Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

.

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Gas1

#1 Příspěvek od Gas1 »

rozebrano na nahradni dily
kralik

#2 Příspěvek od kralik »

Hlavne vymenit, kdyz je ucpana:) Pak doplnit chladici kapalinu a cele odvzdusnit... Odvzdusnis tak, ze postavis auto lehce nosem do kopce. Pustit topeni na max, natocit motor a povolit odvzdusnovak dokud nepotece ven voda. Jasne, ze to nebudes delat na varicim motoru... Predpokladam ze resis motor m60...
Gas1

#3 Příspěvek od Gas1 »

no 735i 155kw e32 koupil jsem to od jarax najel sem s tim asi 120 km a odesla spojka kterou jara měnil, pak sem sel na geometrii kterou mi neudelaly protoze kola litaji ale hlavně ze je vymeněna naprava a jeho narychlo spravení a nasledne ovzdusnena chladici soustava vydrzela odvzdusněná jen abych dojel dom, a neotvira plynova klapka ktera je nejspis pridrena.. hlavně ze u něj vse fungovalo dojedu dom a auto se rozpada..spravený vsechno jen na oko..a ja tu hadičku prostouchl a je pruchozi problem je v tom ze v chladici soustavě je bordel nejspis od nějakeho utesnovace..
Gas1

#4 Příspěvek od Gas1 »

tak jsem podle navodu stal v mirnem kopci cumakem napred, odsrouboval teplotní cidlo, tekla z neho jen voda zadny vzduch zavrel sem ho tedy a odsrouboval odvdusnovak ze ktereho vyslo par bublinek a uz jen zase voda tak sem ho zavrel zasrouboval vicko expanzky ale hadice jsou porad tvrde po cca 5 minut nastartovano a kdyz otevru expanzku strika vodaa vzduch.. muze to byt jeste zavzdusněním nebo je KO tesnění pod hlavou?
Pitrs11

#5 Příspěvek od Pitrs11 »

Těsnění pod hlavou , plus počítej podle toho sajrajtu co máš v okruhu , tak v čoudu radiator topení a klidně i chladič. Prodej to na díly a nebudeš mít starosti.
jazet

#6 Příspěvek od jazet »

Že by náš vždy neomylný guru jarax udělal někde chybu? 8)
Sweden

#7 Příspěvek od Sweden »

tam jsem celkem zvědavej jestli se tady jarax ukáže...celkem rád bych si poslechnul jeho výmluvy :D :D :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Gas1

#8 Příspěvek od Gas1 »

tak uz to mam potvrzený ze je ko tesnění a ze to bylo uz pri prodeji a jara se o tom jaksi zapoměl zminit a buhvi jestli jen to nebo i hlava, takze at se zde jara ukaze nebo ne tak auto dostane zpatky i s odměnou..doufam ze si to zde prectes a budes mit pripravené penize nazdar
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

tak za prve, v autě je za dva roky proinvestovano přes 50 tisic, spousta novych dilu, jak jsem psal, je to po častečne GO, dělal to brumlaE34 a kdo ho zna vi že je to fakt dobry mechanik.
za druhe jsem ti auto prodal za 23 000Kč s 490 000km na tachometru,s novym LPG, ve smlouvě máš jasně napsano že na vozidlo není poskytovana záruka, přesto že když jsi s autem dojel domu a za dva dny ti odešla spojka tak jsem byl té dobroty a pul spojky jsem ti zaplatil a ještě jsem ti za 4000kč sehnal original spojku, ty sam pak hodíš na bazoš inzerat a napíšeš tam že spojka stala 13 000kč přitom si za ni dal i s poštovnym 2200kč.
ja jsem sem ti řikal že na autě ještě práce, že to není v žadnym připadě top stav. zvedl jsem ti auto na zvedak a ukazal ti všechny orezliny a neduhy auta. upozornil jsem tě i na to že na spojku vytekl olej z čidla tlaku oleje a řekl jsem ti at spojku zkontroluješ.
přesto když ti spojka odešla tak jsem ti vyhovel a nova SACHS spojkova sada tě stala jen 2200kč.
Kdyby mělo auto špatné těsnení pod hlavou tak by jsi s ním těžko dojel 120km do Brna a těžko bych s ním jezdil ja denně dva roky předtím.
navíc jsi mi volal par dni po koupi že jsi auto uvařil, tím sis to těsnění mohl oddělat sam.
Sorry, ale pokud už někdo při zkušební jizdě s autem driftuje u mě před barákem, tak jsem asi ani nic jinyho nemohl čekat.
na spojku jsem ti přispel, to bylo poslední co jsem pro tebe mohl udělat.
jeslti čekáš že ti koupím ted jako těsnění a ještě ti ho vyměním a pak ti koupím brzdy až je obrzdíš tak to máš smulu a benzín ti taky platit nehodlam.

