pokud máš dálkové H7 nemáš bixenony. Jinak promiň za spam protože toho jsem si nějak nikdy nevšiml ale viděl bych to že svítí obojí jako u asi většiny jiných aut...
OK, tak jinak. Mam xenonove lampy, kdy u potkavaciho xenonoveho svetla je elektromagneticky ovladane stinitko, ktere se pri prepnuti na dalkova svetla posune a potkavacky sviti jako dalkova. A nyni mi jde o to, zda standardne jsou dalkova svetla (tedy paraboly s H7) zapojeny tak, ze je mozne je rozsvitit jen pri zhasnutych potkavacich svetlech (svetelna houkacka) nebo se rozsveci paraelne s presunutim clonitka na xenonu.
ty paraboly můžeš rozsvítit při normálně zapnutých potkávačkách... jinak ve výběru té firmy s náhradníma dílama mi chybí světla kde jsou obě žárovky/výbojky či jak chcete za čočkou... všechny mají jednu parabolu... to by měl být pravý bi-xenon ne?
Já jsem se teda vždycky domníval, že bixenony jsou, že mám xenonové výbojky na tlumených i dálkových světlech. Já mám u E65 xenony jenom na potkávacích světlech. Mimochodem svítí to pěkně na h...
ee, to vůbec U bixenonového světlometu se pouze odklápí elektromagnetem ta clonka, která zastiňuje potkávací čočku... Je tam jen jedna výbojka na každé světlo.
Bixenony maju taku clonu, ktora sa odklapa, ale v pripade pouzitia dialkovych svetiel potom svietia aj halogeny, resp. svetla svetelnej hukacky paralelne s dialkovymi xenonmi? Alebo ako inak zistim, ze mam bixenon, kym nerozoberiem svetlo?