Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nefunguje multi volant

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
barbar

#1 Příspěvek od barbar »

Zdar. Mám problém s tlačítky na volantu - ovládání rádia a tempomatu. Nejdřív občas nešly a teď nejdou vůbec. Problém je v tom, že rádio se samo zesiluje a zeslabuje a ladí, jako bych tlačítka na volantu mačkal. Co s tím? Budu vděčný za radu. Dík. E38, 730i, 94.
normann

#2 Příspěvek od normann »

barbar píše:Zdar. Mám problém s tlačítky na volantu - ovládání rádia a tempomatu. Nejdřív občas nešly a teď nejdou vůbec. Problém je v tom, že rádio se samo zesiluje a zeslabuje a ladí, jako bych tlačítka na volantu mačkal. Co s tím? Budu vděčný za radu. Dík. E38, 730i, 94.

no zkus ty panely s tlačítkama vyměnit, nebo teda ten levej, pokud ti blbne ovl. rádia atd. pokud ti blbne ten pravej, co je na tempomatu, vyměň ho taky. Nejlepší by bylo to jen vyzkoušet s jinými funkčními a pokud bude závada v tom, pak tlačítka vyměnit. Mám v garáži jedny funkční na 4ram. volant, pokud jezdíš někdy kolem CL, je možno to zkusmo přehodit, jestli ti to začne fungovat, jak má, sháněj tlačítka. Na vrakáčích se dají sehnat, pasují i z E39. jen je potřeba sehnat tlačítka na verzi s telefonem, nebo bez, podle toho, jakou máš ty.
medvidek

#3 Příspěvek od medvidek »

Me to same delal orisek za spinackou,odesla svorka R
barbar

#4 Příspěvek od barbar »

jak se to dá rozebrat? dá se to nějak opravit, nebo výměna? dík.
medvidek

#5 Příspěvek od medvidek »

Jedine vymena,nerozebiratelne (uz to nedas dohromady) a stoji cca900kc
normann

#6 Příspěvek od normann »

medvidek píše:Jedine vymena,nerozebiratelne (uz to nedas dohromady) a stoji cca900kc

pokud myslíš ty dvě sady přepínačů na volantě, tak to přitlač, ptal jsem se tenkrát v BMW a je to něco přes 2tisíce jedna sada, myslím, že 2600- 2800,- nejsem si už jistej.

pokud bys ale myslel na Ebay,nebo na tý polský burze, jaxs na ní tady, nebo na 7er tenkrát dával odkaz, tak to asi jo. Z vraku to vyjde levněj, ale je to zajíc v pytli.
T613
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od T613 »

ja jako elektrikar rikam: opravit to jde :lol: jsou tam mikrospinace, daji se koupit od 10 do 50kc kus ale je to pekna sracka menit a musi byt na to vybaveni ... spis koupit jine
medvidek

#8 Příspěvek od medvidek »

Svorka R je ve spinaci skrince,tam co strkas klic do zapalovani :!: :!: :!: Lidove se tomu rika orisek
normann

#9 Příspěvek od normann »

medvidek píše:Svorka R je ve spinaci skrince,tam co strkas klic do zapalovani :!: :!: :!: Lidove se tomu rika orisek

jasně, ale já jsem myslel, pokud se mu rozbily ty přepínače na volantu.
Odpovědět