Dneska se mi objevila asi chyba prevodovky a obcas se nemuzu ani rozjet mam doma diagnostiku inpa ale nevim kde je obd2 konektor a jestli vubec funguje na e65 r.v. 05 4.5d tady je screen chyby nevite nekdo co to muze byt po vikendu jedu asi na vymenu oleje a pak uvidim.
tak konektor jsem uz nasel vymazal vsechny chyby ale mam vybitou baterku chci se jeste zeptat jestli ji muzu normalne vyndat a doma nabit abych se pak dostal do auta
pity84 píše:tak konektor jsem uz nasel vymazal vsechny chyby ale mam vybitou baterku chci se jeste zeptat jestli ji muzu normalne vyndat a doma nabit abych se pak dostal do auta
tak vyřešíš chybu a neřekneš kterej přesně konektor to byl.
Máme problém ale i řešení a je fajn to sem napsat.
A pak už jen do FAQ BMW 7 při řešení problémů
To samé aplikujeme v práci a občas se hodí při řešení problému podívat zda to již někdo neřešil v minulosti.
Ten konektor obd2 je nad pakou co se otevira kapota ,poruch po nacteni inpy bylo vice vsechny jsem smazal a po delsi ceste to nactu znova a uvidim co vypise za chyby kazdpopadne me zajima co je to za chybu na ty fotce protoze prevodovka neni nejlevnejsi
No pokud tě zajímá jen to co je na tý fotce tak to ti řeknu i já. Převodovka je v nouzovém režimu, pojede dopředu na trojku a pětku. Zařadit rychlost můžeš i bez brzdy a v nejbližší době navštiv servis BMW.
Ahoj, a než jsi ty chyby smázl, tak jsi je doufám vytiskl, nebo aspoň opsal, jelikož ty ti řeknou nebo navedou co ten nouzovej režim spustilo. To sem hoď, třeba někdo bude vědět a můžeš porovnat co Ti to vyhodí teď po smazání.
U každé chyby je co je to zač, kolikrát se obkevila kdy poprvé a kdy naposled + data z auta.
tak to jsi vyhral vymenu mechatronicu... muzu ti nabidnout jeho vymenu... tohle je velmi casta chyba prevodovky a olej to nevyresi, proste mechatronic uz ztraci "kontrolu a silu" nad prvni spojkou a zacne to vypadavat... resil jsem presne to same pomerne nedavno..
Mel jsem tenhle problem u faceliftu e65, kazdy kdo dela automaty hned strasil bud repasi cele skrine nebo novym mechatronikem. Kdyz jsem kolem toho vice zjistoval, vyslo najevo, ze problem je vetsinou ve dvou tesnenich na mechatroniku , cislo jedna a dva ( viz foto ).
Takze jsem je koupil ( par set korun ), rovnou jsem vzal i vanu s filtrem a origo olej, vypustil olej, vana dolu, mechatronik dolu, tesneni byly zpruchrely a rozpraskany, takze novy, nova vana s filtrem, nova napln, a bylo po problemu ! Vyslo to na cca 10tis kc, ale to pouze proto, ze jsem udelal rovnou napln s filtrem.
Nerikam, ze je tohle na 100 % tvuj pripad ale kazdopadne za zkousku se nic neda, nez jit rovnou k expertum, kteri cloveka pripravuji na to, ze mas nachystat na repas 50tis kc atd.
Můj dotaz s tímto tématem přímo nesouvisí, ale nechtěl jsem zbytečně zakládat další téma, tak se zeptám zde.
Je v automatické nějaké čidlo, které hlídá únik oleje nebo hladinu?
Jde mi to, zda v případě úniku oleje z vany převodovky vyskočí nějaká hláška nebo to poznám až v momentě kdy to přestane řadit a pod autem bude olej?