Zdravim všechny....
chtěl si už dloho pořídit 740i...ale kámoši mi to pořád vymlouvají, že to bude žrát 20 litrů...tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti, kolik ta 740 žere když se jede v klidu a když se jede trochu svyžnějc .
Díky moc
Dalnice 11L, po meste (Praha) tak 16L. V kolone nahore neomezeno, taky treba 25L kdyz jem pul hodiny stal na Jizni spojce:( Ale to se nepocita Dlouhodobe 14,5. Vse dle palubniho poce, protoze real neznam. Mam to na LPG, takze dalnice za 13L LPG a dlouhodobe pocitano z toho kolik litru plynu natankuji mi vychazi 15,7 a po meste 18,5 L LPG. Motor M60.
Mám e38 740ia.....nohu mám těžkou asi málo, protože já mám průměrnou spotřebu po ujetí 13tis km 11,9l. Čistě městský provoz je 14,5 l, dálnice jezdím kolem 9,5-10 l. Jednou, když jsem se snažil, tak jsem dal Ústí nad Labem Brno a zpět za 8,8 s klimou a lehce nad rychlostníma limitama (už nemohu, svoje body za rychlost už mám odebrané.
chcem sa vás opitať tie spotreby su P.počitača.lebo PP ukazuje ináč jak skutočosťi je ja som na tankoval full nadrž prešjel sem presne 100km a do tankoval 10.6l benzinu jazdil som podla predpisov rakusku nie na dálnici.mam e38 rv.95a ked tomu slapem tak 14l a na PP mi ukazuje priemer 12,2l/100.
ja jezdim jen na počitač, spotřeba mnou napsaná je odečtena z počítače..... ale zkoušel jsem zjistit odchylku a nezjistil jsem nic. Natankoval jsem plnou "po hrdlo", vynuloval spotrebu ujel par set km, dotankoval a spočítal...a kupodivu to vždy sedělo.
Takže asi počítač u mě nekecá
Moje o par radku uvedena spotreba na benal je z PP a LPG je pocitany z nadrzi a km. Rozdil taky bude v motorech. nekdo ma M60 (jako ja = 4L), dalsi M62 (4,5L) a nekdo pak s vanosem... Bych si soukrome tipnul ze my s M60 (do r.v. 96?) na tom budem co se tyce spotreby nejhur
kralik píše:Moje o par radku uvedena spotreba na benal je z PP a LPG je pocitany z nadrzi a km. Rozdil taky bude v motorech. nekdo ma M60 (jako ja = 4L), dalsi M62 (4,5L) a nekdo pak s vanosem... Bych si soukrome tipnul ze my s M60 (do r.v. 96?) na tom budem co se tyce spotreby nejhur
TAk u mě je to motor M62, rok výroby 06/99...když užž,tak pro upřesnění
Když už je řeč o spotřebě klidně věř těm 20l, ono je sice hezké že na dálku se dá jet třeba za 10l ale města a okresky když je to ucpané je něco jiného, kupříkladu moje dlouhodobá spotřeba dle projetého benzinu a skutečně najetých km (jen dlouhé štreky, provoz kombinovaný) je dle spritmonitor nějakých 17,xx l/100km ale na druhou stranu před cca 14 dny jsem si zajel na zmrzlinu do Konechchlumí, to je z Jablonce ca 62km a na tuto cestu (124km) v neděli kolem 16hod jsem měl reálnou spotřebu dle projetého benzinu 35,7l/100km.
Nejednalo se ale o 740, udávám to jen jako příklad jak se může spotřeba lišit, člověk s tím musí počítat aby potom nebyl zklamaný.
Tak jeste jedna veta ke spotrebe. Praha - Krivoklat (tam a zpatky cca 100km) po okreskach sem tam a nahoru dolu. Kdo tu cestu zna tak vi, rozumne pianko se tam jet neda.... Tak mam dle PP 16L/100. A mesto nema smysl resit. Neni mesto jako mesto a ciste teoreticky kdyz jedes v kolone = stojis, tak mas spotrebu nekonecnou (volnobezna spotreba/limitou k nule km (nehybes se)). Kazdopadne to svezeni za to stoji a o to tu snad hlavne jde
ale bc počita i s volnoběžnou spotřebou a přepočitava krasně na litry/hodinu a i podle toho upravuje pruměr na BC ve spotřebě na litry/km.
nejlepší je si přepnout spotřebu na americky galon na kilometr to je pak radost na to koukat
jinak teda už mužu přiložit k dobru, mam chvili 740 motor m60 a praha-brno jsem jel podle realu za 9 ale to byla cela cesta 120 na tempomat. a město ted kolem 12L. ale jsem takovej kloboukář, občas ji proženu ale to nema na vyslednou spotřebu vliv.
Motor 4.4 a spotřeba město 14l a dálnice 10-11l dlouhodobá asi 13.3l 80% město a kolony. Když na to šlápnu tak těch 13-14l to bere ale to jedu tak těch 180-200km/h.
takze vsem 4litry zerou 9 jenom me 17 to je v prdeli asi neumim jezdit DIAGNOSTIKA V POHODE nove 1 lambda asi mam tezky nohy jenomze na me se lepi kazdej blb v TDi
Fugo píše:Když už je řeč o spotřebě klidně věř těm 20l, ono je sice hezké že na dálku se dá jet třeba za 10l ale města a okresky když je to ucpané je něco jiného, kupříkladu moje dlouhodobá spotřeba dle projetého benzinu a skutečně najetých km (jen dlouhé štreky, provoz kombinovaný) je dle spritmonitor nějakých 17,xx l/100km ale na druhou stranu před cca 14 dny jsem si zajel na zmrzlinu do Konechchlumí, to je z Jablonce ca 62km a na tuto cestu (124km) v neděli kolem 16hod jsem měl reálnou spotřebu dle projetého benzinu 35,7l/100km.
Nejednalo se ale o 740, udávám to jen jako příklad jak se může spotřeba lišit, člověk s tím musí počítat aby potom nebyl zklamaný.
Tý voole, v Konechchlumích maj asi dobrou zmrzku...