nebo snad popíráš že
- jsem ti auto ukazal ze všech stran, upozornil jsem tě na spojku? na problem se sajrajtem v motoru ???
- ukazal ti všechny nove dily včetně chladiče apod??
- řekl ti že je auto po častečne go a je na něm ještě plno prace??
- prodal ti auto ktery ma pul miče na tachometru za 23k s LPG ???
- driftoval jsi s autem při zkušební jizdě?
- když ti odešla spojka jsem ti ji sehnal a přispěl ti na ni 50procent penez?

zde ještě pak tvuj inzerat kde prodáváš auto o 11k víc než jsi ho přes 2 měsícama koupil, pišeš sračky o spojce za 13 když jsi ji měl za 2k
http://auto.bazos.cz/inzerat/21730049/P ... 32-LPG.php
a auto jak vidim samozřejmě ani po dvou měsicich neni přepsane.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

kralik píše:Hlavne vymenit, kdyz je ucpana:) Pak doplnit chladici kapalinu a cele odvzdusnit... Odvzdusnis tak, ze postavis auto lehce nosem do kopce. Pustit topeni na max, natocit motor a povolit odvzdusnovak dokud nepotece ven voda. Jasne, ze to nebudes delat na varicim motoru... Predpokladam ze resis motor m60...

hadička není ucpana, je nova, jde o to že E32 M30 ma strašne tenkej vstup do expanzky v pokud je tam nějaky smitko tak se ucpe a neodvzdušnuje, řešení je upravit expanzku, k tomu jsem se ale nedostal.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od JaraX »

Pitrs11 píše:Těsnění pod hlavou , plus počítej podle toho sajrajtu co máš v okruhu , tak v čoudu radiator topení a klidně i chladič. Prodej to na díly a nebudeš mít starosti.

radiator je OK, normálně to topí, tesnění podle mě taky neni špatny, jen to podle mě mistr otvírá horký, že jsou hadice tvrdy u horkyho motoru je normalni. ja s tím autem byl i ve vidni ve vedru, jezdil s tím v lete když bylo přes 30C v kolonach a v pohodě.
Bohužel nějaky prase tam muselo někdy nalit nějakej utěsnovač, ja jsem zkoušel několik čištění a je to vyrazně lepší, ale asi to chce ještě parkrat.
Sweden

#12 Příspěvek od Sweden »

Výborná obhajoba Jarax,ono z toho chování,drifty při zkušební jízdě,nepřepsané papíry a asi ještě spousta věcí,vyplívá že Gas bude asi pěkný kvítko,bohužel tady nastínil jako by jsi mu prodal největší ludru pod sluncem,napsal pouze to co se mu hodilo.Ono co se dá čekat za ty peníze že,ještě když je tam LPG apod.Tak hlavně ať se pánové dohodnete.

