Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 7 vs Audi A8

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
100RM

#21 Příspěvek od 100RM »

Pokial rozmyslas ci Audi alebo BMW, kup si Audi a nebudes sklamany ...
7er. True definition of luxury. Yours.
Pavel_Franta

#22 Příspěvek od Pavel_Franta »

díky za odpověd, tohle už jsou věci které nevím :)

je pravda že ke škodě, jsem tíhl jen v období, kdy v rodině vydělával pouze otec a jako profesionální řidič měl blízko ke kdejakému kanistru s naftou a TDI pro něj pak byla jasná volba :D

stejně tak jako jsem se vezl ve VW passat CC, a prostě v něm vrzaly plasty, věc pro mě do té doby naprosto nemožná, jak je možné že tak precizní německá firma dokáže vypustit ven svůj premiový vůz v tak mizerné kvalitě.

... když na mě bude chtít někdo ukázat jako na bezmozka co se aut týče, v 90 procentech z jistého úhlu pohledu bude mít pravdu... rád jezdím, nemusím jezdit ani moc rychle, ale chci mít auto které se na tech 140-160 km/h dostane podle potřeby dostatečně rychle, ale hlavně chci mít pohodlí a cítit se jak v raketoplánu... což na noci BMW e39 splnuje na sto procent :D ... obrovský panel přístojovky, všechno svítí, tiché uvnitř, silné... bomba... svezl jsem se jednou... za 2 dny jsem se zeptal jestli neprodává... týpek se chvíli ošíval a prodal...

všechno jelo bezvadně.... 14 dní... kdy přišel první pád do nouzáku... pak serie s méně zkušeným mechanikem, který měl ovšem výborné reference... no a opravy neberou konce... snažím se nešetřit a dojíždím to do poslední stovky co potřebuju na naftu :D ... hodně jsem se naučil, ale přicházejí ty blbé opravy... jak už jsem říkal... teče mi do auta proudem voda normálně přes vnitřní osvětlení :D ... u stahování oken mi neustále padá ten řemínek :D ... auto bůh vi proč nejde přes 4000 otáček :D ... jediné co jsem nevyměnil tak je agregát a převodovka... převodovka nevím proč, ale funguje dobře.... no a z motoru chčije olej proudem i jedno přetěsnění... nepomohlo, tak jsem si v budějovicích nechal firmou umýt motor, at mechanik má aspon šanci, přetěsněno podruhé a stejně chčije...

no a pak je tu audi :) ... hezký auto.. je mi jedno že ho vyrábí VW, mi neříkejte že jsou uplně pitomí... škoda... střední nižší a střední třída...? proč by měla mít výborné ozvučení...? věřím že se dá pořídit příplatkem a tím pádem to není chyba škody ale tvoje, že seš hamyžnej... (to že superby se nepořizují nové za 2.800.000 kč jako možná tvoje e65, je další věc... myslím že by ani nemělo být stejné quality jako tvoje auto :)

... když ale ta a8, pokud už budu chtít hledat alternativu za BMW, je prostě nejblíže k ideálu toho co bych si teoreticky mohl dovolit dříve než mě někdo mě blízký upozorní že by se nám zase hodilo kombi kvůli dětem...
Deathbox

#23 Příspěvek od Deathbox »

hurvajs77 píše:jestli dospejes to mercedesu, tak te lituji. Pokud nerozumis autum, tak je tu hodne threadu, ve kterych se pise o tom co chces vedet. K BMW musis mit vztah, idealne srdecni zalezitost. Pokud nemas ani jedno, je to uplne jedno. Neni pro Tebe :-). Pak je ti jedno v cem budes jezdit. Rozhodni se podle toho, co se ti libi vice. Prachy muzes cpat stejne tak to E39, tak do E65, tak do kruhu.

Ano, jsou to sracky. Zeptej se treba Snejka na nazor o pochcavce nebo jejich uzasnem Superbu. Ted jsem o vikendu jsme se Snejkem vratli v me E65 a kdyz jsem videl, jak je to auto udelane, co se tak pouziva, tak se proste nedivim cene. Drtiva vetsina lidi rekne, ze jsou zbytecnosti a malickosti, ale ty prave delaji auto. Vezmi si jen treba blbe audio, BMW pouzivalo Harman Kardon, ted misto L7 dava do 7er Bang & Olufsen. Proste zadne fujtajbly. Skoda se zmuze na jakesi "Symphony" made in China... A tohle jsou proste detaily, ktere proste delaj BMW tim co je. To same je dilenske zpracovani. Ale to je jedno. Az na vybrane jedince, kteri maji BMW tohle nastesti neoceni a dal si budou kupovat shity znacek Skoda, Dacia a jim podobne. Ale to je jedine dobre.

ale to nic neříká o audi a8 vs bmw e65 :) obě jsou kvalitově top automobilky, něco je lepší u audi (pro mě je důležité možnost 4x4) něco u bmw e65 (přední sedačky se asi nedají překonat :) ) ale mrdka to rozhodně není..

