Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

motor 2,5 tds v e38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
f2f3f

#1 Příspěvek od f2f3f »

zdravim nemate nekdo zkusenosti s timto motorem v e38? jaka je spotreba jestli to aspon trosku jede atd. dik
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Butch5 »

Jestli ji nekupujes nejak ultravyhodne a nemas naftu za nejaky ultravyhodny penize, tak ja osobne bych to teda nechtel ani boha. Vim, ze me ted budete kamenovat, ale je to muj osobni nazor. Radsi bych si koupil 740 i a dal do ni LPG a jezdil bych spotrebove na stejny penize a jeste bych se svezl a nemel starosti o diesel cerpadlo, hlavu a jiny srandy 8O Ja mam taky Tdsu , ale v E34 a to je lehci auto a jezdim za 10 na sto (mam automat ) . ale i tak to chci prodat a koupit tu 740 a dat do LPG, protoze chci trochu vic mista a hlavne si uzit trochu vic koniku, nejsem zadnej zavodnik, ale kdyz predjizdim nebo valim do kopce, ocenil bych min otacek a vetsi zatah :wink:
vilejs

#3 Příspěvek od vilejs »

ja by som 725tds nechcel ani zadara!jeden chlapik to mal a musel to predat,lebo mu odchadzali veci ako turbo,cerpadlo,trysky,zhavice a pod..proste kazdy mesiac nieco ine..a mne na 525tds robi to iste.len investujem stale dokola!ale ked mas penaze a mas rad naftu,tak je to fajn voz.vsak je to bmw.to je moj nazor.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BMWPower »

Přijde mi, že ten motor je docela slabej na takovej kolos. Bych to nechtěl. Tak nějak celkově mě nafta do BMW nesedne...
Ale E38 s tímhle motorem z toho koukaj problémy a prachy za opravy jak blázen,jednak to nepojede a jednak by se ten motor jenom trápil.
Radek

#5 Příspěvek od Radek »

byl jsem se v jedny e38 svizt, pac jsem o ni uvazoval a celkem me to mile prekvapilo....zas tak tragicky to nebylo,ale udajne to teda melo byt chipovany.... nebyt tenkrat kastle celkem KO tak bych si ji asi i vzal....
pepus

#6 Příspěvek od pepus »

mel to baxon v automatu, co jsme se bavili, tak jezdil pry za 10 litru, takze jestli to myslis vazne, dotazy na nej :). ostatni co v tom nikdy ani nesedeli ti moc neporadi...
normann

#7 Příspěvek od normann »

tak už to tu myslím bylo, je to i na BMW.sk já 725tdsA mám víc jak rok, zatím jsem s tím spokojen, údajně má být čipovaná dle kluka, který se léta živí opravami BMW, říká, že v kopci kde jsme s mým jeli 125-130km/h, jede nenačiplá 725tds kolem 90km, já nevím, já jsem to tak koupil, ale pokud by to bylo líný a nejelo by to, asi bych to nechtěl. Spotřeba pro příklad: Jel jsem ve čtyrech z CL do Prahy na Bílou horu a zase zpět, jel jsem tak nějak průměrně a dle BC spotřeba 5,9l. Nedávno to samý do CB a zpět, taky 6l, ve městě tak do 12l, Momentálně mám průměrnou spotřebu 7,5l, což je na tak velký auto docela překvapivý. Přiznám se, že ze začátku jsem tomu autu moc nevěřil, ale posrat se u diesela může cokoliv, stejně jak u benzína. Stačí, když tu čtu kolikrát ty příběhy majitelů E38 s např. 4,0-4,4l motorem. Pokud chceš obývák na kolech, jak tu někdo napsal a jezdit se slušnou spotřebou, tak to není nejhorší varianta, nebo se poohlédni po 730d, to je zas o kus lepší, než načiplý 725tds, ale počítej s vyššími náklady za opravy motoru- vstř. čerpadlo, vstřiky atd. tds má výhodu, že můžeš plno dílů přehazovat z E34, E36, E39 a samozřejmě s vyšší pořizovací cenou.
pepus

#8 Příspěvek od pepus »

Tech 5.9 teda nevim jak si docilil, ja za 4 roky s TDSkem nemel na nadrz min nez 6.8. Mozna ma delsi prevody, nebo ti BC ukazuje bludy :).
normann

#9 Příspěvek od normann »

pepus píše:Tech 5.9 teda nevim jak si docilil, ja za 4 roky s TDSkem nemel na nadrz min nez 6.8. Mozna ma delsi prevody, nebo ti BC ukazuje bludy :).

