Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 - závady a jejich řešení
jelikož to tu nikde není tak to postupně dáme dohromady, at pak nevznikaj ruzný topicy zbytečně.
- audio systém - nehraje nějaká strana nebo nějaké repro - nefukční ASK (Audio system kontroler), celkem častá záváda, která nejde řešit jinak než výměnou ASK, nové ASK od BMW by se už udajně pokazit nemělo.
- 730D - netáhne jak má, smrdí spalinama. prasklé svody, velmi častá závada u 3.0d motorů, řeší se výměnou svodů, nejlepe za nové. praskání zatím vyřešeno není.
- audio systém - nehraje nějaká strana nebo nějaké repro - nefukční ASK (Audio system kontroler), celkem častá záváda, která nejde řešit jinak než výměnou ASK, nové ASK od BMW by se už udajně pokazit nemělo.
- 730D - netáhne jak má, smrdí spalinama. prasklé svody, velmi častá závada u 3.0d motorů, řeší se výměnou svodů, nejlepe za nové. praskání zatím vyřešeno není.
Nechci se hadat Jaraxi, ale videl jsem ASK poface v predface (sam o tom take uvazuji). Dokonce mi i potvrdil Snejk ze to jde (nevim jestli pasuji konektory, ale vymenit jde - tedy podle toho co vim ja.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych nemusel zakládat nový topic,píšu sem.Potřeboval bych poradit,jestli někdo ze zkušených majitelů 745i předface už náhodou neřešil.Mám problém za studena s nepravidelným chodem motoru za studena(najeto 311tis.km),když jsem to dovezl,za studena při prvním startu když jsem necvrnknul lehce po plynu,tak to chciplo,po ohřátí v pohodě.Kámoš mechanik to napíchnul a ukázalo mu to chyby na 5 cívkách,takže jsem rovnou dal všechny nové svíčky bosch a všech 8 nových cívek bosch,výměna oleje a takový ty věci.Tak tejden to bylo v pohodě,auto už tedy za studena nechcípe,ale občas(né každý den) po startu to někdy nejde na věch 8 válců,je i nepravidelný chod na volnoběh,po ohřátí už vše v pohodě.Při opětovném napíchnutí na diagnostiku se ukázaly opět přechodné chyby na 2,3,4 a 8 válci.Vždy,když se to po staru udělá,hází to hlášky ohledně katalyzátoru,skočí červený autíčko,po chvíli je vše ok.Mechanik říkal,že je možná špatné těsnění na sání a dokud se to neohřeje,tak to přisává falešnej vzduch.Zajímá mě,jestli už tady někdo neřešil něco podobného?Předem díky za odpověď.
-
- Kontaktovat uživatele:
No to nevím,jestli má origo diagnostiku bmw,spíše né,ale dost se zabejvá baworama i tedy jinýma značkama,tak předpokládám,že nemá něco špatnýho,když se tím živí!?Koukali jsme za chodu,když to napíchnul,že na některých válcích to házelo hodnoty kolem 1.něco,u některých 0.něco(nevím čeho),říkal,že něco to nutí dorovnávat,proto je to rozházený nevím čeho,samozřejmě že v těch přechodných chybách byly pak i špatné údaje z lamd,ale to je prý právě proto,že je někde chyba v zapalování,nebo jsem myslel to sání.Takže to sání bys víceméně vyloučil?Vím,že např. u 540-tky e39 se to řešilo jako dost častý problém,takže 745i s tím problémy nemá?Nechce se mi to řešit takovým tím nákladným vyměňováním všeho,abych pak zjistil,že to dělá např. jedná prkotina a mate mě,že za tepla je vše ok což znamená,že to nemůže bejt nějaká trvalá chyba nebo závada,díky který by to pak prostě nejelo správně nikdy ani za tepla?!:-(
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě takovej poznatek,když to ráno nastartuju poprvý,tak se volnoběh zhoupne dost dolů a pak to vyběhne nahoru a taky se mi stává,že když jedu třeba i delší trasu,tak při rychlejší jízdě né,ale pak když zpomalím na okreskách a jedu třeba okolo 60km/h,tak mi naskočí na chvíli na budíku na otačkoměr ten digitální ukazatel zahřátí motoru.Nevím,jestli to má s tím prvním problémem souvislost,anebo je to ještě jiný problém,jestli termostat,nebo nějaké teplotní čidlo,buď na termostatu nebo někde jinde?
-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, přelouská někdo, co znamená tohle? :
z ničeho nic, přestala naše 3,5 řadit, začala chcípat atd.
... díky
Uploaded with ImageShack.us
je to 2003 735 v8 200kw

z ničeho nic, přestala naše 3,5 řadit, začala chcípat atd.
... díky

Uploaded with ImageShack.us
je to 2003 735 v8 200kw
JaraX píše:- audio systém - nehraje nějaká strana nebo nějaké repro - nefukční ASK (Audio system kontroler), celkem častá záváda, která nejde řešit jinak než výměnou ASK, nové ASK od BMW by se už udajně pokazit nemělo.
Na slovenskom BMW fore je typek ktory tvrdi ze to vie opravit, takze nieje nutna vymena ASK. http://www.bmwklub.sk/bmw7/e65-ask-t81037.html