A jestli chceš mluvit o BMW jako top kvalitě a samostatném produktu tak to od cca roku 2000 a víš zapomeň a kup něco co ještě bylo opravdu kvalita (jednotlivých dílů - ne jako celku)
Filozof

#24 Příspěvek od Filozof »

Pavel_Franta píše:díky za odpověd, tohle už jsou věci které nevím :)

je pravda že ke škodě, jsem tíhl jen v období, kdy v rodině vydělával pouze otec a jako profesionální řidič měl blízko ke kdejakému kanistru s naftou a TDI pro něj pak byla jasná volba :D

stejně tak jako jsem se vezl ve VW passat CC, a prostě v něm vrzaly plasty, věc pro mě do té doby naprosto nemožná, jak je možné že tak precizní německá firma dokáže vypustit ven svůj premiový vůz v tak mizerné kvalitě.

... když na mě bude chtít někdo ukázat jako na bezmozka co se aut týče, v 90 procentech z jistého úhlu pohledu bude mít pravdu... rád jezdím, nemusím jezdit ani moc rychle, ale chci mít auto které se na tech 140-160 km/h dostane podle potřeby dostatečně rychle, ale hlavně chci mít pohodlí a cítit se jak v raketoplánu... což na noci BMW e39 splnuje na sto procent :D ... obrovský panel přístojovky, všechno svítí, tiché uvnitř, silné... bomba... svezl jsem se jednou... za 2 dny jsem se zeptal jestli neprodává... týpek se chvíli ošíval a prodal...

všechno jelo bezvadně.... 14 dní... kdy přišel první pád do nouzáku... pak serie s méně zkušeným mechanikem, který měl ovšem výborné reference... no a opravy neberou konce... snažím se nešetřit a dojíždím to do poslední stovky co potřebuju na naftu :D ... hodně jsem se naučil, ale přicházejí ty blbé opravy... jak už jsem říkal... teče mi do auta proudem voda normálně přes vnitřní osvětlení :D ... u stahování oken mi neustále padá ten řemínek :D ... auto bůh vi proč nejde přes 4000 otáček :D ... jediné co jsem nevyměnil tak je agregát a převodovka... převodovka nevím proč, ale funguje dobře.... no a z motoru chčije olej proudem i jedno přetěsnění... nepomohlo, tak jsem si v budějovicích nechal firmou umýt motor, at mechanik má aspon šanci, přetěsněno podruhé a stejně chčije...

no a pak je tu audi :) ... hezký auto.. je mi jedno že ho vyrábí VW, mi neříkejte že jsou uplně pitomí... škoda... střední nižší a střední třída...? proč by měla mít výborné ozvučení...? věřím že se dá pořídit příplatkem a tím pádem to není chyba škody ale tvoje, že seš hamyžnej... (to že superby se nepořizují nové za 2.800.000 kč jako možná tvoje e65, je další věc... myslím že by ani nemělo být stejné quality jako tvoje auto :)

... když ale ta a8, pokud už budu chtít hledat alternativu za BMW, je prostě nejblíže k ideálu toho co bych si teoreticky mohl dovolit dříve než mě někdo mě blízký upozorní že by se nám zase hodilo kombi kvůli dětem...

No on ti to tady na 7er každej vysvětlí. E39 je sračka pokud ji nekoupíš v top stavu po prvním majiteli s historii vozu. _Kdybys koupil kvalitní kousek tak by těch problému bylo mnohem méně.

7er se snad tolik neserou a je tady i topic proč E38 a né E39... a podobně.

745i pokud vemeš po prvním či druhém majiteli v top stavu s velkou výbavou hodíš do LPG tak budeš spokojenej a budeš jezdit za 11-14litru lpg což je super a taky po ní koukám. Hlavně mě přesvědčilo zdejší osazenstvo 7er.

Audi A8 vypadá na první pohled pěkně máme ve firmě 4x audi ale ty faktury z oprav a servisu nechtěj vidět. Auta roky 2004 a 2005 a to jsou palby většinou kolem 100-220k za rok jen servis.

tady borci tolik do 7er nestrkají dokonce někteří i třeba jen 10-20k za rok do servisu což je super. Taky jde o to kolik najezdíš že

dávám ti jen svuj postřeh a pohled na věc.

