Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E 65 ... CHCI KOUPIT..VYHODY-NEVÝHODY. NA CO SI DÁT POZOR..?
Afekt píše:Tak na tom se asi neshodnem:)Možná kdyby byl superb od bmw:)JaraX píše:ser E65, za ty prachy máš superba vymazlený, max rok starýho,
já myslím že shodneme

E65 je super auto,
jen pozor na vůle v dynamic drivu, oproti E46 je na to celkem všecko ještě drahý, motorům 3.0D vylítavaj klapky ze sani a zkurví celej motor, řešení preventivně nový saní za 12 litříku a nebo vytrhnout klapky za cenu zvýšení emisí,
občas odchází ASK moduly (jednotka radia) proto při koupi dobře vyzkoušet cely audio, jeslti hrajou všechny repro apod.
další bolest 3.0D je citlivost na naftu, pokud to jezdilo na nějakej shit, určitě počítej se vstřikama, osobně bych vzal spíš benzínovou variantu a řešil LPG.
tak jak píše Jarax
pořádně prolídnou jestli všechno funguje tak jak má, pokud je DD ještě těsnost- hadic to má víc jak bagr a když to má málo oleje tak ty hlášky stojí zato, v případě DD je jinej olej v servu téměř se nedá sehnat. Pokud znáš někoho kdo má E65 vem ho s sebou, se mnou byl Jarax- doporučuju. Tyhle 65 jsou docela složitý na ovládání, pokud to neznáš plno věcí ti unikne. Já kupoval vPraze a ještě v Humpolci jsem hledal radio o ostatním nemluvím.
A vcelku duležitá věc cena vs výbava a puvod
pořádně prolídnou jestli všechno funguje tak jak má, pokud je DD ještě těsnost- hadic to má víc jak bagr a když to má málo oleje tak ty hlášky stojí zato, v případě DD je jinej olej v servu téměř se nedá sehnat. Pokud znáš někoho kdo má E65 vem ho s sebou, se mnou byl Jarax- doporučuju. Tyhle 65 jsou docela složitý na ovládání, pokud to neznáš plno věcí ti unikne. Já kupoval vPraze a ještě v Humpolci jsem hledal radio o ostatním nemluvím.
A vcelku duležitá věc cena vs výbava a puvod
tak tak,
další věc je kolik chceš investovat, jakou chceš výbavu apod, pro 730d která už je dražší bych zajel asi do germanlandu,
já bych měl jako podmínky
Dynamic drive - sice se sere, ale auto bez něj je koza kozatá
Logic 7 - nejvyšší stupen audia, stojí za to,
soft close - dovirani dveří, mooc dobře to vypada
velkou navi
EDC elektronickej podvozek, docela dobře filtruje nerovnosti diky tomu že přizpůsobuje tuhost povaze vozovky, krom toho jde přepnout na sport
asi největší podmínka sou sedačky, tzn komforty, v ničem jinym se neda moc sedět a naopak asi žadny jiny auto včetně F01 nema lepší sedačky než komforty v E65-6, poznáš je podle opěráku krku a milion ruzných ovladačů, vyhřev podmínkou, odvětrávání super, masáže jsou asi spíš jen machrovinka,
potom se podívej jeslti je v boxu pod loketkou kolečko ovladaní teploty, tzn lednička, to se taky hodně hodí, pěkně ve vedrech mit po ruce chlazený pití.
Jinak je to asi vše, věci jako zadní idrive,HUD, automaticky světla apod sou super, ale tam už je to spíš o tom na co člověk narazí.
další věc je kolik chceš investovat, jakou chceš výbavu apod, pro 730d která už je dražší bych zajel asi do germanlandu,
já bych měl jako podmínky
Dynamic drive - sice se sere, ale auto bez něj je koza kozatá
Logic 7 - nejvyšší stupen audia, stojí za to,
soft close - dovirani dveří, mooc dobře to vypada
velkou navi
EDC elektronickej podvozek, docela dobře filtruje nerovnosti diky tomu že přizpůsobuje tuhost povaze vozovky, krom toho jde přepnout na sport
asi největší podmínka sou sedačky, tzn komforty, v ničem jinym se neda moc sedět a naopak asi žadny jiny auto včetně F01 nema lepší sedačky než komforty v E65-6, poznáš je podle opěráku krku a milion ruzných ovladačů, vyhřev podmínkou, odvětrávání super, masáže jsou asi spíš jen machrovinka,
potom se podívej jeslti je v boxu pod loketkou kolečko ovladaní teploty, tzn lednička, to se taky hodně hodí, pěkně ve vedrech mit po ruce chlazený pití.
Jinak je to asi vše, věci jako zadní idrive,HUD, automaticky světla apod sou super, ale tam už je to spíš o tom na co člověk narazí.
-
Můžu potvrdit, komfort sedačky mám a je to fakt bomba. Mám i chlazení, v létě hodně dobrý. Muzika výborná. Ta malá navi vypadá fakt divně. Naštěstí ji nemám, dovírání dveří je supr, při velkejch mrazech zamrzaj kliky. Jo ty kliky mi ještě svítěj. Na to rádio bacha,mě přestalo hrát před týdnem FM. Zítra s tím jedu k Pupikům. Řekli mi pravděpodobně tuner v hajzlu, tři a půl klacku asi. Hodně se dá vyčíst s I drive. Radši bych šel do benzínu jak říkaj kluci. Stejně většina aut dojede na českou naftu. Kor když vstřik stojí osmičku jeden. Já bych s toho měl strach. Tím nechci říct že to auto v naftě je špatný. Ale větší pravděpodobnost k nemalým investicím.
-
tomascz2 píše:tak jak píše Jarax
pořádně prolídnou jestli všechno funguje tak jak má, pokud je DD ještě těsnost- hadic to má víc jak bagr a když to má málo oleje tak ty hlášky stojí zato, v případě DD je jinej olej v servu téměř se nedá sehnat.
Olej se dá objednat normalne v A.K od Castrolu nebo od Febi.
E65DRIVER píše:PŘESNĚ TAK JE TO CHF 11S CASTROL NAPŘ.
ne např. je to chf11s, ostatně je to napsaný na víčku.Stejný označení u castrolu u pentosinu.....
Přesně jak bylo řečeno jde OBJEDNAT, skladem nikdo nemá.
Nejlepší řešení BMW, o stovku dražši ale mají. V Auto kelly na mě prodavač čumel jak trubka z bahna, chf 11s považoval za brzdovku. Koupit 1L ve 23:00 na pumpě = nesmysl, následuje jízda v nouzovým režimu a to je lahůdka-po dolití se naštěstí zase sám přepne na normál, není potřeba diag.
-
jojo..to je rad:)i tak všem díky..bohužel kup se prozatím tak na rok odládá, bohužel:(Nedomluvili jsme se na proti účtu, tak ještě rok počkám:) mělo to být tohle...byla by to náhodná dobrá koupě, cenu neřešte:) Každopádně se budu i do budocna přiklánět k naftě a vybírat v německu tady v čechách tohle auto asi kupovat nebudu...každopadně se mi dost zalíbil individual interieru comfort sedacky cerno bíléé(nepraktické, ale paráda):)
-