Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
chip
Originál zaslal Shrek
[B]ebalaz: Každý ví, že motor se opotřebovává především otáčkami (proto děláš GO u Hondy CBR 600 F po 100.000), nikoliv namáháním (které není za tepelnou únosností materiálu), proto všechny tahače najedou milión km a Mercedesy 220 a 300 D od Indů z Karlína jakbysmet. Tolik asi k opotřebení.
Navíc, M51D25T nebo S vychází z M50tky, která poctivě oddře skoro 142 kW při spalovacích teplotách daleko daleko vyšších, než má diesel a statisticky vzato, při větších otáčkách taky. Sedm ojničních ložisek je myslím dostatečně dobrou oporou pro nějakých přečipovaných 320 Nm, co se o ně opírá. A konečně M57D25 a M57D30 není zas tak ve spodku jiný, než M51 a výkony od 125 kW v 525d do 180 kW v D10 Alpině Biturbo snáší taky dobře.
Taky nevím jestli benzín, nebo diesel, ale už jsem říkal, že plánuju upgrade a pořád nevím, jestli jít do M3 nebo 530d, ale tuším že vyhraje 530d (levnější tuning), do M3 bych totiž asi musel dát kompresor, abych byl uspokojen (tím nechci zpochybňovat brutální výkon M3).
Musím se pochlubit, v pondělí jedu do Dojčlandu další super vozítko - VW Polo 1.0 '95, výkon brutálních 33 kW. ;) Já se těch malejch aut asi nezbavím... :D
pekne si to napisal ale urcite bude mat. z ktoreho je motor v tej 525TDs..125->kW iny ako u 325TD ktora ma orig. 115 konikov.
a nezabudni na to cmudidlo co tam mate miesto vyfukov...:shit:

-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal ebalaz
[B]pekne si to napisal ale urcite bude mat. z ktoreho je motor v tej 525TDs..125->kW iny ako u 325TD ktora ma orig. 115 konikov.
a nezabudni na to cmudidlo co tam mate miesto vyfukov...:shit:![]()
![]()
:bigok: Ty seš takovej náš malej rozumbrada, viď? :fuckoff:
Dodatek: ...abych pravdu řekl, ve Steyru nedělám, takže ti přesné chemické složení nepředložím :cheche:, jediné co vím, tak že M57 mají na rozdíl od M51 trhané ojnice.
Originál zaslal Paul-c
[B]Spis dost velkej.:fuckoff:
Kdepak... ooooobrovskej

Se divím, že si nepostaví celý auto sám na koleni.

Originál zaslal ebalaz
[B]od katu -- co je to ten kat?.. a =iSo to akoze co znamena.. inak nad tym som aj ja rozmyslal- vyrobit tlmice
Originál zaslal ebalaz
[B]co je to IN-PRO...?
Originál zaslal ebalaz
[B]co je to VIN
Originál zaslal ebalaz
[B]co su to tie svody ako to vypada a co to robi??????
A až ho postaví, přijede nám to na sraz natřít :fuckoff:
Originál zaslal Paul-c
[B]
Ja bych sel do benzinu hned,ale kdyz najezdis takrka 70 000 km rocne,tak ses rychle rozhodnutej jestli ropa nebo benal. A navic kdyz mas naftu za 15 korun,tak neni o cem:D
ehm ehm, ze to rikas zrovna ty ?:D

