Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW na plyn

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
matty

#21 Příspěvek od matty »

Originál zaslal Cokes
[B]
Čauvec,
to samé chci udělat též. Uvažuju o dovozu 528i nebo v horším případě 328i a předělání na plyn (NECAM/KOLTEC MEGA - sekvenční vstřikování plynu). Mám známého (bohužel teď na jednotce intenzivní péče), který je podílníkem ve firmě BOHEMIA KOLTEC NECAM AUTOGAS SYSTEM.
Jinak co se výkonu týče, moc dobré spojení tvoří mechanický kompresor a plyn...

Cokes

hoj cokes : můžeš prosím zaslat nějakou web nebo normální adresu a tu tebou uvedenou firmu ???
Kriznik

#22 Příspěvek od Kriznik »

hele maty proc na primou otazku : jestli se s tim obevis na srazu zejtra... vubec nereagujes?
matty

#23 Příspěvek od matty »

no ale dy? já ten plyn ješte nemám, na srazu se objevit chci,
ale nevím kdy, nechtěl bych tam stou svojí seriovkou vypadat jak chudej příbuznej
matty

#24 Příspěvek od matty »

jo hele krizniku, mam nejaky fotky svyho bawa, kam je mam poslat, poslal jsem to na 'pavouk@c-mail.cz', ale mam pocit ze to neprobehlo
Kriznik

#25 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal matty
[B]no ale dy? já ten plyn ješte nemám, na srazu se objevit chci,
ale nevím kdy, nechtěl bych tam stou svojí seriovkou vypadat jak chudej příbuznej

sraz je zejtra tak se koukej ukazat !
(kvuli plynu nejet na sraz by byl docela komickej duvod) :D
podrobnosti tady na foru v E36 Srazy
a zahlasuj v ankete jestli CCM nebo Zlicin...

diq :)
Kriznik

#26 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal matty
[B]jo hele krizniku, mam nejaky fotky svyho bawa, kam je mam poslat, poslal jsem to na 'pavouk@c-mail.cz', ale mam pocit ze to neprobehlo

mnoo... fotky u clenu klubu jsou Pavoukova parketa...
mu napis treba privatni vzkaz :) to si lidi ctou snad vic nez maily :)
Kriznik

#27 Příspěvek od Kriznik »

Pavouk_1

#28 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]

rozhodne nesouhlasim
o rozhozeni rec muze byt a to vcelku podlozena, nejenom ze na plyn ma motor daleko vic otacek na volnobeh nez normalne (tusim ze daf to ma kolem 1500-2000 ?), nejenom ze mas motor zasranej nejakym plynem pro kterej ten motor neni navrzenej atd. atd.

obecne si myslim ze to co das za upravu a nasledny komplikace s tim spojeny, se vrati jenom pomalu

spatneho na tom neni nic ze chces mit u sportaku spotrebu jako 1,6 .. ale predelaval bys ferrari na plyn abys mel spotrebu jako porsche? :) ja nevim ... asi ne :)

a ad ten katalyzator: prvne slysim ze by mel takovouhle zivotnost, neznam nikoho komu by odesel timhle zpusobem, co je castejsi je odrovnani kat. pri startu na rychlost (stavalo se u favoritu ze na to nekdo zapomnel a pustil auto z kopce) :)

kdyby ti odesel jak rikas tak do horni hranice limitu se urcite nevejdes, jelikoz BMW ma rizeny dvoucestny katalyzator pro S2 (a jeste k tomu 2ks), a bez nej(nich) se do S2 (kterou mas v technicaku) na 200 procent nemas sanci vejit ani kdybyses rozkrajel

BMW ještě pořád není porsche. Navíc Touring je "tak trochu užitkové" auto. Ale i na sallonu bych v tom neviděl vůbec žádný problém.