Takže za mě 745i v LPG v top stavu za 200-300k vede nad vším ostatním. Ppokud máš člověka s diagnostikou poblíž a zde pokud budeš chtít rady kolem auta vždy dostaneš.

Audi rozhodně nedoporučuji ikdyž vypadá pěkně.
Pavel_Franta

#25 Příspěvek od Pavel_Franta »

předpokládám že máš na mysli e38, když se bavíme o 200-300K pořizovací ceně.

Doufám, že když se zeptám, jestli je ti sympatičtější e38 nebo e65, tak se nebudeš muset bát odpovědět :D
Deathbox

#26 Příspěvek od Deathbox »

nemyslím si to bude e65 a pak to jen pojede prachy jako na drátě :)
Pavel_Franta

#27 Příspěvek od Pavel_Franta »

přiznám se že mi není úplně jasné co znamená obrat "a pak už jen pojede prachy jako na drátě" :D
Deathbox

#28 Příspěvek od Deathbox »

no že pokud koupí e65 kolem 200-300 tak nevím jestli to nebude pokladnička..
Pavel_Franta

#29 Příspěvek od Pavel_Franta »

no podle mě bude, proto jsem myslel že mluví o e38 :D ...

moje e39 se dá sehnat za 60.000 kč, ale bál jsem se... proto jsem koupil za 109K....

e65 bych kupoval tak za 500K, méně bych se bál, že se mi nevyplatí...
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

dneska nikdo velké objemy nechce nekupuje jen fandové značek jako jsme my. Tyto auta jsou hodně levné a rok klidne 2005 koupíš za pakatel...

Do 300tisic není problém sehnat pěknej kus i klidně po prvním majiteli se serviskou jen se podívej na netu ...nepočítám bazary které si sami přihodí 80-100tisic navíc protože u techto aut jsou výkupy hodně pod cenu...

Jinak my ted prodávali A8 6litr W12 za 220k rok 2005. pro představu.
Tyto objemy nikdo z 99,9procent lidí nekupuje proto se i dlouho prodává pod cenu.

u BMW je to podobné ...proto kvalitní auto s 4,4kou prostě je za 200-300k v pohodě sehnatelné ... mrkni se sám.
:wink:

http://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/r ... oFrom=list

je jich jak houby po dešti a v krizi lidi auta nekupují dá se i smlouvat a tohle je už cena s přičtením provize v bazaru. Majitel ti ji nechá klidně pod 200kila.

MOD fishmaker : odstraněna citace přímo předchozího příspěvku
Pavel_Franta

#31 Příspěvek od Pavel_Franta »

... ted jsem trochu nadšený :D ... nevadí li vám to, budu se ptát dále.

Vůbec nemám zkušenosti s nákupy vozů, koupě favorita před lety, byla náhoda a BMW taky...

představme si reálně, že bych teď chtěl sehnat, bmw e65 745i, od někoho kdo není jen kšeftař, ale i mechanik...

od někoho kdo si za zprostředkování a vyhodnocení stavu vozu nevezme 100.000 kč provizi.

Stím že klíčové pro mě není tonování oken a frajerskej nárazník, ale výbava... čím větší tím lepší...

+ to celé hodit u dobré firmy do LPG...

... je na to odhadnutelná cena, která vám nezabere víc než 5 minut...? uvažování...?
Filozof

#32 Příspěvek od Filozof »

Pokud budeš čekat tak seženeš v pohodě mezi 180-250k auto ve slušné vyšší výbavě a LPG tady dělá pár lidí třeba JARAX toho kontaktuj řekne ti více....LPG kolem 30ti mám pocit na V8.

Záleží na jaké auto narazíš . Ale já osobně bych hledal a sháněl přímo od majitele ideálně 04-05 nebo pokud prodává přímo firma kde to měl jeden člověk.
Ale i starší auto e65 roky 02-03-04 taky nemusí bejt špatné záleží kdo ho měl a jak se staral o servis ale když už se dívám tak co nejnovější zároveń :-)

facelift roku 2005 a mladší mi přijde zatím zbytečně drahej no ...

