Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - ipod origo vs GATEWAY 500 Lite iPod
Zdravím chtěl bych torchu poradit co je lepší pro připojení Ipodu do e65 r.v 2006? Jestli origo nebo Gateway 5OO a taky jak je to náročné co servis zvladne líp bez toho aby zničil půlku věci? V německu se dát sehnat origo připojení pro ipod jen nevím zda to stačí nebo se bude muset ještě něco dokupovat zde je odkaz http://www.ebay.de/itm/BMW-Nachrustsatz ... 642wt_1219 a druhy odkaz na Gateway 500 http://www.aunika.com/Autohifi-1/iPod-a ... stup-BMW-7
Mna skor zaujala tato vecicka:
http://stualarm.cz/produkt/hfombm07i-bl ... mw-rady-7/
Len ta cena 16.000Kc sa mi zda trosku vela
http://stualarm.cz/produkt/hfombm07i-bl ... mw-rady-7/
Len ta cena 16.000Kc sa mi zda trosku vela

Já dodělával originál. Vyndá se CD changer, zapojí adaptér a je hotovo. Pak už jen na kódovat. Jsem s tím spokojený. Mám iPod Classic 160G, kolem 5tis písniček
Pokud by jsi chtěl i něco jiného jako třeba videa (AVI, DivX apod) plus hafo dalších kravin, asi bych volil Gatewaz 500. Uvažoval jsem o něm. Ale... Nevím přesně v čem je problém, ale 3 prodejci včetně výrobce mi řeklo, že pokud bych chtěl BT handsfree, musím dokoupit ten jejich BT modul, ale že tím pak nebude fungovat OEM handsfree - které jsem chtěl zachovat. Probíral jsem to i se Snejkem, také nechápe proč by to měl být problém. Jen nevím jestli je pak všechno ovládatelné přes iDrive, což byla moje podmínka (žádné další ovladače apod.).
Takže nakonec jsem koupil iPod adapter, novou telematiku s BT a je vše vyřeseno. Vše je originál a vyšlo mne to levněji než ten Gateway 500

Pokud by jsi chtěl i něco jiného jako třeba videa (AVI, DivX apod) plus hafo dalších kravin, asi bych volil Gatewaz 500. Uvažoval jsem o něm. Ale... Nevím přesně v čem je problém, ale 3 prodejci včetně výrobce mi řeklo, že pokud bych chtěl BT handsfree, musím dokoupit ten jejich BT modul, ale že tím pak nebude fungovat OEM handsfree - které jsem chtěl zachovat. Probíral jsem to i se Snejkem, také nechápe proč by to měl být problém. Jen nevím jestli je pak všechno ovládatelné přes iDrive, což byla moje podmínka (žádné další ovladače apod.).
Takže nakonec jsem koupil iPod adapter, novou telematiku s BT a je vše vyřeseno. Vše je originál a vyšlo mne to levněji než ten Gateway 500

AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Máš - ASK je vlastně "rádio", resp. jednotka kde je rádio (http://bmwfans.info/parts/catalog/E65/S ... roller_cd/)siko34 píše:Da sa podla ETK zistit ci mam I-drive ASK ?
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Takže ta originál sada není problém na zapojení? Tak je to ok. No teď docela uvažuji o tom ze stualarm je to sice o 10tis vic nez ta origo sada z ebay ale je tam BT handsfree přes OEM a to bych docela uvital hlavně když se tam dá listovat i v seznamu atd.hurvajs77 píše:Já dodělával originál. Vyndá se CD changer, zapojí adaptér a je hotovo. Pak už jen na kódovat. Jsem s tím spokojený. Mám iPod Classic 160G, kolem 5tis písniček
Ano, jen se vynda CD changer a zapoji se misto nej ten iPod adapter. Pak samozrejme musis nakodovat. To je vse.
No to je prave to. Ja se o to zajimal asi pred 3/4 rokem pomerne hodne, uhanel jsem jak vyrobce, tak dealery v CR i mimo a nikdo mi nepotvrdil, ze instalovane OEM handfree bude fungovat s BT. Především jsem chtěl připojit iPhone do auta pomocí BT a používat OEM handsfree. Odmítám vozit v autě nějaký další držák nebo další HF...
Jestli to ale bude umět mObridge, tak by to bylo fajn. Osobně jsem fanda originálních komponent, proto jsem raději udělal upgrade telematiky a teď mám BT.
No to je prave to. Ja se o to zajimal asi pred 3/4 rokem pomerne hodne, uhanel jsem jak vyrobce, tak dealery v CR i mimo a nikdo mi nepotvrdil, ze instalovane OEM handfree bude fungovat s BT. Především jsem chtěl připojit iPhone do auta pomocí BT a používat OEM handsfree. Odmítám vozit v autě nějaký další držák nebo další HF...

Jestli to ale bude umět mObridge, tak by to bylo fajn. Osobně jsem fanda originálních komponent, proto jsem raději udělal upgrade telematiky a teď mám BT.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
nn, nemam. Mám před FL - r.v. 2003. iPod se jen zapojí místo CD changeru a nakóduje. Pro Bluetooth mi stačilo jen vyměnit telematiku a přepinovat konektror (jestli to Snejjk kódoval si už nepamatuji).

