Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - spolehlivost motoru u 745i
-
Takze chlape ,
vem auto a zajet do DRR kup nize uvenou vonavku s LPG a neres
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
M54 je proste motor
PS: nekdo ve foru psal ze 730i nejsou ani v nemecku,tak to ma asi tlusty brejle
viz. mobile.de
vem auto a zajet do DRR kup nize uvenou vonavku s LPG a neres
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
M54 je proste motor
PS: nekdo ve foru psal ze 730i nejsou ani v nemecku,tak to ma asi tlusty brejle
viz. mobile.de
nevim kde ste vzali že 745 ma špatny motor.
ten motor je velice dobrý a i slušně spolehlivý, kdo to má tak jezdí. to o těch prvních motorových elektrikách je pravda. ale to jsou věci ktere se už dávno na těch autech vyřešili už dřív. opět nevím o nikom v okolí kdo by měl nějaký závažnější problém.
a dnes už se kuchají i e65 na vraky. takže cena dílů už je někde jinde.
a až pujdu do e65/66 tak jedině 745.
ten motor je velice dobrý a i slušně spolehlivý, kdo to má tak jezdí. to o těch prvních motorových elektrikách je pravda. ale to jsou věci ktere se už dávno na těch autech vyřešili už dřív. opět nevím o nikom v okolí kdo by měl nějaký závažnější problém.
Moribundus píše:Já teda nevím, mám to teprv rok a půl a žádnej problém jsem s motorem neměl. Mám rok 02 najeto cca200tis a nemůžu si na nic stěžovat. Jediný co jsem řešil, byly přední ramena. Auto je asi v nej výbavě co se dělala, teď jsem přijel s dovolený 2100km jako bych ani nejel. Podle mě záleží jak se o něj předchozí majitel staral, ale to je asi jasný. U motoru jsem měnil svíčky a olej když jsem to koupil. Byl jsem na diagnostice přímov servisu, všechnobylo gut a od tý doby jenom jezdím. Před 745i jsem měl A8 4,2. 01 Nebudu to vůbec srovnávat, já vím vy mluvíte o modelu 03, ale sedma je PRO mě lepší, je to auto který má obrovský charisma. A8 je prostě koncernová záležitost a nikdo mi to nevymluví. já si na to auto nemůžu stěžovat, ale jedinou výhodu vidím v pohonu 4*4 to je celý. Když jsem poprvé slyšel motor v 745, tak je to proti audi šepot květin. Měl jsem strach ze zadního náhonu protože jezdím hodě na hory, ale to mě překvapilo ještě víc. Vyjel jsem naprosto všude a v pohodě. Dlouhodobou spotřebu mám 12,5 a na tý dovolený po dálnici při adaptivním tempomatu 145km mi to spadlo na 9,6, což si myslím že je bomba. Já jsem s touhle károu moc spokojenej.Samozřejmě že facelift je asi lepší, ale na něj jsem neměl. Ten bude po tomhle autě.
jj, souhlas, včera jsem se byl dívat na jednu A8 a není to ono, baworák je baworák

-
Crazy píše:odkaz na prodej please. stejně 745i musi byt motor, je to Bmw! vyzkousim to, co za topár táců. Pojede to snad furt ne..
Jdi do toho je to super auto.. Auta jsou stejně jen o penězích...
pokud se budeš chtět něco dočíst o spolehlivosti motorů a všeobecně celý E65 doporučuju http://www.7er.com nebo nějaký US forum. Tady to maji asi 3 lidi takže podle toho se nedá soudit jestli to auto je spolehlivý.
Snejk píše:nevim kde ste vzali že 745 ma špatny motor.
Na http://www.7er.com je jako vyskytujici se popsan problem se ztratou vody a naslednou opravou za 3000EUR a jak jsem pochopil z velmi obsahle diskuse bez nejake vetsi sance na levnejsi opravu:
http://www.7-forum.com/forum/3/kuehlwas ... 33293.html[url]
Jinak elekronika je obecne pretrvavajici evergreen.
Gordon píše:jj, souhlas, včera jsem se byl dívat na jednu A8 a není to ono, baworák je baworák, olympijské kruhy nebrat
Audi A8 ma vyhodu ve stale dobre vypadajicim elegantnim designu, coz je neco co E65 jakozto nejvetsi Banglovu pomstu opravdu nepotkalo.