Pokud si počkáš nějakej týden či měsíc najdeš několik pěkných aut ke koupi a pak jen zavolat a jet ji omrknout s člověkem co tomu rozumí a proklepnout si to komplet s diagnostikou...
hurvajs77

#33 Příspěvek od hurvajs77 »

Jak pise filozof, je lepsi hledat, cekat a vybirat. Bohuzel hodne 7er, ktere jsou kupovany v CR jsou holomamy. Ale o tom se pise jinde. Dost veci se odrazi predevsim podle majitele a ne roku. Daji se najit strepy z 2005 a super kary z 2002. Serviska Ti taky rekne kulovy. Pri koupi to spise chce nestranneho clovicka s diagnostikou, nez nejake cary papiru plne nesmyslu.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Snejk »

kuci... me z vas jebne opravdu co to tu lita za moudrosti...
ja bych to asi rozpustil... tohle neni normalni... :lol:
Filozof

#35 Příspěvek od Filozof »

hele vem to tak že měl nejprve škoda favorit (česká gilotina) a pak mr.ka E39 co se mu sype pod rukama ... a ted snad vyspěl do stádia, že si koupí konečně pořádnej kočár E65 kterej mu bude dělat radost pokud si dobře vybere.

Já už koukám jen po e65 745i a příští jaro si jdu už vybírat ... mám ještě třičtvtě roku čas tak snad chytnu dobrou koupi................... až to tady v EU vše zkrachuje :D

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek ;)
Hlavi

#36 Příspěvek od Hlavi »

Jenže on do toho stádia nedospěl, koupě E65 bude pro něj další omyl a bude si na všechno stěžovat stejně jako na E39... Já jsem pro ať si koupí A8, BMW se totiž kupuje srdcem a zvlášť E65
Pavel_Franta

#37 Příspěvek od Pavel_Franta »

... myslel jsem že srdcem se dneska z BMW už kupujou jen žraloci...

já bych si e65 koupil jenom proto, že mám jinak tak malý péro, že když u pisoáru chčiju, tak si chčiju na koule...
Hlavi

#38 Příspěvek od Hlavi »

Ne jen žraloci ale jakékoliv, to auto prostě musíš mít rád a mít k němu vztah, potom Ti nebude vadit že do něho budeš dávat peníze... A protože Tebe očividně nebaví udržovat a opravovat "staré" auto tak by pro tebe byla nejlepší volba funglovka škodovka, do tý nebudeš muset dát prvních pár let nic...
Pavel_Franta

#39 Příspěvek od Pavel_Franta »

Víte, někdy mě až udivuje kam jsem se nechal dotlačit :) ... obecně se totiž mám minimálně za průměrně myslícího :D

žádám vás tedy, nepřehlížejte že jsem si nekoupil největší vrak z e39, stejně tak jako jsem neočekávál že bude jezdit 10 let bez opravy...

za první měsíc jsem opravil za 60.000 Kč...

myslím že málo kdo by tady byl mlčící hrdina, kdyby měl na fakturách půlku nových dílů a druhou půlku to nechce opravit za rok ale ted hned...

prostě je to klasická smůla, kdy ti kámoš odpřísáhne a sám ukáže co všechno měnil... máš ho za solidního a v mých očích tak i nadále zůstává...

ale máš první BMW, hned si přišlápneš tady, támhle.... vyzkoušíš si svojí první jízdu bez kontroly trakce... juuuuu ono to jede zatáčku bokem...

dáváš tomu týden sodičku a ono se to normálně všechno vysralo najednou... čerpadla... kostka ABS, z motoru začal tect olej... motor nejde vytočit nad 4000 otáček...

... tam už je skoro jedno kolik jsem schopen vydělat měsíčně... opravy takového rozsahu jsem prostě nečekal :)
Moribundus

#40 Příspěvek od Moribundus »

A8 jsem měl a vždycky to bude pro mě jenom lepší VW...Nechápu jak někdo jezdí v E65 a řekne že by si radši koupil A8. Na 4*4 kašlu a to jezdím na hory, k ničemu to tady nepotřebuju. Samozřejmě netvrdím že to je špatný. Koupil jsem E65 hned po A8 a ta kára má osobnost na rozdíl od bezpohlavního unifikovanýho koncernu. Ale každýho věc, ať si lidi jezdí v čem chtěj. Když je někdo ochotnej dát 900tis, za Superba u kterýho vypadá zadek jak korejský auto z devadesátejch let, vymlouvat mu to nebudu. Mě by na dvoře stála za ty prachy jiná kára. Kup si Audi a nepřemejšlej. Marný kecy okolo. Já byl pro ní v rajchu až u francouskejch hranic. Už po cestě domů sem byl nasranej že jsem to koupil...
Odpovědět