To jsou spotreby v litrech na 200km+-. Tech 30 [tj. 15/100] je sice trochu vic nez jsem cekal, ale tech 10.5[tj. 5.25/100](no vic do nadrze proste neslo a ukazatel fakt ukazoval plnou) na 200km pri 130 s 4.4 me prijde pekny udaj, no ne? A projet Praha Brno na tempomat bez jedineho zmacknuti +- nebo zrychleni se taky zrovna casto nepostesti.Michelin píše:Mmt, to jako pri tech 160+ si mel prumernou 30l jo?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 740i - Spotřeba
mam 740ku len kratko, ale pred kupou som prave cital taketo diskusie a nasiel som rozne veci, ze sa s tym da ist aj za 8, ze po meste do 13 a podobne hlody
neveril som tomu a je to tak, neda sa to. Ked jazdim do BA vzdy tak 160-180, miestami podstatne menej, lebo to byva dost plne, tak to zere nejakych 12-13, cisto po BA som mal 16-18, menej sa to neda ani nahodou. Tempomat nepouzivam a minule som mal depku, takze cela cesta podla predpisov a pocuval som hudbu a predtym som si resetol spotrebu no a vysla 10.4 a za menej sa podla mna skutocne neda, co ale nie je zly udaj, prave naopak, ved je to 4.4
za 10-11 som jazdil s 325kou
no a dlhodoby priemer mi stale kolise medzi 13-14 a to nejazdim tak, ako sa s tym naozaj jazdit da, ved cestovna rychlost v tom aute je 200 a na radiu netreba ani pridavat volume
edit: radsej vsetkym hovorte, ze to zere 30litrov, take udaje som totiz pocuval od kazdeho, ked som spomenul, ze chcem 740ku (ludia co maju passaty, peugeoty a podobne hovadiny..) a zistil som, ze je lepsie, ked si fakt myslia, ze to tolko zere

no a dlhodoby priemer mi stale kolise medzi 13-14 a to nejazdim tak, ako sa s tym naozaj jazdit da, ved cestovna rychlost v tom aute je 200 a na radiu netreba ani pridavat volume

edit: radsej vsetkym hovorte, ze to zere 30litrov, take udaje som totiz pocuval od kazdeho, ked som spomenul, ze chcem 740ku (ludia co maju passaty, peugeoty a podobne hovadiny..) a zistil som, ze je lepsie, ked si fakt myslia, ze to tolko zere

Dovolím si taky malinký příspěvek,
osobně jsem několik let jezdil s 530V8
a spotřebově okolo 10l takovej standard,ala klobouk 9l ale to je fakt na vopováženou,svižnější dojíždění tak 12l-13l,ale zas to fakt nejede jako 4-4,4l,myslím z dlouhodobých výzkumů že fakt nejefektivnější je provoz právě 4-4,4l,vzhledem k tomu že spotřebově nepatrněji více ale výkon o hodně větší

a spotřebově okolo 10l takovej standard,ala klobouk 9l ale to je fakt na vopováženou,svižnější dojíždění tak 12l-13l,ale zas to fakt nejede jako 4-4,4l,myslím z dlouhodobých výzkumů že fakt nejefektivnější je provoz právě 4-4,4l,vzhledem k tomu že spotřebově nepatrněji více ale výkon o hodně větší

Mám 730d, tu co má 142kw. Mimo město okolo 8,5-9,5 ve městě-převážně ve frontách 13,5-14,5, kombinovaná v létě do 11l, v zimě 11,5l. Auto je zdravý jako řípa, se serviskou, mám jí už leta. Jezdim i jinejma autama, například Range Roverem 4.0 V8 a s tim je to ve městě za 18,5-19,5 klidnou jízdou. Volvo xc90 T6 žralo podobně jak range, míň žere jen éčko 320 cdi-to dává město od 9,5 do 10,5 - je fakt na tohle dobrý. Jinak Fabie taky skvělá -6-7l benzínu 1.4 16V. Kdyby se někdo ptal-je mi úplně jedno čim jedu, nejradši tou fabií. 

mika_hakkinen píše:taky před dvěma lety jsem rešil spotřebu tak jsem si koupil 525tds a dneska vím, že chci 750, tady spotřeba jde do nebezkých výšin a u takového auta je to jedno. zvuk a to svezení je mazec. každej mi řiká že mě to sežere a já řikám že to stojí za to, a že to auto nemusím mít až do smrti
Moje slova, zítra pro ni jedu do Němec.
Snejk píše:jako dostat se s e32 750i pod dvacet ve městě celkem problem, když neumi zamknout dřív jak v 80ti , a i při puštěnem plynu bere 10L... tak to se neda moc šetřit. ale věřim že s automatem v e38 ktery umi zamknout i v 50ti jak chcete a jet za 0.. se da taky jet slušně. ale z křižovatky musim vyrazit první. o tom žádnáa oktavky mě předjiždět taky nesmi
JJ e32 750i taky jsem jí měl,pod 16 jsem se sní v životě nevešel a město jsem raději neměřil
Jinak s M62 manuál nejnižší průměr 8.7 v Německu po dálnici v noci, průměr rychlost 135km/h když jsem jezdil rychleji tak těch 160km/h stoupla spotřera na nějakých 9.7 přes den to vždy vylezlo ale nijak rapidně.Auto jsem měl spíš na dálky,ve městě jsem sním nikdy moc nejezdil okresky tady u nás do 12L
Jinak další zkušenost A8 4.2 qauttro tiptronic nejnižší 9.6 níž ani boha dálky v rozmezí těch 9.6-11L po dálnici u nás po okreskách tak 12-13l.K řazení jsem dost často používal Tiptronic,ale kamarád co jí měl taky říkal že má nižší spotřebu v režimu automat,tak nevím.
e38 4,4 V8 5kvalt automat po cca 5000km zhruba půl napůl Praha a dálnice průměr 12,5. Ve městě nezávodím, ale rád si poslechnu ten hezkej zvuk a dálnice většinou tempomat 150km/h. Při téhle rychlosti točí zhruba 2700ot/min. Taky záleží na palivu. Zkousěl jsem 100 oktanů V-Power racing a při 130km/h na tempomat mi psal BC na D1 po 150 kilometrech 8,5. Takovou rychlostí se ale nedá jet moc dlouho, takže spíš dálnice 9-10 litrů. Ve městě jsem extrém dlouhodobě nesledoval, ale myslím, že třeba 15,5 není problém