Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 730 d cuká - vyreseno - vaha vzduchu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Igor1977

#1 Příspěvek od Igor1977 »

Pri jazde do kopca alebo po rovine na rovnakom plyne mám pocit akoby auto išlo raz lepšie raz horšie. Čo to môže byť? Typoval som váhu vzduch ale na testeri neukázalo žiadnu závadu. Auto je po kompletnom servise a výmene všetkých filtrov.
DOEMIXXX

#2 Příspěvek od DOEMIXXX »

testerem myslis diagnostiku?

EDIT: Co palivovy filtr, taky je novy? Ci nekvalitni nafta, vic me nenapada.
Igor1977

#3 Příspěvek od Igor1977 »

Ano diagnostiku. Palivový filter nový. Vyjazdil som uz asi 6 nádrží nafty a tankoval som na Slovensku, Rakusku a Taliansku a nepomáha takže naftou to asi nebude. Hmmmm neviem neviem co s tým
Viking

#4 Příspěvek od Viking »

vstřiky? to by ti ale vyhodila diagnostika. další mě napadá vzduchovej filtr ale píšeš, že je měněnej. co třeba EGR ventil? mě to dělalo taky na e39 ale to by ti taky vyhodila diagnostika sakra.... :ja_nic: no může to někde přisávat vzduch. možná bych šel po hadicích sání jestli to někde neni viditelně na prd. jinak nevim. Kdo ti dělal tu diagnostiku? v autorizovanym servise BMW?
DOEMIXXX

#5 Příspěvek od DOEMIXXX »

podobnej problem jsem mel v non BMW a odnesly to 2 vstriky, btw. ale do toho se jeste pridalo ranni nenastartovani to ti jde?

Btw. kolik mas kdyztak najeto km
Jarouch

#6 Příspěvek od Jarouch »

Neni vždy pravda že vstřiky ti vyhodí diagnostika... zkus je nechat otestovat... :wink:
Jarouch

#7 Příspěvek od Jarouch »

Viking píše:vstřiky? to by ti ale vyhodila diagnostika. další mě napadá vzduchovej filtr ale píšeš, že je měněnej. co třeba EGR ventil? mě to dělalo taky na e39 ale to by ti taky vyhodila diagnostika sakra.... :ja_nic: no může to někde přisávat vzduch. možná bych šel po hadicích sání jestli to někde neni viditelně na prd. jinak nevim. Kdo ti dělal tu diagnostiku? v autorizovanym servise BMW?

U diesela nevadí že přisává vzduch... čim víc vzduchu tím líp... kdyby profukovalo sání tak je to slyšet má to turbo... :wink:
Igor1977

#8 Příspěvek od Igor1977 »

Kilometrov 185000 ale auto je ako nove pravidelny servis len bmw. Vstriky by trahali autom aj na volnobehu ale volnobeh je krasne plynuly a start ci uz studeny alebo teply uplne bez problemov. Motor v podstate ani studeny nikdy nestartujem stale pouzivam predhrev webastom na dialkove
Viking

#9 Příspěvek od Viking »

Jarouch píše:
Viking píše:vstřiky? to by ti ale vyhodila diagnostika. další mě napadá vzduchovej filtr ale píšeš, že je měněnej. co třeba EGR ventil? mě to dělalo taky na e39 ale to by ti taky vyhodila diagnostika sakra.... :ja_nic: no může to někde přisávat vzduch. možná bych šel po hadicích sání jestli to někde neni viditelně na prd. jinak nevim. Kdo ti dělal tu diagnostiku? v autorizovanym servise BMW?

U diesela nevadí že přisává vzduch... čim víc vzduchu tím líp... kdyby profukovalo sání tak je to slyšet má to turbo... :wink:

hmm to je taky fakt. já měl teda jednou problém s tím, že mi asi při 80km/h vlítly dvě kachny pod auto a udělaly mi díru do intercooleru.torbo nemělo dostatečný tlak a při letních pařácích auto nejelo jak by mělo a hrozně to kouřilo. to jsem myslel tím přisáváním vzduchu. špatně jsem se vyjádřil.
Tobě auto ale nějak zvlášť nekouří ne Igore?
Igor1977

#10 Příspěvek od Igor1977 »

Nie doknca by som povedal že som až prekvapený že diesel tak málo dymí
immortal

#11 Příspěvek od immortal »

Mal som podobny problem na E38 3.0D. V BMW to ohodnotili , ze odislo vsetkych 6 vstrekov. Po vymene samozrejme ziadna zmena , takze vymena cerpadla. Bezvysledne. Nakoniec to bol senzor tlaku na palivovej liste za 120 Evry.
Igor1977

#12 Příspěvek od Igor1977 »

Opravené bola to váha vzduchu
100RM

#13 Příspěvek od 100RM »

Upravil som ti nazov temy, aby sme trosku prispeli k vseobecnemu poriadku ;-)
7er. True definition of luxury. Yours.
Odpovědět