To, že katy mají životnost do cca 150tkm jsem slyšel i četl na několika nezávislých místech. A o tom, že auto s nefunkčním katem se vejde do limitu, jsem slušel dokonce i v televizi v nějakém pořadu, kde se probíralo mj. i přestavby na plyn - bylo to zmíněno právě v souvislosti s tou přestavbou.

Auta s katem můžeš roztahovat, ale max na 50m vzdálenost.
Pavouk_1

#29 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal matty
[B]jo hele krizniku, mam nejaky fotky svyho bawa, kam je mam poslat, poslal jsem to na 'pavouk@c-mail.cz', ale mam pocit ze to neprobehlo

Nevím kolik jsi jich posílal :-), ale přišla jenom jedna. (patrně jich ani víc nebylo :-D)
Kriznik

#30 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal Pavouk
[B]

BMW ještě pořád není porsche. Navíc Touring je "tak trochu užitkové" auto. Ale i na sallonu bych v tom neviděl vůbec žádný problém.

To, že katy mají životnost do cca 150tkm jsem slyšel i četl na několika nezávislých místech. A o tom, že auto s nefunkčním katem se vejde do limitu, jsem slušel dokonce i v televizi v nějakém pořadu, kde se probíralo mj. i přestavby na plyn - bylo to zmíněno právě v souvislosti s tou přestavbou.

Auta s katem můžeš roztahovat, ale max na 50m vzdálenost.

BMW neni a nebude porsche, to bylo v porovnani spotreby mezi ferrari ... ale to je jedno

to ze katy maji zivotnost 150tis km mi dneska v Autecu nikdo nepotrvrdil ... (volal jsem tam :) )
po 150tis v drtivy vetsine pripadu mas stejne zadni cast vyfuku na odpis, takze druhej katalyzator menis tak i tak
co se tyce toho limitu, chces mit namluvit :) ze auto bez fcnich (2ks) katalyzatoru se VEJDE to horni hranice pro S2 ?
to bych chtel opravdu nekdy videt, v pripade ze to je normalni technicka a ne zadnej kamaratsoft, proc teda mame S2, S1 a zbytek, kdyz se auto bez katu vejde do S2 ? :)

ne to je fakt blbost

a auta s katem muzes roztahovat max 50m ... to jako po 51metru ten katalyzator bude tuhej? :)
ne, do katalyzatoru jde elektrika az pri klicku poloha II tzn. ze pri jakymkoli startu na polohu I - zapnuta elektrika je a bude katalyzator v loji = pri jakkoli dlouhym roztahovani
Pavouk_1

#31 Příspěvek od Pavouk_1 »

Kat mám jenom jeden. Není to totiž stejné u všech aut :-).

O tom roztahování jsem četl v několika návodech a k té stupidní otázce ohledně délky se nehodlám vyjadřovat.

A do katu mi teda elektrika nejde, žádný drát k němu nevede :-(. Jediné dráty vedou k lambdě :-o.
Kriznik

#32 Příspěvek od Kriznik »

Originál zaslal Pavouk
[B]Kat mám jenom jeden. Není to totiž stejné u všech aut :-).

O tom roztahování jsem četl v několika návodech a k té stupidní otázce ohledně délky se nehodlám vyjadřovat.

A do katu mi teda elektrika nejde, žádný drát k němu nevede :-(. Jediné dráty vedou k lambdě :-o.

2 cestny rizeny katalyzator 2ks (mam ja a mam to napsany ve velkym technicaku pozn. S2)

stupidni otazka k delce to mozna byla, ale 50m si rekl ty ne ja :) nevidim rozdil jestli roztahujes 50 nebo 5 metru
Kriznik

