Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Sám jsem byl majitelem BMW 316 E36, 325TDS E36, 520i E39,320d E46. Nyní mám novou práci a najezdím hodně dálky.Zejména 500 km minimálně. Chci tedy maximálně pohodlný ale zároveň dostatečně spolehlivý vůz. Velice se mi líbí 525 E60 nebo 735 E65 - 2002 rok, najeto 100 tisíc z německa. O pětce ledasco vím ale o té sedmičce v podstatě nic. Je to dobré auto, vyplatí se ho koupit?
Díky všem za reakce a přeji plno šťastně najetých kilometrů
čau,
samozřejmě je to dobry auto, je to BMW nejvyšší řady, oproti pětce bude uplně někde jinde. auto vybírej dle stavu a výbavy, blbě se tam bude něco pak dodělávat. počítat musíš s tím že uděláš repasi automatu, to je klasika, do podvozku taky něco nasypeš, jak se udělaj vule tak měníš jednu věc za druhou, měl jsi trojky, tam je podovzek mnohem jednodušší a min nakladnější ale taky zdaleka není tak pohodlnej. Jinak co se týče motorízace ja bych vzal radši 745i, to bude jiny kafe. hodně štestíí.
Panove jestli mohu doporucit - berte 745i. Spotreba neni vyssi (pokud ma clovek rozum) a jede lepe. Jinak asi zadne jine rady....snad jen - u ojetin vybava moc nezvysuje cenu - takze hledejte nalozene kary. a ze toho v E65 umi byt hodne Za zvazeni stoji dynamic-drive. Potencialne narocnejsi na servis, ale pocit z jizdy a vlastnosti jsou uzasne.
Já plánuju koupit r.v. 2004 a chci 730d. Co jsem tak koukal tak ceny jsou okolo 25 000 EUR za slušný auto, který má najeto 125 000km.
Kdo má zkušenosti s motorama v E65? Chci 730d kvůli spotřebě, ale současný auto co mám mi žere ve městě 11l. 730d asi taky podstatně víc vydrží co se týče najetejch km něž třeba 735i?
kupovat diesel je pičovina, rozhodně víc nevydrží, počítej st ím že uděláš hlavu, turbo, vstřiky, čerpadlo apod. vem 745i a dej tam kvalitní vstřikovanej plyn a máš to.
Ja bych teda na takovyhle najezdy nic jinyho nez 730d nebral.. co u tohohle motoru hrozi jsou vstriky a pri trose smuly mozna to turbo, ale pokud clovek najede desetitisice rocne, neni moc o cem.
Podle toho co pises a co jsi vlastnil driv hadam, ze zadny bublani zazehovyho osmivalu pri svejch sluzebnich cestach neocekavas.. pokud jo, asi jedine tu 745 kdyz uz a pokud ti cestaky neproplaci zamestnavatel, tak by mozna i ten plyn byl resenim, ale osobne se mi to dost prici a myslim, ze nejsem sam, kdo pach plynu z vyfuku, bombu v kufru a hadicky po celym motoru nerozchodi..
..se 730d 170kW jsem neco najel a musim uznat, ze na krajeni kilometru se spotrebou kolem 7-8l to krasne staci.
EDIT: jo a Jaraxi, psat o dieselu ze nic nevydrzi je fakt blazinec.. nesmis mluvit z vlastni zkusenosti, kdy jsi z TDs delal drift masinu (a pokud vim, presto uz mu tahne na 400k km)..
a taky si jardo uvedom, ze tu e65 v plynu ti v origo servisu nikdo neveme a dalsi z rozdilu proti trojce krom pohodli podvozku je v tom ze si to doma neoservisujes
martinezi, diesel je pro prvního majitele a né že ne, sakra ja to vyměnil za totalně zuboženou 740i ale do motoru jsem nedal nic, prostě benzín je benzín, aspon u BMW, TDSa jdou do sraček všecky a všeobecne platí že diesela co ma najeto víc jak 150k je lepší nebrat, oproti benzínu na tom bude vždycky huř v opravach a nevidím duvod nedat do e65 sekvenci, i e65 se s diagnostikou da spravovat mimo BMW, nedělejte z toho vědu.
Ked to bude mat najeto 100k z nemecka, tak asi tazko bude so zarukou, takze preco nie servisovat doma? Pokial sa nejedna o rozne kodovania elektroniky, tak v tom nevidim najmensi problem.
souhlas s JaraXem, diesel je pro dalšího majitele větší risk a né že ne... je hezký, jezdit za 8 nafty, ale vstřiky, turbo, mmch nemá 730d filtr pevnejch částic? to taky bude chtít měnit...
Řeším úplně stejný problém. Příští rok hodlám přesedlat z e39. Taky zvažuji E60 cca 2004 jedině benzín 525i nebo 530i a nebo E65 735i tam stejnou cenou tak 2003 ale v plné Naftu taky nechci a co říká můj mechanik, tak ani nedoporučuji. Jo u nové káry, to jo.Ale u ojetiny jedině benzín.
U 7er se bojím i-Drive.
Jezdím s e65 735i od vánoc najel jsem na na ní cca 45 tis. km, jediný co jsem dělal byly brzdy na předku komplet, desky na zadek, 3x výměna oleje a odešla jedna cívka (900kč). Když jsem jí kupoval tak měla 103 000km. Spotřeba pokud budeš jezdit předpisově cca 11. Já jezdím celkem dost ostře a jezdím za max 14,5. Samozřejmě 745 jede léoe s nižší spotřebou, ale zas je jich hodně a jsou dost olítaný. Pokud se mrkneš na 735 tak bys mohl sehnat nějakou tolik neolítanou a ceny jsou nižší protože po nich není takovej hlad...