Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Prosim o radu, jaky bavo si mam koupit?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
volant

#1 Příspěvek od volant »

Dobry den panove,

Chci si koupit novy faro a potrebuju vasi radu. Protze dojizdim za praci do mnichova tak by se ten bavorak docela hodil.
Nejdriv se musim omluvit za cestinu, nejsem ten typicky cech :wink:
Ted mam Passata 1.9 TDI 4x4. Je to drzak a jedu za cenu nafty. Jediny duvod proc ho chci vymenit, je ze je hrozne nudny. A kdyz prijedu domu po 8h prace, 2 h kolon a 3h na ceste, se citim na chcipnuti.
To by potrebovalo auto prevodovku, kuze, vzduchove perovani a nejaky ten sound system
:wink:
Cenove jsem docela flexibilni ale nerad palim prachy. Manzelka mi dovoli koupit jenom jedno auto, tak to musi byt nejaky vhodny kompromis.

Hledam neco:
Bezpecny (kdyz mozny tak xDrive)
Komfortni
Sportovni
Zabavny
Spolehlivy
Celkova cena (strata hodnoty+provozni naklady)
Musi se tam taky vejit 3 leta dcerka.

Najezdim tak 40kkm rocne, 90% na dalnici a sam. Na to by se hodil naftak, ale preferuju benzinaka. Pri rychlostech nad 150 to ale zere. Tak jsem premyslel o LPG a to s kombinaci V8

Premysilm o:

E65 750i (LPG)
F01 730d
E60 550i (LPG)
E60 530d
F10 520d
E63 650i (LPG)
E63 635d

Jedniy problem s LPG je ze by jsem chtel dojezd aspon tech 450 km.
Nejradsi bych jsem bral 650i, ale nevim ja to je s komfortem proti 7er a 5er.
Co by jste vybraly, a proc?
hurvajs77

#2 Příspěvek od hurvajs77 »

No z toho co jsi dal na vyber, bych osobne sel do E65 nebo F01. Obe auta se mi libi a ikdyz mam ted naftu, sel bych spise do benzinu. Podle mne kazde auto ma neco. 750 bude predpokladam docela naslapla, 730d byt muze, ale nemusi a vetsinou moc nejsou. F01 je zase novejsi, takze technologicky lepsi. Pokud nejsou pro tebe prachy problem a nemas vylozene nutnost jit do E65, asi bych volil F01 ikdyz je to nafta.

Jinak, komfort v 5er a 7er nelze srovnat. Oproti 7er je 5er jen priblizovadlo. Uz se to tu rozebiralo.

xDrive je az u Fka, ale nejsem si jisty jestli u 730d.

Nevim, ale sportovni 7er, to mi nejde k sobe - tedy pokud nemyslim Alpinu :D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
ST3Pi

#3 Příspěvek od ST3Pi »

Tohle splnuje vetsinu tvojich podminek a oproti tomu vcem ted jezdis, tak to bude i sportovnejsi :)E65 750i (LPG)
100RM

#4 Příspěvek od 100RM »

na jazdu sam by som s prehladom bral 650i a vykaslal sa na sedmicku ... komfort v podstate rovnaky a auto krajsie ;-)
7er. True definition of luxury. Yours.
aristoloser

#5 Příspěvek od aristoloser »

rozptyl názoru mezí 520d a 750i-celkem nevíš,co vlastně chceš-zůstan u koncernu,passat cc v 2,0d je pro tebe ideal
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Stew1988 »

aristoloser : Ty si teda fadna :D chce BMW a ty ho od toho odrazuješ a ukazuješ mu proč jít do něčeho jiného než BMW protože si o nás kuli tomu pomyslí že jsem hovada atd... nic ve zlem ale vyznělo to tak no
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kantry »

jestli mas na F01, tak nechapu proc premejslis o necem jinym
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

ja bych šel do 650i v SMG, pokud ti to auto velikostně stačí, tak bez diskuze, pěkně v LPG, jede to jak prase, jen musí mit pořadny sedačky a dynamic drive, to je podmínka toho auta.

a nebo potom E65 750i v LPG, ale nějakou vybavenou.
na F01 bych se vysral protože její cenová relace je dost vysoko a prostě na tom proděláš gatě, koupíš ted za mega a za 3 roky to prodáš za 300,
nedávej za auto víc jak 400, pak zbytečně proděláš prachy. (jeslti ti to není teda jedno)

a na E60 se vyser, je dost poruchová, na naftu taky tam si toho sportu moc neužiješ. třeba 650i jede proti 635d jako prase, skoro vubec se nesere, a v LPG pojedeš za min jak s tou naftou.
aristoloser

