Všechny předem zdravím Potřeboval bych poradit jaký olej mám nalít do BMW E38 750i? má nalítáno 220tis. a nejsem si moc jistý který olej tam teď dát. Minulí majitel mi toho moc neřekl.Nechci si ten "kotel" nějak poškodit, moc pěkně vrní:-)
10W40kou vůbec nic nezkazíš. takovej uni olej na všechny starší BMW. ja jinej nedavam a jsem naprosto spokojenej. nestojí čerta a tak dělám kratší výměnný intervaly (zbytečně protože to je normalně v manuálu doporučenej olej od bmw) ale zase si řikám že tomu motoru to neublíží a jen prospěje. ale nemyslím že ma smysl tam rvát předraženou 5W40(30) a čekat kde to vyteče nebo co to kde rozpustí a ucpe. i v manuálu je jako celoroční doporučovanej 10W40.
já tam nalil 5w40 do 750, rekli mi to i v bmw, taky mám kolem 200tis. jinak olej budu měnit po 10tis km, jako u všech aut, je to lepší, ale jestli řešit par korun mezi 5w a 10w o tom to asi není, spíš na co to auto je zvyklé....udělal jsem pořádnej výplach motoru a při nové náplni nalil X-keramik, takže výplach Ti to vyčistí a plná syntetika tam může být....
No chci tam dát 5W40, protože je lepší na zimu, ale aby mi tam nedělala neplechu! 10W mi radí více lídí Ono na horší olej se dá přejít vždy, ale na lepší ne. A netuším co tam je. Tak proto se radši zeptám , než neco provedu.