Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

iPod vs BMW 750iL E38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
McLaughlin

#1 Příspěvek od McLaughlin »

Ahoj.
Chtěl jsem se zeptat jestli existuje nějakej inteligentní způsob jak připojit iPod do orig. BMW rádia. Mám vše původní tzn CD changer v kufru, na palubce jen rádio a přehrávač/vstup na kazety. Nikde žádný externí vstup, alespoň já jsem ho neobjevil. Slyšel jsem, že existují nějaké kazetové adaptéry s jackem, které se strčí normálně do přehrávače, ale zvuk prý neni úplně kvalitní a přenos signálu je hodně slabej. Zřejmě by se iPod dal připojit ke kabelům v kufru místo CD changeru, což je zase ale uživatelsky dost nepohodlný. Už několikrát mě na tomto fóru překvapily vychytávky o kterých jsem vbec neměl ponětí. Tak to zkouším i v tomto případě, zda-li s tim nemá někdo zkušenost, nápad, řešení..?
Díky za jakoukoliv radu.
Viking

#2 Příspěvek od Viking »

http://www.nestore.cz/bmw/110-adapter-i ... radio-bmw/
koukni tady na to, taky to zrovna řešim v tématu pod tebou. předělat to asi neni takovej problém, našel jsem i adaptér kterej bere usb flashky a microSD karty atd ale pro mě je tu jeden zásadní problém a to, že jsem zatím nenašel nic, co by podporovalo DSP ozvučení. pokud ho v autě nemáš, tak jsi v pohodě a stačí ti udělat minimum ale já jsem si na DSP zvyknul a bez toho už nechci být takže já musím čekat až to někdo vymyslí :-)
DOEMIXXX

#3 Příspěvek od DOEMIXXX »

jasne ze jde, mam ho v aute v kastliku a nic neni videt....
Viking

#4 Příspěvek od Viking »

DOEMIXXX píše:jasne ze jde, mam ho v aute v kastliku a nic neni videt....

a co to DSP? teď mi napadá že ty bys to mohl možná vědět. Nechci o něj přijít a zároveň chci přehrávat z flashky nebo microSDcka naprimo ne přes radio frekvenci to je zvuk na hovno. Nemáš s tim prosim tě zkušenost??
DOEMIXXX

#5 Příspěvek od DOEMIXXX »

ted nechapu co myslis s tim DPS ze by se melo dit...

Btw. ideal bude kdyz se na to podivas jak mi to udelal kamos (Winky) tady z klubu
Viking

#6 Příspěvek od Viking »

no jde o to, že když jsem zjišťoval ten usb adapter tak mi maník co je dělá říkal, že to DSP má další konektor kterej ještě on nevymyslel kam zapojit aby to hrálo ja má. hraje to prý pak jako když máš DSP vypnutý a to neni moc ono :-/
napíšu Winkymu jestli by nebyl tak hodnej a nepomohl mi s tim. dík moc
McLaughlin

#7 Příspěvek od McLaughlin »

sakra ten XCARlink vypadá jako dokonalý řešení a předčil všechny mý nároky, teda alespoň dle toho co píšou. Otázka je jestli to vážně takhle funguje. Má s touhle věcí někdo zkušenost? Zkusim ještě zavolat do BMW jestli si s tim neuměj nějak poradit po svym. Díky moc tohle vypadá jako řešení co jsem hledal.
Viking

#8 Příspěvek od Viking »

ja jsem někde našel chlapíka kterej to přímo dělá a mluvil jsem s nim po telefonu a asi by ti to i zapojil. už ale fakt nevim kde jsem to našlel. zkus cinknout do xcarlinku a tam ti poradí asi. je to fakt dobrá věcička ale jak řikam menší problém pokud máš DSP.
juro750i

#9 Příspěvek od juro750i »

Jednoduche riesenie je vyuzit magnetofon ako vstup aj tak ten magnetofon uz nikto nepouziva
A je to najlacnejsie riesenie proste prepnes na kazetu a zopne sa externy vstup na akykovek mp3 prehravac alebo telefon
Vid tento link:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/484836
Viking

#10 Příspěvek od Viking »

hmmm zajímavé. sem zvědavej jestli to fakt bude takhle fungovat...
juro750i

#11 Příspěvek od juro750i »

Malo by to v pohode fungovat aj z priestorovým zvukom a zvuk by mal byt ako z cd lebo sa to pripaja priamo na kable vstupu zosilnovaca.
DOEMIXXX

#12 Příspěvek od DOEMIXXX »

juro750i píše:Jednoduche riesenie je vyuzit magnetofon ako vstup aj tak ten magnetofon uz nikto nepouziva
A je to najlacnejsie riesenie proste prepnes na kazetu a zopne sa externy vstup na akykovek mp3 prehravac alebo telefon
Vid tento link:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/484836

takhle nejak to mam i ja, jen to mam v kastliku ten kabel na mp3 / mp4 prehravace :wink:
juro750i

#13 Příspěvek od juro750i »

DOEMIXXX ako si spokojny zo zvukom myslim kvalita zvuku a hlasitost akak je
Viking

#14 Příspěvek od Viking »

to mě tak zajímá jestli kvalita zvuku odpovídá CD changeru.
atc525

#15 Příspěvek od atc525 »

Vie niekto ci to je rovnako aj pri roku 2000 s dsp a bm54?
DOEMIXXX

#16 Příspěvek od DOEMIXXX »

Viking píše:to mě tak zajímá jestli kvalita zvuku odpovídá CD changeru.

deafakto jo a ma to vyhodu oproti changeru, ze to nepotrebuje anti shock...
Viking

#17 Příspěvek od Viking »

no tak asi do toho pujdu taky. jak na to tak koukam tak changer mi zustane a kazetu kterou nepozivam nikdy vyuziju na ipod nebo podobny zarizeni. co je to za propojovaci kabel kterej musim koupit? stacil by mi asi nejakej normalni mp3 a mp4 přehravač zustane to stejne jenom v aute ale co k tomu za kabel? dík
DOEMIXXX

#18 Příspěvek od DOEMIXXX »

Viking píše:no tak asi do toho pujdu taky. jak na to tak koukam tak changer mi zustane a kazetu kterou nepozivam nikdy vyuziju na ipod nebo podobny zarizeni. co je to za propojovaci kabel kterej musim koupit? stacil by mi asi nejakej normalni mp3 a mp4 přehravač zustane to stejne jenom v aute ale co k tomu za kabel? dík

netusim co tam je za kabel, ale rekl bych nejaky obyc. na tyhle prehravace....

btw. mam i vyzkousene k tomu pripojit notebook na muziku a jde to taky.
Spis bych ti to ukazal jak to vypada a hraje live, v kabelech atd se nevyznam...
Viking

#19 Příspěvek od Viking »

ok tak ja se za tebou zastavim. možná ve středu protože jedu do Bloody Blue a pak budu cekat na kamose tak ti ciknu dystak kdyz budu mit cas. budes zase tam jak minule?
juro750i

#20 Příspěvek od juro750i »

Kabel je to obycajny podla toho aky to je prahravac cize kludne staci kupit kabel co ma na jedenej strane 3,5 mm jack konektor a ten pasuje do kazdeho vystupu na sluchadla cize bude sa nato dat pripojit hocico co ma vystup na sluchadla ten druhy je len nato aby sa ten ipod nabijal po zapnuti radia.
Odpovědět