jestli ti de o to aby ti psal ten display vše co má a hlavně jak má,tak se s tím ani netrap.Na opravu musí být odborník,nebo někdo kdo s tím má hodně skušenosti.Ale mnohem víc je těch co to dá dřív nekam do opravy za 2000,než to úplně skurví a řekne si "no co, koupím to někde z vrakáče za 1500 a tam to bude 100% dobrý".U přístojovky to rozhodně neplatí a nedivil bych se tomu,kdyby tady na fóre bylo tak 60% lidí co maj vadný pixely.
tak nejak to chci ale mam dobreho kamose kterej delal pixeli i na audine ale dostal se po rucicky a ma strach aby to nepodelal sou tam nejak na fest tak sem jenom shanel aby to ocihl co a jak dik
ručičky nesmí!!!!!jinak je vytrhneaspon z nádrže a s teploty motoru.Kvůli pixelům se nemusej sundávat.Jestli vymontoval všechny ty malý torxy,tak jsou ze zadní strany ještě 2 pacičky,které držej celou tu elektronickú část.Poslal bych ti foto,ale už jsem to mám v autě a pokusnou přístrojovku teď u sebe nemám.No ty pacičky jsou na zadní straně a od středu asi 5 cm na levo a pravo.Jsou tam vydět jenom dírky a tam jsou ty pacičky.Když je odcvakne,tak musí všechno vytahovat tak nějak v rovině,aby se mu to nespříčovalo s těma stloupkama do kterých se šroubujou ty malý torxy.nevím jak se jim říka,takže dnes jsou to stloupky .
pro dobrodruhy moc ne... podle navodu to vypada jako prostě rozdělání a prostříkání a profouknutí všech kontaktů. to asi nevyřeší vadné pixely. někdy jo, ale ty pixely je spíš vada displeje jako takového než kontaktů, prý se nějak rozlepuje časem a teplem...
Zkusim mrknout jeste jinde,kdysi tam byl navod i s fotkama.Nehazej flintu do zita,vim ze to jde opravit.Mam ted dvoje budiky e-38 tak budu taky laborovat (jedny jsou spatne-pixeli)
chce to jen něčim teplím projít po tom pásku co spojuje display a plošák.Ale já jsem nic vhodnýho nenašel.Nesmí se spálit,ale když se zahřeje málo,tak se ty kontakty nespojí.Takže něco hodně podobné žehličce,ale slabé jak tá plocha kontaktů pro pásek.Někdo to snad skoušel i s fénem,ale už nevím kdo a už vůbec ne jak to dopadlo.
no popravdě bych se trochu obával že se zvlní ten pásek.Ale za pokus to stojí.Já bych tady možná mohl někde najít tenpásek i display,tak budu ve volným čase dělat pokusy.
Problém je opravdu ve spojení toho pásku s deskou. Opravit to nejde. Je na to speciální postup a teplem se to spíš jen zničí. musí tam být teplo a tlak a jen chviličku. Takže opravuje se to tak, že se vyměňují přitlačovací "pásky" za nové a ty to přitlačí silněji k desce (Nebo stávající se podloží o cca 1-2 mm). Zároveň s tím se dávají jiné (delší) šroubky a já osobně dal z druhé strany matičky, aby to lépe drželo. Dělal jsem i desku s úplně odtrženým páskem od desky a šlo to. Jinak ale ručičky musí dolů, jde to strašně blbě, musíš si to z druhé strany podržet dlouhýma úzkýma kleštičkama. Jinak se to lehce vytáhne i s pružinkou a to je šílený opruz dávat zpět. Pak po montáži si to kalibrovat, nejlépe rovnou na autě pomocí testů přístrojů.
P.S. Nikoho k ničemu nenavádím, zku....te si to sami.