Atila píše:Snejk píše:nevim kde ste vzali že 745 ma špatny motor.
Na http://www.7er.com je jako vyskytujici se popsan problem se ztratou vody a naslednou opravou za 3000EUR a jak jsem pochopil z velmi obsahle diskuse bez nejake vetsi sance na levnejsi opravu:
http://www.7-forum.com/forum/3/kuehlwas ... 33293.html[url]
Jinak elekronika je obecne pretrvavajici evergreen.
prosím tě s těma opravama bych byl opatrnej - ona AUDI není bez poruchová včetně elektroinstalace a o cenách raději nemluvit
tomascz2 píše:prosím tě s těma opravama bych byl opatrnej - ona AUDI není bez poruchová včetně elektroinstalace a o cenách raději nemluvit
Ja nikde netvrdil, ze je Audi bezporuchova. Tyhle novejsi vlajkove lode chteji vsechny svoje. Rekl bych, ze asi nejhorsi servisne je S-klasse, kde se krome standardnich veci navic jeste serou prevodovky a ma AIRMATIC coz je asi nejhorsi varianta z pokrocilych podvozku, protoze nevydrzi a ma velmi drahe dily. U BMW a Audi alespon ty prevodovky drzi a podvozek u Audi je ac na vzduchu tak odolnejsi a zaroven servisne levnejsi a BMW E65 ma na vzduchu akorat zadek, coz je sice taky docela drahe na opravy, ale stale mnohem levnejsi nez Merc a jeho tricet tisic kazdy mech plus ctyricet tisic kompresor a k tomu jeste elektronika a tuna cidel.
jo a ještě o tom designu a Banglově pomstě - částečně máš možná pravdu. 65 je jiná má jinej design, ale o tom jaká je to katastrofa se stačí podívat na prodeje. Kritizovaná záď E65 - podobnou začal dělat MB, Lexus. Design 7er určitě není sportovní, je to limuzína nikdo nečeká že bude jezdit okruhy nebo rallye - na druhou stranu je přesně taková jakou od ní nikdo na podled nečeká - je to reprezentativní auto pro toho kdo se chce odlišit.
A8 je pěkná taky jsem zvažoval jestli do toho nejít, je to koncern a já osobně mám s koncernovejma autama hodně blbý zkušenosti - ať už je to blbá Fabia Superb Passat A6-vždycky nějakej záser. O přístupu v servisech nemluvě.
Servis MB tady v Olomouci no tak to je lepší skočit z mostu. Dodací lhůta, ochota, kvalita, profesionalita - všechno špatně - prostě kokoti
A8 je pěkná taky jsem zvažoval jestli do toho nejít, je to koncern a já osobně mám s koncernovejma autama hodně blbý zkušenosti - ať už je to blbá Fabia Superb Passat A6-vždycky nějakej záser. O přístupu v servisech nemluvě.
Servis MB tady v Olomouci no tak to je lepší skočit z mostu. Dodací lhůta, ochota, kvalita, profesionalita - všechno špatně - prostě kokoti
-
Nepřijde mi, žeby to byla od Bangla nějaká pomsta. Postavil prostě auto který se nelíbí všem a to je dobře. Mě osobně se desing auta ze začátku taky nelíbil. A že nemůže vypadat sportovně? Taks tím bych teda nesouhlasil. Já tomuhle frajerovi naopak fandil a je škoda že od BMW odešel. Mercedes měl problém s kvalitou výroby hlavně kolem roku 2000, a to všeobecně. Proto se taky nedoporučuje koupě Ska kolem tohodle roku, i když si myslím že je to individuální. Ale vzduchový podvozek opravdu zlobil. Jinak je tahle značka pro mě hned za BMW, Mercedes má moje žena. Co se týče servisu tak to je opravdu šílený. Ale ne ani tak cenou, jako chováním lidí kteří tam pracují. Musím ale pochválit, v praze na Chodově jsem se setkal se supr přístupem. 

-
Radek píše:mam skoro dva roky e65 735i najeto cca. 230 000km a za celou tu dobu jsem delal jenom spotrebak -desticky,kotouce,oleje,filtry... jen ted se mi ukazala chyba v jedne jednotce airbagu,ale uz mam koupenou jinou jen to vymenit a nakodovat...jinak bez problemu a momentalne ji i prodavam
Radku že jsem si nevšiml že by jsi měl za oknem nalepenej lísteček PRODÁM

tak ja akurat teraz riesim vahu vzduchu (745i, spotreba az 21l) a mam zly ABS snimac na jednom kole... inak auticko parada, predtym som mal TT (224 koni) ale s tymto sa to poste neda zrovnavat.. nemozem povedat ze by mi na tom aute nieco vadilo, asi len skutocnost ze s kazdou prkotinou treba do servisu