plyn 15,0 l a to jak reál tak podle komplu. U sekvenčního vstřiku nárust spotřeby zanedbatelnéj. Já prostě raději zainvestuji jednorázově nějaký kačky, s tím, že už jich po tom neželím, ale zajímá mě, že místo 2 táců za běnzín dám měsíčně 9 kil za LPG.[/b]

Drahý kamaráde, kdyby jsi nepočítal kačky jako my všichni tady tak si to do toho LPG nedáš ne? Neznamená, že když mám 7er že mám miliony :lol: proto počítám, a když si to někdo neumí sám spočítat tak mu to klidně spočítám.

??????????????????????????
Asi jsme se špatně pochopili !! Samo sebou, že to mám spočítaný a to dost dobře, páč o "sedmě" jsem uvažoval dva roky než jsem ji koupil. Např proti naftě bych zaplatil za 10 let provozu o 250 tisíc víc, ale jde o to, že otázka návratnosti je zbytečná když už jsem to tam dal. Navích jsem svůj tok myšlenek už popsal :lol:
DOEMIXXX

#31 Příspěvek od DOEMIXXX »

cop píše:rád bych, ale zatím je sem nedostanu. Jedině přes někoho zaregistr. snad mě může někdo pomoct??!

http://www.ukazto.com tam si jen vlozis foto a nalinkujes nam to :wink: kdyztak mi je posli ma mail a ja bych je sem dal, pokud si nebudes vedet rady :)
cop

#32 Příspěvek od cop »

DOEMIXXX píše:
cop píše:rád bych, ale zatím je sem nedostanu. Jedině přes někoho zaregistr. snad mě může někdo pomoct??!

http://www.ukazto.com tam si jen vlozis foto a nalinkujes nam to :wink: kdyztak mi je posli ma mail a ja bych je sem dal, pokud si nebudes vedet rady :)

Super zítra v noci se tak stane, to víš musím ji řádně připravit, aby jste mě nepomluvily :D
Hozdic

#33 Příspěvek od Hozdic »

??????????????????????????
Asi jsme se špatně pochopili !! Samo sebou, že to mám spočítaný a to dost dobře, páč o "sedmě" jsem uvažoval dva roky než jsem ji koupil. Např proti naftě bych zaplatil za 10 let provozu o 250 tisíc víc, ale jde o to, že otázka návratnosti je zbytečná když už jsem to tam dal. Navích jsem svůj tok myšlenek už popsal :lol:[/quote]

ok.....každopádně vítej v klubu....
DOEMIXXX

#34 Příspěvek od DOEMIXXX »

Takže tady je kára Mr. Copa, je to krasavice z D s plynem. Jinak checkujte photos... :wink:

Obrázek
DOEMIXXX

#35 Příspěvek od DOEMIXXX »

Obrázek
DOEMIXXX

#36 Příspěvek od DOEMIXXX »

Obrázek
DOEMIXXX

#37 Příspěvek od DOEMIXXX »

Obrázek
DOEMIXXX

#38 Příspěvek od DOEMIXXX »