Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

740d cinka

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
vvendyss86

#1 Příspěvek od vvendyss86 »

Zdravim Vas,mam takovy dotaz,mozna to tu bylo,ale zadal jsem to jiz do vyhledavace a nic,cely dnesek jsem stravil projizdenim vsech temat postupne a svuj problem jsem nenasel,740kou jsem si splnil svuj sen,beru ho spise jako kasicku,mam jeste jedno auto benzinovy,mam ji od soboty,je po prvnim majiteli z D a po druhym z CZ,je se serviskou a vse podle ni sedi,je to mimoradne zachovaly kousek na rok 2000,tak jsem o koupi nevahal ani minutu.je samozrejme v automatu a ted k tomu problemu-zaradim D a jakoby v ni cinkne,rozjede se i na volnobeh naprosto bez problemu,na R to same,ale opet se rozjizdi i na volnobeh,prijde mi to jako zavada proto se s mym dotazem obracim na Vas zda-li s timto nemate nejake zkusenosti,nutno dodat ze se o ni staralo naprosto vzorne a vzdy v BMW.Pak uz to nedela a radi naprosto bezproblemove,zadne cukani,trhani,proste nic a to ani na jeden z rezimu tzn. D,S,M,jen pri zarazeni rychlosti,prosim vas moc o nejake rady,predem dekuji za odpovedi
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Snejk »

rozjíždění na volnoběh je uplně normální chování převodovky u všech BMW. ja sem za to jedině rád. nesnáším automaty ktere se rozjedou až po přidání plynu.
a to cinknutí je vcelku taky normalní.. dělá to jak kdy.. mě to dělaly všechny sedmičky.
T613
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od T613 »

ten lehky zaber na D nebo R je v poradku, to cinknuti vim taky co myslis, u meho auta to nekdy udela zpatecka ... muj nazor na to je, ze to dela ten homo kloub vzadu na kardanu, ktery prave eliminuje ruzne otresy a nerovnosti, v tom kloubu je klec s loziskem a mozna to tam tak cinkne, protoze kdyz zaradis D nebo R tak pri tom zaberu v tom kloubu dojde k pohybu ... ale je to jen moje hypoteza :-D ale nedela to urcite kazde auto
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

tak tak, taky myslím že to bude kardan vzhledem ke kroutaku 740d je to celkem i pravděpodobny, nech repásnout kardan a máš a hlavně rovnou vyměn i hardyspojku na kardanu a máš klid.

Fishmaker : odstraněna citace předchozího příspěvku
vvendyss86

#5 Příspěvek od vvendyss86 »

chlapci dekuji moc,uz jsem se opravdu lekl ze jde prevodovka do kytek,muzete mi sem hodit odkaz na ty veci co jste psali s cenama abych mel nejakou predstavu?dekuji mnohokrat,jste hodny,uz jsem se lekl ze me odkazete do nejakeho vlakna:-(,dekuji jeste jednou
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

hardyspojka stojí origo v BMW 2200Kč, ten kardan ti musí někdo vyndat a dát do kardan servisu, viděl bych celou operaci u nějakyho mechoše tak 8-10 litru

Fishmaker : odstraněna citace předchozího příspěvku
mikye34

#7 Příspěvek od mikye34 »

To že to jede i bez plynu,si chválý hlavně manželka při parkování........
roti

#8 Příspěvek od roti »

to že to jede pomalu na volnoběh je moc bezva věc!!
Oooneil
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Oooneil »

No tak jak to tady čtu tak asi budu mít taky něco s kardanem, když přeřazuju z P na D nebo R tak to od zadu tak bouchne jako kov na kov "cinkne bych to asi nenazval ale asi to bude stejnej zvuk jako u ostatních" :cry:
Kail

#10 Příspěvek od Kail »

Klidně to může dělat diferák - zubová vůle nebo vůle na ložisku.
Odpovědět