Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E38 Autotelefon

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Effa

#1 Příspěvek od Effa »

Zdravím chlapy,
chtěl jsem se zeptat na problém s autotelefonem v 728 1997, je dvouřádkový, nebarevný, na kabelu. Pouze se rozsvítí a po vteřině se vypne. Mylím si že problém je kvůli kartě - nejde podle mě zasunout v autě až do úrovně té čtečky pod tel.a kouká ještě asi 1cm ven. :cry:

Je možný že tam něco zapadlo ?
Předchozí majitel říkal že se dá kara založit i někde v kufru... ?

Chtěl jsem se taky zeptat jak se dá (bez poškození :D ) vymontovat telefon z opěrky ?

Předem díky.

Pepa
--------------------
E38 728, E30 316
Gordon

#2 Příspěvek od Gordon »

Hmm to je divny, telefon by ti mel fungovat, i kdyz tam nemas kartu se simkou, na telefonu bys mel mit hlasku, vlozte sim do bmw tel.
Jinak GSM jednotka je vzadu v kufru na levy strane
Birkoff

#3 Příspěvek od Birkoff »

Fotka by pomohla víc. Ale obecně. Pokud je to telefon BMW tak karta se vkládá po vyzvednutí telefonu SIM-kou nahoru a nejde zastrčit až do konce, vyčnívá asi 1cm. Zkus jí vyndat a po zapnutí tlf (pokud zůstane zaplý) bys měl mít hlášku CHECK the CARD, nebo něco podobného (záleží taky na jazykové mutaci). Tím zjistíš jestli je alespoň tlf OK. Pak lze zkoušet dál.
Hozdic

#4 Příspěvek od Hozdic »

Měl jsem stejný problém.... a v BMW LIBEREC (Pallas Grand) mi bylo řečeno že to neroschodím, že prej je to starej typ telefonu - podle mě tomu rozuměj jak koza petrželi, když jsem tam byl kvůli navigaci tak mi řekli, že musím vyměnit celej modul, pak sem se tady na foru dočetl, abych vyndal baterku cca na 3dny a pomohlo to....Mám 740i r.v1997 stejný tel. mezi předníma sedačkama mezi opěrkama BMW GSM AUTOTELEFON at´ jsem tam vložil kartu jak chtěl stejně nejde. Od tý doby jezdím do Hradce do Stratosu...Ale tenhle problém taky nemám vyřešenej... :roll:
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

starsi autotelefony maji problem ze nejsou dualni proto nefungujou u nas ... ale ktere uz ne nevim :-)
Birkoff

#6 Příspěvek od Birkoff »

T613 píše:starsi autotelefony maji problem ze nejsou dualni proto nefungujou u nas ... ale ktere uz ne nevim :-)

Tak to není pravda. Taky mám dva telefony, a žádnej z nich není duální. Oba fungují (ten starší-barevnej s výhradama). Jedinej "problém" je když jedu do Prahy tak s Oskarem je horší telefonování (v Praze jede Oskar většinou 1800MHz) Jinak mimo pohoda.
Hozdic

#7 Příspěvek od Hozdic »

Kamárádi, k věci. Ví někdo jak rozchodit GSM autotelefon?????
Hozdic

#8 Příspěvek od Hozdic »

Hozdic píše:Kamárádi, k věci. Ví někdo jak rozchodit GSM autotelefon?????

Napíše mi to "Vložte kartu" vložím jí a nenajde to operátora. Pak to napíše " Zkontrolujte Kartu" tak kde je problém????