#9 Příspěvek od aristoloser »

Stew1988 píše:aristoloser : Ty si teda fadna :D chce BMW a ty ho od toho odrazuješ a ukazuješ mu proč jít do něčeho jiného než BMW protože si o nás kuli tomu pomyslí že jsem hovada atd... nic ve zlem ale vyznělo to tak no
sem ho chtěl vyprovokovat k jasnějšímu názoru... :twisted:kdybych já před pár lety premejslel,mohl sem se vyhnout trápení s nudnou e39tkou,do který sem se slušne vysypal...at chvilku este vybírá,co vlastně chce...
Stew1988
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Stew1988 »

Tak to je jiná ale tak ja jsme se se svoji první e38 take natrapil a ted mam druhu :D a jsme zas v tom :D jen do ni jsem sel stim ze se musi udelat

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek ;)
Filozof

#11 Příspěvek od Filozof »

E65 750i (LPG)
nebo ta 650i s LPG jsou to prostě super lodě obě a ta 6er bude ještě i sportovní k tomu i luxus si užiješ.

Souhlas se vším co psal jarax .... nějak se poslední dobou shodujeme na názorech.

Naftu vyřaď ze seznamu na V8 nic nemá jen V12 ... ten zvuk je prostě nádhera a auto tě bude bavit. a za cenu LPG je to i levnější provoz než s naftou a to se nebavím o údržbě.

6ka si drží cenu slušně a asi tě bude i nejvíce bavit se spojení s V8.
scooter_x

#12 Příspěvek od scooter_x »

Otázka na JaraXe : Jak je to se spolehlivostí 645i (650i) vs. 745i (750i) ? O motory asi tolik nejde, ty jsou tu pospány dost, ale šestka vychází spíš z pětky E60 ne? A když říkáš že "je dost poruchová", tak E63ky se to netýká? Nebo jak to je?
BMW e65 750i 270kW Sterlinggrau
BMW e91 330xi 190kW Le Mans Blau M-Paket
BMW e83 X3 3.0sd 210kW Platinbronze
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

bohužel o šestce toho moc nevím, ale neslyšel jsem že by se tam lamali kable, někam teklo nebo něco hnilo. 6ka je dost cenově jinde než pětka a sedma, a klidně kdyby se tam objevila nějaka zavada jako sou u pětky, tak bych to prostě spravil, prostě pokud bych chtěl "exkluzivni šestku" tak musí člověk hlouběji do kapsy než u sedmy, mě osobně se šestka straně libi, ale sere mě tam ten E60 interier, kdyby to měl interier z E65 tak to beru hned :)
HaryXXL

#14 Příspěvek od HaryXXL »

Tady o ní (BMW 645i) píše majitel docela detailně, doporučuji pro zajímavost přečíst:

http://moje.auto.cz/Happy-Orange/bmw-645-ci.html
Marda

#15 Příspěvek od Marda »

Nechápu, jak můžete dávat vedle sebe 6er a 7er :roll:
6er je nechutně nepraktická, reálně jen pro dva lidi, standardně sportovní podvozek, je to na naše silnice hrozně tvrdý. Je to defakto E60 v provedení kupé se sportovním podvozkem.
7er je o luxusu, prostoru, pohodlí....
Pokud máš na F01, tak o tom nepřemýšlej. E65 je sice velké pohodlné auto, ale bohužel staré, to přece sám vidíš.
Sem tam jezdím v F01 730d, je to neskutečné pohodlí a komfortní jízda. Motor se sedmou cvičí hodně slušně a hlavně jezdíš za 8litrů nafty. Hlavně se dá pořídit už za slušné peníze.
HaryXXL

#16 Příspěvek od HaryXXL »

Marda píše:Nechápu, jak můžete dávat vedle sebe 6er a 7er :roll:
6er je nechutně nepraktická, reálně jen pro dva lidi, standardně sportovní podvozek, je to na naše silnice hrozně tvrdý. Je to defakto E60 v provedení kupé se sportovním podvozkem.
7er je o luxusu, prostoru, pohodlí....
Pokud máš na F01, tak o tom nepřemýšlej. E65 je sice velké pohodlné auto, ale bohužel staré, to přece sám vidíš.
Sem tam jezdím v F01 730d, je to neskutečné pohodlí a komfortní jízda. Motor se sedmou cvičí hodně slušně a hlavně jezdíš za 8litrů nafty. Hlavně se dá pořídit už za slušné peníze.