#33 Příspěvek od Kriznik »

http://mujweb.atlas.cz/www/bendav1/popis.htm
povidani o katalyzatoru :)

rizenym katalyzatorem samozrejme myslim rizenym lambda sondou, cim jinym taky (novy bmw maji lambdy pred i za kat.)
ta hlida pomer bince a vzduchu kterej kat zmakne, kdyz ji oddelas tak oddelas i katalyzator

je znamo, ze s autem co ma katalyzator se NESMI startovat na rychlost, ale VZDY pouze na klicek

a s plynem je lamba sonda v haji, takze do katalyzatoru jde pak vsechno v pomerech kterej ten katalyzator nezvladne (nemluve o tom kdyz jedes na plyn) = konec

jinak to ze ja mam 2ks je dano tim, ze mi pod autem az do vyfuku vedou dve trubky = 2katalyzatory
(nejsem si jistej jestli je jeste neco v zadnim tlumici)
takze ciste pomerem vzato :) muj 6tivalec by mel mit nizsi emise nez tvuj 6tivalec
Pavouk_1

#34 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
http://mujweb.atlas.cz/www/bendav1/popis.htm
povidani o katalyzatoru :)

rizenym katalyzatorem samozrejme myslim rizenym lambda sondou, cim jinym taky (novy bmw maji lambdy pred i za kat.)
ta hlida pomer bince a vzduchu kterej kat zmakne, kdyz ji oddelas tak oddelas i katalyzator

je znamo, ze s autem co ma katalyzator se NESMI startovat na rychlost, ale VZDY pouze na klicek

Co jsem zatím měl návody a příručky, tak v nich bylo vždy uvedeno, že auto je možné roztahovat, ale vzdálenost po kterou bude roztáhováno, nesmí překročit 50m.

a s plynem je lamba sonda v haji, takze do katalyzatoru jde pak vsechno v pomerech kterej ten katalyzator nezvladne (nemluve o tom kdyz jedes na plyn) = konec

jinak to ze ja mam 2ks je dano tim, ze mi pod autem az do vyfuku vedou dve trubky = 2katalyzatory
(nejsem si jistej jestli je jeste neco v zadnim tlumici)
takze ciste pomerem vzato :) muj 6tivalec by mel mit nizsi emise nez tvuj 6tivalec

Tvůj předpoklad je opravu pouze teoretický, protože obě auta splňují stejné emisní předpisy. Každý z tvých dvou katů je stavěn pouze na tři válce a proto jsou menší. Můj jediný je pro všech šest a proto je taky větší.

Pavouk_1

#35 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik

2 cestny rizeny katalyzator 2ks (mam ja a mam to napsany ve velkym technicaku pozn. S2)

Z toho jak jsi to napsal by se dalo i pochopit to, že protože máš dva katy, tak splňuješ S2 :-D. [B]

stupidni otazka k delce to mozna byla, ale 50m si rekl ty ne ja :) nevidim rozdil jestli roztahujes 50 nebo 5 metru
Kriznik

#36 Příspěvek od Kriznik »

ach jo, nez neco napises, procti to a treba smysl najdes

ale to je jedno, ja svoje auto jinak nez klickem startovat nebudu, jestli ty jo ... znas to

"nekdo ma a nekdo nema"
Pavouk_1

#37 Příspěvek od Pavouk_1 »

Jak už jsi jinde uvedl - OPRAVDU TO NEMÁ CENU.
Pavouk_1

#38 Příspěvek od Pavouk_1 »

Originál zaslal Kriznik
[B]ach jo, nez neco napises, procti to a treba smysl najdes

ale to je jedno, ja svoje auto jinak nez klickem startovat nebudu, jestli ty jo ... znas to

"nekdo ma a nekdo nema"

Teď se mi dostala do ruk orig. česká příručka a o rotahování tam je toto:

Vozidla s katalyzátorem roztahujte je při studeném motoru. Lepší je použít pomocný startovací kabel.

- klíč do polohy 2
- zařadit 3 rychlost.

je tam toho teda trochu víc, ale tu omáčku jsem vynechal.

Tady teda o té vzdálenosti 50m není nic - je ale třeba uvedena u VW :-).
Odpovědět