Ahoj, dnes se mi stalo že po vypnutí zapalování jsem zamykal řízení a měl současně otevřený kufr a najednou se mi začal protáčet klíč v zapalování. A zapalování tak nešlo zamknout. Startování a zapnutí přístrojů fungovalo normálně. Po domáčknutí víka kufru šlo zapalovaní normalně vypnout a zamknout.
2,
Při zapnutí zapalování po dobu kontrol se v posledním levém rámečku pod rychloměrem rozsvítily hodiny a text inspection a zároveň svítily poslední zelené a červené čtverečky. Co to může znamenat? Díky
1. haluz zpusobena spínačkou,taky mi to občas udělá, sednu a klíček se protáčí, spínačka už je asi nějaky vychozená s tím kufrem to nebude nic společnyho, není tam žadnej elektrolock co by to mohl ovladat
2. to znamená že máš jet na inspekci a vyměnu oleje, pokud máš řádně vedenou servisku tak v ní třeba pokračuj.
Jak píše JaraX, a tu spínačku bych začal řešit co nejdřív. Setkal jsem se s tím,že se začala protáčet už na pořád a nešel z ní vytáhnout zaseklej klíček.
mě to dělá občas taky, naštěstí to umím přesrat když to odejte, ale kdo není moc na elektriku, tak si to radši nechte spravit at nezustanete vyset někde.
2,
Když dam spátečku (R) tak mi to začne pískat a svítit tlačítko PDC ( aspon myslim že se to tak píše ) a když ho zmáčknu tak to přestane. Je to normální?
3,
Když stojím z vypnutym motorem a mam zaplé radio tak se po chvíly ( asi 5min ) stáhnou zadní opěrky a odjistí se kufr. Je to normální?
2. jo pokud jen píská tak je to asi závada pdc, pokud pípá přerušovaně tak tě to navadí v parkování. jinak to píšeš dobře, je to PDC neboli parkovací asistent.
3.co to je "stáhnou zadní opěrky a odjistí se kufr" to moc dobře nechápu co to udělá.
3,
Odjištěním kufru myslim to že se odemkne a nadzvedne víko kufru. A pak to že se mi samy spoštějí zadní opěrky při delším staní. Jinak pokažné když se mi to stalo jsem neměl nastartováno a klíček byl v před poslední poloze.
PRAHAV8 píše:Jo ještě jsem ulomil anténku a nemůžu jí nikde sehnat. Nevíte někdo kde se prodává?
v bmw,
ted mě napadlo, ty máš zadní elektricky opěrky hlavy? a oni se sundavaj dolu? tak to bude asi při zařazení zpátečky, takže bud ti někde něco zkratuje nebo to bude cely v general modulu.
Předchvílí jsem se vrátil z auta a zjistil jsem že když se na zadních sedačkách přikurtuju tak se automaticky vytáhnou zadní opěrky hlavy. A když se zase odkurtuji tak se automaticky stáhnou dolů. Takze problém sedačky je vyřešen.
PRAHAV8 píše:Kolik mám nalejt oleje do motoru když vyměnuji i olejovej filtr. Dík
Draku pomalu si strasne zbrklej!
1.) K navi: mapy mam, staci si pro ne dojet ke me...
2.) Ja kupuji vzdy 8l oleje, ale do auta jde 7l myslim a filtr se samozrejme pri tom taky meni plus i vzduchovej a palivovej.