Přirovnávat 6válcový diesel k 8válcovému benzinu mi nepřijde úplně korektní, jak to vyplývá z kontextu dotazu a odpovědí výše uvedených. A odůvodňovat to 8litrovou spotřebou při dnešní ceně nafty, benzinu a servisních nákladů při provozu sedmičky (naftový motor vs benzinový motor) mi přijde trošku úsměvné.
Marda

#17 Příspěvek od Marda »

Neumíš číst, nebo trpíš fantasmagoria? Srovnávám někde 6válcový diesel s 8válcovým benzinem? Prober se! Ja jen napsal, že mám zkušenosti jak s 6er, tak s 7er a jsou to úplně jiná auta. 730d jsem uvedl jako příklad, protože s tím teď taky jezdím. A těch 8litrů spotřeby u takového auta jsem uvedl jako podstatný bonus. Kdyby nikdo se 7er neřešil spotřebu, tak by je asi spousta lidí nepředělávala na LPG. Úsměvnej mně přijdeš akorát tak ty :wink:

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
HaryXXL

#18 Příspěvek od HaryXXL »

To: Marda

Ještě jednou si přečti můj příspěvěk, pak možná pochopíš, že netrpím fantasmagoriema. Říká se tomu vztahovačnost? :)

a) nepíši, že porovnáváš ty 6válec a 8válec, ale že to vyplývá z obsahu výše uvedených odpovědí (např. JaraX mluví o pětilitrech, filozof apod.). Možná jsem to měl napsat lépe, aby to bylo zřejmé.

b) 730d nikdy nepojede jako 750i a diesel do vlajkové lodě podle mě nepatří, ale to je můj subjektivní názor. Kdo chce mít na hezkou opici, musí mít i na banány. Svez se v obou motorizacích a uvidíš, zda budeš říkat, že "motor (730d) se sedmou cvičí hodně slušně". O zvuku 8válce se ani nebavím. :)

c) Spotřeba u sedmičky je to poslední, co by Tě jako potenciálního majitele tohoto auta mohlo trápit, kdyby sis takové auto chtěl pořídit, protože servisní náklady jsou díky technologickým vymoženostem vyšší než u jiných automobilů a věř tomu, že na spotřebu se díváš jako na poslední věc, která by tě měla trápit. A to, že spousta lidí předělává 8válec na LPG ještě neznamená, že na průměrnou spotřebu auta nemají. Možná ještě dovedu pochopit jakž takž diesel jako nový vůz, ale brát ho jako ojetinu může být zvláště u sedmičky, která má většinou hodně najeto, jako menší past, než bonus. To, co ušetříš na naftě, vrátíš pak i mnohonásobně v servisu. Benzinové motory, zvláště atmosférické žerou, ale servis není tak náročný jako u dieselu. Ale záleží kus na kuse.

d) Jsem rád, že mi přeješ, abych byl také úsměvnej, protože to potvrzuje to, co jsem už napsal předtím a trvám si na tom. Jedna věc je jednou za čas se svézt, anebo vlastnit takový vůz. :)

Ale mluvme k tématu, já osobně bych šel ze seznamu uvedeného tazatelem do do E65 750i (LPG), jak píše JaraX - nevýhodou je, že to není čtyřkolka, ale jinak splňuje první dva požadavky tazatele, a to bezpečnost a komfortnost, ostatní závisí na úhlu pohledu a zvláště na financích, které chce tazatel do auta investovat. Vlajková loď je prostě vlajková loď. Pokud by chtěl čtyřkolku, tak možná by stála za zmíňku X5, ale někdo prostě SUV rád nemá.

Finální rozhodnutí stejně závisí ne něm, ať se sveze v různých motorizacích a modelech a pak se rozhodne sám...
jarda

#19 Příspěvek od jarda »

X5 sem vůbec netahej, i e38 je pohodlnější než nová X5ka a SUVčka obecně
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

co máte furt všeci s těma čtyřkolkama?

ja kdybych si měl vybrat F01 xdrive nebo ne, tak beru non xdrive.

to bydlíte všeci v lese na horach?
Odpovědět