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Telefon v šuplíku mám stále, ale jen odpojený. Časem ho úplně vyndám a dám místo něj jen šuplík. No jo, promiň, to mne vůbec nedošlo - udělal jsem upgrade ovládacích prvků na FL. Měnil jsem ASK, monitor, klima, joystick. Díky to mu se to vlastně chová jako FL. Takže na MMI vidím normálně i názvy z MP3 - když se začne přehrávat, dole přejede název písničky. Během přehrávání je tam jen číslo stopy. Ale seznam je vidět v iDrive. Večer sem když tak hodím nějaké foto.
Jinak BT už byl i v před FL - Snejk ho má v té 760Li a tuším, že je to r.v. 2004.
Jinak BT už byl i v před FL - Snejk ho má v té 760Li a tuším, že je to r.v. 2004.

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
jj, to mám. Ale, to byla první věc, kterou jsem měnil. Chtěl jsem obláčky na mapě. Bez problémů šlapala i na před FL MMI. Začínám v tom už mít nepořádek - na čem jsem udělal upgrade před FL -> FL... 

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Tak mi můj kufr udělal radost. Mám tam NAVI03
Ovšem mám i zajímavý TCU. V knížce mám sice kartonek s PINem pro TCU jednotku Motorola s datováním USA 06.04.2004, čílso dílu 84.11 6946328, ale kouknu do kufru a ejhle
Je tam zapojena nová jednotka s datováním USA 18.03.2007, s velkým konektorem, ovšem s čílsem dílu, který nezná ani Google.. 84.11 6950625 ! Nový i původní jsou normálně EVEREST E65 ECE. ETK našlo jen podovné číslo a to 84.10 a to je "výměnný díl" k SA638. nedokážeš mi pomoct to identifikovat.
Můžeš mi prosím poslat tvoje čísla dílů ipod upgrade a hlavně TCU, abych věděl co shánět ? Ono totiž podle data na TCU zjevně nepoznám, jedná-li se o FL. Díky, že jsi prošlapal cestičku nám ostatním, pomalejším

Můžeš mi prosím poslat tvoje čísla dílů ipod upgrade a hlavně TCU, abych věděl co shánět ? Ono totiž podle data na TCU zjevně nepoznám, jedná-li se o FL. Díky, že jsi prošlapal cestičku nám ostatním, pomalejším

Tak hlavn NAVI03 poznáš i bez toho, aby jsi lezl do kufru. Pokud máš panaromatický pohlad v navigaci, máš NAVI03.
Telematika s velkým konektorem je tuším FL. Starou klidně vyfotím a dám sem, ale až večer.
Kupoval jsem celý iPod retrofit kit: http://www.ebay.de/itm/BMW-Nachrustsatz ... 51a712237d
Jinak, podle mne, tam mas telematiku z FL. Jestli jsi z PHA, můžeme se někdy sejít a mrkneš sám
Telematika s velkým konektorem je tuším FL. Starou klidně vyfotím a dám sem, ale až večer.
Kupoval jsem celý iPod retrofit kit: http://www.ebay.de/itm/BMW-Nachrustsatz ... 51a712237d
Jinak, podle mne, tam mas telematiku z FL. Jestli jsi z PHA, můžeme se někdy sejít a mrkneš sám

- Přílohy
-
- 02.jpg (67.73 KiB) Zobrazeno 1749 x
-
- 01.jpg (106.92 KiB) Zobrazeno 1749 x

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Díky hurvajs za podnětné příspěvky. Jsem z Prahy, tak se ozvu a někde se potkáme..
Potřeboval bych nějaký partnumber MMI po FL. Nevím jak stoprocentně poznat, je-li to ta správná. Je to podobně jako u telematiky. Datum výroby bohužel o ničem nesvědčí. Dělaly se i se starým vnitřkem jako náhradní díl pro předFL auta. Někde jsem četl, že odraz světla od vypnutého displeje je u starých zelený a u nových modrý. Viděl jsem ale na ebay i několik z roku 2002 a 2003, které měly na fotce modrý odraz, tak nevím. Myslím že sehnat seznam příslušných možných partnumberů by byl super.
Také by mě zajímalo, jestli lze požít libovolnou jednotku, nebo jeslli byly mezi nimi nějaké zajímavé rozdíly. Předpokládám totiž, že jich bylo mnoho druhů, podobně jako TCU.
Potřeboval bych nějaký partnumber MMI po FL. Nevím jak stoprocentně poznat, je-li to ta správná. Je to podobně jako u telematiky. Datum výroby bohužel o ničem nesvědčí. Dělaly se i se starým vnitřkem jako náhradní díl pro předFL auta. Někde jsem četl, že odraz světla od vypnutého displeje je u starých zelený a u nových modrý. Viděl jsem ale na ebay i několik z roku 2002 a 2003, které měly na fotce modrý odraz, tak nevím. Myslím že sehnat seznam příslušných možných partnumberů by byl super.
Také by mě zajímalo, jestli lze požít libovolnou jednotku, nebo jeslli byly mezi nimi nějaké zajímavé rozdíly. Předpokládám totiž, že jich bylo mnoho druhů, podobně jako TCU.