V zimě mi to jednu chvíli jelo nahovno, ještě jsem tu psal, že mi to nějak papká, pak jsem s tím byl u toho zmiňovaného kluka, měnili jsme filtr a nic, pak ten ventil, co zavírá přívod paliva do v. čerpadla,taky žádná velká změna, nakonec mi trochu pohnuli s hlavou čerpadla a od tý doby to takhle jezdí a reálná spotřeba se od spotřeby dle BC moc neliší, mám odskoušeno, kolik litrů natankuju a kolik ujedu, ledaže by hlásilo bludy počítadlo litrů paliva u pumpy, což silně pochybuju, to by muselo být všude, počítadlo km taky nekecá. Bude to asi taky stylem jízdy. Mimo město ho valím tak do těch 100km/h někdy se teda splaším, ale to je opravdu málo kdy. V obci jedu přibližně jaxe má. Většinou se s nikým nehoním atd. :wink:
normann

#10 Příspěvek od normann »

pepus píše:Tech 5.9 teda nevim jak si docilil, ja za 4 roky s TDSkem nemel na nadrz min nez 6.8. Mozna ma delsi prevody, nebo ti BC ukazuje bludy :).

Ještě takhle: nevím jaks to pochopil, ale s těmi 5,9l jak jsem uvedl, je příklad, tzn. konkrétní jízda z bodu A do bodu B, pokud bych nejezdil dálky, tak bych samozřejmě tu průměrnou spotřebu 7,5l neměl, že? Tahle průměrná spotřeba je za posledních cca 800-1000km od doby, co jsem měl naposledy odpojený akumulátor. Před tím jsem měl dokonce prům. spotřebu 6,6l, ale to jsem tak 2/3 najezdil dálky. Vůbec se mi kvůli tý spotřebě nechtělo odpojovat aku. :D Ale musel jsem.
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Bajzik »

jedná bába povídala.
f2f3f

#12 Příspěvek od f2f3f »

kazdopadne diky za nazory, de mi o to ze chci sedmua nechci za prve aby byla vysoka pojistka za druhe aby to byla nafta a ted jsou dobry ceny docela tech tds , a jak j to s dilama , za kolik se da treba sehnat cerpadlo na tds nebo vstriky?
3man3

#13 Příspěvek od 3man3 »

dynamika jizdy dostane nafrak :D :mad:
normann

#14 Příspěvek od normann »

Bajzik píše:jedná bába povídala.

a jéé zase takovej jeden,co viděl E38 725tdsA jen na obrázku a slyšel od druhýho, že tds v 7er bla bla bla bla! Nemám potřebu tady nikomu nic nalhávat, jako ani nemám potřebu to tu nikomu dokazovat, kdo to bude chtít vidět, má možnost příští týden nahlídnout na můj BC na srazu 7er v Mělníku, klidně ho svezu se studeným motorem kousek okolo a až se to trochu ohřeje, klidně ho svezu i trochu svižněji a uvidí, že se průměrná spotřeba nezmění, max. stoupne o jednu desetinu. Aby si někdo nemyslel, že to před Mělníkem vynuluju a udělám si průměrnou spotřebu,jakou jsem uvedl. Na druhou stranu, mně to těší, že tomu někdo nevěří, o to víc si cením toho co mám. :D :wink:
RBMW

#15 Příspěvek od RBMW »

Já jsem ji měl a byl jsem max.spokojený!!!!!
normann

#16 Příspěvek od normann »

v pátek jsem vyjel dnes se večer jsem se vrátil domů, najezdil jsem 550km a spotřeba 5,4l dle BC, dle ujetých km a natankovaných litrů to přibližně taky sedí. Jel jsem většinou o malinko víc než dovoluje vyhláška, tzn. mimo obec 100-110km, v obci jaxe má. V autě 4 chlapi a batožina v kufru, plně naloženej jsem jel tak 60% z celých 550km. Jel jsem většinou rovinatým krajem Lounsko, Žatecko, Mostecko, Litoměřický okres, Českolipský okres, ale taky Karlovarsko- Krušné hory :wink:
gogoho

#17 Příspěvek od gogoho »

To je super spotřeba na takovej kočár.... Když to máš v cajku, tak bych tomu i klidně věřil... Pro klidnou povahu a člověka kterej nechce platit 10-14 L benzínu na 100 je to určitě dobrá volba.......
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bajzik »

normann píše:
Bajzik píše:jedná bába povídala.

a jéé zase takovej jeden,co viděl E38 725tdsA jen na obrázku a slyšel od druhýho, že tds v 7er bla bla bla bla! Nemám potřebu tady nikomu nic nalhávat, jako ani nemám potřebu to tu nikomu dokazovat, kdo to bude chtít vidět, má možnost příští týden nahlídnout na můj BC na srazu 7er v Mělníku, klidně ho svezu se studeným motorem kousek okolo a až se to trochu ohřeje, klidně ho svezu i trochu svižněji a uvidí, že se průměrná spotřeba nezmění, max. stoupne o jednu desetinu. Aby si někdo nemyslel, že to před Mělníkem vynuluju a udělám si průměrnou spotřebu,jakou jsem uvedl. Na druhou stranu, mně to těší, že tomu někdo nevěří, o to víc si cením toho co mám. :D :wink:
Zřejmě si mě nepochopil, ale byla to voda na tvůj mlýn :roll:
Michelin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Michelin »

Bajzik píše: Zřejmě si mě nepochopil, ale byla to voda na tvůj mlýn :roll:

Ja te zrejme taky nepochopil :roll:
Odpovědět