Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e32 730i - Strih ventilu

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
eagle88

#1 Příspěvek od eagle88 »

Ahoj prosim vas mohol by mi nekdo vysvetlit ako na stavit ventily jedna se mi hlavne o ten strih ventilu a ako to vlastne funguje hlavne ten nastavovani 1-5-3-6-2-4.Sem uplna lama už se stim seru štyri dni a nevim si rady.Dekuji
eagle88

#2 Příspěvek od eagle88 »

alebo sa aspon spytam mužu nastavovat ventily podle tohohle navodu?Otočime motorem,až vačky vačkoveho hřidele ukazuji prič od vahadla libovolneho ventilu.Na ventil potom doleha kulata strana vačky.V teto poloze zmeřime vuli,pripadne ji seřidime.Označime si vahadlo barvou.Pohneme znovu o kousek motorem,až se vzdaly vačky od vahadla dalšiho ventilu.Ventily mužeme seřizovat v libovolnem pořadi.
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

Pokud tomu nerozumíš tak se na to radši vykašli.Špatné nastavení ventilů může mít na motor fatální následky. :roll:
eagle88

#4 Příspěvek od eagle88 »

Ahoj tak dnes mi to dělal kamarad a motor za zdá být tišší na volnobehu.Ale stále si poklepávat a tak jako kdyby cvakal během jizdy.Ale kámoš mi říkal že bmw maji taky zvuk zvlášte M30, že tam nic neklepe.Tak se chci zeptat jestly je to normalne.A ještě jeden dotaz ty šrobky na 3 vahadly byly už sedřene, tak mi dal normalne pouze upravene aby tam pasovaly srobky z oceli nevadi to?
Odpovědět