Jinak musím dát za pravdu že všechny utěsňovače jsou strašný sračky a nadělá to hoooodně paseky,zažil jsem to. :wink:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

to auto je ludra, ale jako ludru jsem mu to i prodal.
cenu ma diky novymu LPG a nove spoustě dilu, ale chce to zavřit se do dilny a makat. ja to auto chtěl dotahnout, ale už jsem na to neměl čas, mam toho rozjetyho vic.
auto zna i T613 ktery je odbornik na E32 i když už ho dlouho neviděl tak se třeba k tomu taky vyjadři.
jinak se divim lidem kteří u auta s tolika novyma věcma za 23k řeší takovy sračky jako mail co mi napsal
" auto ti privezu zpatky je KO tesnění protoze ten motor tlakuje a to nevim jak je na tom hlava takze měj nachystany penize jinak si odvezu tu druhou popelnici co mas na dvore nebo mi posli 6 000 kč a auto prodam protoze za 17000 ho muzu prodat na nd a budu na nule protoze jestli za tbou budu muset s tim autem jet tak to něco uvidis si myslis ze mě takhle vysereš to ses trosku prepocital..."

jinak tou druhou popelnici mysli moji Individual E38

Jinak po asi dvouhodinové prohlídce při koupi jsem mu nabízel slevu na naftu aby si pro auto přijeli až další den a ja jim ho cely nachystal a hlavně aby si to mohl přes noc rozmyslet, sam vím jaky to je když člověk koupí auto a dobře si to nerozmyslí. on trval na tom že si auto odveze hned, že přece nepojede znova další den i když mu dam na cestu.
tanner540i

#14 Příspěvek od tanner540i »

Co na to rict.. Snad jen ze prodavat auto je v dnesni dobe za trest, dobre ze si to tak podrobne vysvetlil a ten inzerat na bazosi :D :D , gas je asi prekupnicek v teplakovce ne?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JaraX »

takovej mladej klučina v tuningovym Bravu

chyba bylo to auto vubec prodavat, měl jsem ho hodit na dily a byl klid.
přiště to dám do bazaru a bude, oni si to už vyřeší.

ale už vidím jak někdo prodá favorita za tácek, za měsíc mu odejde motor a on bude chtít po kupujícím at mu to spraví :)
tanner540i

#16 Příspěvek od tanner540i »

Z vlastni zkusenosti vim, ze prodavat v dnesni dobe auto typu 7er za takovou cenu je za trest. To se pak clovek nestaci divit, komu ze to na urade dali obcanku a dokonce i ridicak :D .

Ja to vzdy bral tak, ze kdyz auto prodavam a reknu kupujicimu celou historii a upozornim i na neduhy, ktere sam nezna, cimz ho skoro odradim od koupi, mam ciste svedomi a kupujici se mnou bude jednat v podobnem duchu.. Ale uz nejsem tak najivni.

Btw. cela tahle diskuze postrada smysl po tom, co si tu uvedl prodejni cenu, ktera se blizi felicii lpg..

To Gas1: vyhruzky na internetu, i kdyz jsou vedeny treba formou SZ.. to nedelas dobre :wink:
rooc

#17 Příspěvek od rooc »

no já prodávat auto...a přijet mi někdo na prohlídku...a při jízdě to auto poslal bokem...asi bych mu vypálil., ne asi..., ale určitě 8O
ARMAN

#18 Příspěvek od ARMAN »

to bude děsnej gangster toto takže JaroX bez kalašnikova ani krok :lol: 8)

za 23t je to krasavec, pokud jsi za 23t čekal voňafku po GO všeho tak sorry ale -> :lol: v nejhoršim dat jiny motor za par tisic + ramena, silentbloky apod do podvozku s tim musiš počitat
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

ramena a silentbloky sou tam nove 3000km, stejně jako motor kterej byl venku a dostal všechny novy těsnění, gufera na klice apod. to samy převodovka. samozřejmě hlava dole nebyla. ale to auto normalně fungovalo.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od KKKuba »

Mě to připadá zcela evidentní, pán s tím přijel domů, někde to trápil na parkovišti v červeným dokuď mu to nevyhodilo hadici od expanzky a teď když to má hlavu jak vrtuli se z tebe snaží ještě vyrazit další prachy. S takovejma lidma se vůbec neser...
Odpovědět