Zkoušel jsem tam Vodafone, T-Mobile, O2, všechno paušály v těch velkejch kartách. Nechce se mi věřit že v 97roce se nedělali do aut telefony který by fungovali dnes. Mám k tomu telefonu normálně návod. Píšou tam že funguje skoro po celém světě. Už tenkrát :!:
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DC Výkonná rada »

taky mam telefon BMW je to jedna z tech starších verzí s oranžovym 2-řádkovym displejem - karta se vkládá do jednotky v kufru

funguje fajn, ale sháním jiný sluchátko, protože moje má poškozenej display, tak kdybyste někdo třeba měl...
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Hozdic

#10 Příspěvek od Hozdic »

Ne DC, karta se vkládá po vyjmutí sluchátka (do přihrádky pod sluchátkem mezi předníma sedačkama)
gogoho

#11 Příspěvek od gogoho »

Přsně tak hele.........Zkus nějakej starsi druh simky...Taky jsem s ti měl proble, že to hlasilo Check sim card.....Dal jsem tam asi 5 let starou oskaracko simku a jede to.....
DC Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DC Výkonná rada »

Hozdic píše:
DC píše:taky mam telefon BMW je to jedna z tech starších verzí s oranžovym 2-řádkovym displejem - karta se vkládá do jednotky v kufru

funguje fajn, ale sháním jiný sluchátko, protože moje má poškozenej display, tak kdybyste někdo třeba měl...

Ne DC, karta se vkládá po vyjmutí sluchátka (do přihrádky pod sluchátkem mezi předníma sedačkama)

jo ty máš tu novější verzi...
Sběratel, pořadatel a předseda zdejšího sdružení - kontakt do sz v případě potřeby, dík
Hozdic

#13 Příspěvek od Hozdic »

aha takže nějakou starou kartu...no jo ale kde ji kuxa splašit?
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Mně tam chodí asi rok starý GOučko. Občas po zapnutí telefonu (nastartování) to taky napíše zkontrolujte kartu, stačí ji povytáhnout a zase zastrčit a běží to. Asi by to chtělo vyčistit kontakty na čtečce SIM.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hozdic

#15 Příspěvek od Hozdic »

čagos, je fakt že tam mám nálepku GO (pod sluchátkem). No jo to by mohlo být ono.... vyčistit kontakty na čtečce sim...ale jak se to rozdělá aby se to nepolámalo?
Safracz

#16 Příspěvek od Safracz »

Zdravím,

Vypíná se Vám telefon po vypnutí klíčku???Me napriklad ani telefon nekomunikuje s palubnim pocitacem na TV spis prestal komunikovat po vypnutí uz se tam neobjevil nebo tam mozna ani nebyl.Nejdrive blikala kontrolka u tlacitka pro handsfree a ted uz neblika nic,jako kdyby telefon ztratil spojeni s BC.Po vlození sim do GSM jednotky v kufru telefon vezme pin najde sit a potom vypadne ze signalu a konecna??Mel nekdo podobny problem? Diky

Safracz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od JaraX »

u Playera jsme vyřešili problem s vypinanim hned po zapnuti telefonu vyměnou jednotky a ok.
PRAHAV8

#18 Příspěvek od PRAHAV8 »

Kde koupím kartu? A kam jí mam vložit? V kufru jsem nic nenasel. Vubec nevým o jakou kartu se jedná :?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

dává se tam obyč simka v redukci na starou sim, nejlepe cela stara SIMka, pokud ovšem máš autotelefon samo. strká se bud do kufru a nebo v kabině pod sluchátko, ale kufr to jistí.
normann

#20 Příspěvek od normann »

Safracz píše:Zdravím,

Vypíná se Vám telefon po vypnutí klíčku???

Safracz

Vypíná a myslím si že je to normální, ne? Blbý je akorát, že to po mně chce po každý, když klíč zapnu, pin kód. Beztak ten autotelefon mám z 99% nevyužitej, zapínám ho jen, když jedu daleko a manželce řeknu, pokud mi chceš zavolat, volej mi do auta. Za přesměrování se mi nechce platit, to radši zvednu svůj mobil a dám funkci hlasitě.
Zdá se mi ovládání BMW telefonu z roku 1996 hodně složitý, ale je to poplatný svý době. Čeek je rozmazlenej z dnešních nokií. Zkoušel jsem i posílat SMS a je to proti dnešním telefonům dost složitý, ale jde to.
Odpovědět