Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e38 - zkušenosti se 730i V8
já ho mám na denní ježdění po Praze a nemůžu si stěžovat .... ano, jel sem v poměrně velkým množství 4 litrů a oproti nim je to línější, ale dálniční tempo 150 to umí udržovat kopec nekopec a po Praze to je až až ..... spotřebu řešit mi připadá jako kravina u V8 .... když tam dáš tempomat na 90km, tak pojedeš po rovince za 6,5 .... když to pošleš do červenýho, tak pojedeš za 25 .....
díky za odpovědi. radši se poohlídnu po nejakým čtyřlitru teda.a jak sou na tom ty automatický převodovky u tech čtyřlitrů? je to poruchový nebo je to bez problémů.ješte sem neměl automata tak se chci poptat no zkrátka.no. díky.
jo a ješte bych se chtěl zeptat jak to mají E38 s eletrikou.momentálně mám E 39, 530d sice s perfektním motororem,ale auto není jenom motor.a z té elektriky nejsem zrovna unešenej.pořad mení senzory pumpy a pod...Z toho soudím že modely E 39, nejsou co se týče elektriky zrovna super.mam jeste starou E 34 TD. a tu nedám dopustit je to muj starej drak kterej me ješte nikdy nezklamal.tak právě nevím jak to mají sedmy. snad si dali v BMW víc záležet no.
jo a ješte bych se chtěl zeptat jak to mají E38 s eletrikou.momentálně mám E 39, 530d sice s perfektním motororem,ale auto není jenom motor.a z té elektriky nejsem zrovna unešenej.pořad mení senzory pumpy a pod...Z toho soudím že modely E 39, nejsou co se týče elektriky zrovna super.mam jeste starou E 34 TD. a tu nedám dopustit je to muj starej drak kterej me ješte nikdy nezklamal.tak právě nevím jak to mají sedmy. snad si dali v BMW víc záležet no.
-
- Kontaktovat uživatele:
dixboxer píše:Z toho soudím že modely E 39, nejsou co se týče elektriky zrovna super.
Nevim proc hned soudis ze E 39 co se tyce elek. nejsou dobry....mel jsem 3 e39 kazdou jsem mel cca. rok a pul,dene vprovozu a nikdy jsem nemel problem s elektrikou,mam par znamych co maji take e39 a nikdy jsem odnich neslysel ze maji neaky problem co se tyce el.,kazdy auto se se.e ale proste nekdo kapne na neaky spatny kus kde se.e neco kazdej tyden a uz hned je danej model spatnej

no jo každej to máme jinak.každopádně v červenci pujde E 39 na stk a pak ji budu chtít prodat. momentálně šlape ale chci sedmu. ted bydlím v německu a tady je celkem slušná nabídka. dají se sehnat celkem v pohodě pěkný kousky 740 s manuálním řazení a i na plyn jsou celkem často.takže už se těším
ješte jednou díky za odpovědi

ješte jednou díky za odpovědi
bawacek píše:dixboxer píše:Z toho soudím že modely E 39, nejsou co se týče elektriky zrovna super.
Nevim proc hned soudis ze E 39 co se tyce elek. nejsou dobry....mel jsem 3 e39 kazdou jsem mel cca. rok a pul,dene vprovozu a nikdy jsem nemel problem s elektrikou,mam par znamych co maji take e39 a nikdy jsem odnich neslysel ze maji neaky problem co se tyce el.,kazdy auto se se.e ale proste nekdo kapne na neaky spatny kus kde se.e neco kazdej tyden a uz hned je danej model spatnejto se me strasne libi
asi jsi ještě neměl sedmu
Ja mam 730i a trapi me spotreba. Ve meste mam 21l a na dalnici 15l . Jezdim s lehou nohou, ale prijde mi, ze to bude opotrebovana prevodovka, protoze kdyz jedu na 3. stupen, jen to lechtam, tak mam aktualni spotrebu az nekne v pravo na 30l je to mozny? nemuze to byt neco jinyho? Pri koupi sem spotrebu nejak neresil, ale to sem necekal spotrebu 20litru. Paradox je, ze kdyz jedu pomalu max do tech 80ti tak je spotreba kolem 20ti a kdyz na to slapnu a jezdim 150 mezi dedinama, tak mam hned spotrebu 15l. Jeste kdyz dam mod S a pridam plnej plyn, tak to zakouří černě, při D to nedela :/ Poradi nekdo? A na kolik kdyztak prijde repas prevodovky i s olejem a prací?
Uz sem z toho zoufalej, chtel sem to dat na plyn, ale kdyz to bude zrat nejakejch 23 plynu, tak to nema cenu ... dekuji za rady
Jinak prevodovku mam tu starsi... je to rok 95
Uz sem z toho zoufalej, chtel sem to dat na plyn, ale kdyz to bude zrat nejakejch 23 plynu, tak to nema cenu ... dekuji za rady

Jinak prevodovku mam tu starsi... je to rok 95
-
- Kontaktovat uživatele:
JaraX píše:bawacek píše:dixboxer píše:Z toho soudím že modely E 39, nejsou co se týče elektriky zrovna super.
Nevim proc hned soudis ze E 39 co se tyce elek. nejsou dobry....mel jsem 3 e39 kazdou jsem mel cca. rok a pul,dene vprovozu a nikdy jsem nemel problem s elektrikou,mam par znamych co maji take e39 a nikdy jsem odnich neslysel ze maji neaky problem co se tyce el.,kazdy auto se se.e ale proste nekdo kapne na neaky spatny kus kde se.e neco kazdej tyden a uz hned je danej model spatnejto se me strasne libi
asi jsi ještě neměl sedmu
to bych si nikdy neodpustil kdybych nemel sedmu

-
- Kontaktovat uživatele:
Já vždy říkal že e39 je kára ... ale e38 je větší kára
Měl jsem 528i a nemúžu na ni říct jediný křivý slovo. Na dovolenou mě odvezla přez 900km na jednu nádrž při spotřebě 7,2 - 7,6 L/100km a po městě byla velmi smižné, obratné a mrštné inkognito autíčko, měl jsem ji cca 2 roky.
Teď mám na nedělní vyjížďky 728i a když pominu opravdu na to auto slabý motor (194 koni/280 nm) tak si stojím za svým že je to opravdu celkově lepší auto ... po všech směrech.

Měl jsem 528i a nemúžu na ni říct jediný křivý slovo. Na dovolenou mě odvezla přez 900km na jednu nádrž při spotřebě 7,2 - 7,6 L/100km a po městě byla velmi smižné, obratné a mrštné inkognito autíčko, měl jsem ji cca 2 roky.
Teď mám na nedělní vyjížďky 728i a když pominu opravdu na to auto slabý motor (194 koni/280 nm) tak si stojím za svým že je to opravdu celkově lepší auto ... po všech směrech.