-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal Shrek
[B]Musím se pochlubit, v pondělí jedu do Dojčlandu další super vozítko - VW Polo 1.0 '95, výkon brutálních 33 kW.Já se těch malejch aut asi nezbavím...
![]()
http://www.mobile.de/cgi-bin/search.pl?CountOff=316&DataNr=35&DisplayDetail=11111111112401800&DoSearch=1&FormAccident=o&FormCategory=0&FormColor=%2e%2e%2ebeliebig&FormDate=0&FormDurchmesser=0&FormEZ=1995%2d&FormGasoline=o&FormKilometer=%2d&FormLand=%2e&FormMake=47&FormModel=Polo&FormPLZ=&FormPower=%2d&FormPrice=%2d&FormSort=0&Page=0&SearchCat=bereich%3dpkw%26sprache%3d1&bereich=pkw&sprache=2&x=40&y=7
Tak je to doma, modrofialová perle?, li?áče, radio gamma (dobrá orig. reproinstalace), sportovní sedáky a volant (orig.), třídvířko. Celník na odjezdu byl zase pěkně hustej, na příjezdu v pohodě, DPH jsem platil 7400, takže auto vyšlo, nepočítaje naftu, půjčovný vleku a jídlo na 59000. Díly jsem tam našel na vrakáči, takže jen klempíř, lak a za 80000 je to na papírech i s ručením. Mamina bude mít asi radost.
[B]
ehm ehm, ze to rikas zrovna ty ?:D![]()
Jeste nedavno jsi byl vyjeknutej z toho, ze za 500,-Kc ujedu pres 200km, protoze tvuj benal zere vic:bigok: :bigcry: :bigok:
:fuckoff: :gobeer:
No zase tak vyjeknutej jsem nebyl,jen bych rekl,ze trochu udivenej.Nehodlam tady opet rozvijet diskuzi na tema spotreba.
Muj benal nezere vic,protoze mam naftu a ja bych s 2,5 a vyse za 500 Kc odjel 200 km jen malokdy. A rad bych videl,jak odjedes 200 km za 500 Kc pri prumerne rychlosti 160-190 km/h.Ja ale ano.A jezdim takhle takrka porad (myslim dalnici).
Originál zaslal d.aemon
[B]Ha haaaaaaa, to vysvětli všem 325i, který dostaly od Shrekovy přečipovaný 325td těžce na prdel. :321: :321: :321:
Samo, že se k tomu přidal zvýšený plnící tlak turba a intercooler, ale o tom to je.
Pokud jsem dobře četl, tak tam ten čip má už 70000km, každopádně už dva roky a motor pořád jede jak prase. Když čipovat, tak jedině TD nebo TDS. Já bych do benzínu třeba nešel, ale to je otázka názoru.
:fuckoff:
kua to by som chcel videt ako by dal mojej 325i... HAAAAAAAAAAAAA...........
ja som mal daewoo 1.5 16V 5dverovy,-:+chip+vybraty kat+siska-sanie ale to pri takom motore stejne zazrak nespravi najviac asi ten chip spravili mi to na+15-20%,,AAA ale sundal som s tym 2.5TDi audiny ????????????? co ty na to.
tuto mi spravia chip aky chcem aj na benz. sa da aj 30% lenze motor ide rychlejsie a moc do riti. takze mi radili ze to je MAX (tych 15-20%)aby sa motor neznicil. takze orig. to malo 90Hp potom ????
a ta nexia to je len hracicka oproti 325i ... kolko ste vy borci isli na tych vasich dymovniciach max. rychlost ???
neviem ci tam daco robi ten moj hucavy vyfuk/tlmic/ -tak som to kupil - ale ide SUPER. kua ale som to minule pozeral a po tie medzikusi mam od motora asi o min. 0,7 cm priemeru sirsie rury ako potom k tlmicu tak to nie!!!! to urcite vyhodim a dam taky isty priemer az k tlmicu ako idu z parohou...
to urcite tlmi vykon a hlavne zvysuje spotrebu.
PS. zabudol som povedat ze ked som z tej nexie vyhodil tu vlozku kat. tak som to citil na spotrebe aj zivosti… lenze tu je daewoo serv. tam som mal znamych a mi vyrobili vlozku-priechodku a to som len vymenil. tu to ale budem muset vyrobit sam...
Originál zaslal ebalaz
[B]kua to by som chcel videt ako by dal mojej 325i... HAAAAAAAAAAAAA...........
ja som mal daewoo 1.5 16V 5dverovy,-:+chip+vybraty kat+siska-sanie ale to pri takom motore stejne zazrak nespravi najviac asi ten chip spravili mi to na+15-20%,,AAA ale sundal som s tym 2.5TDi audiny ????????????? co ty na to.
tuto mi spravia chip aky chcem aj na benz. sa da aj 30% lenze motor ide rychlejsie a moc do riti. takze mi radili ze to je MAX (tych 15-20%)aby sa motor neznicil. takze orig. to malo 90Hp potom ????
a ta nexia to je len hracicka oproti 325i ... kolko ste vy borci isli na tych vasich dymovniciach max. rychlost ???
Nevím jakej zázrak ta tvoje 325i je, ale kdyby jsi četl všechny fóra tak bys věděl, že nám dá na prdel při rozjezdu ne na maximálku. Možná, že té tvojí néé, ale co kdyby jsi někdy přijel na sraz a ukázal nám jak mi to s našima 325i neumime a ta tvoje jak jede?!?:alien2: :alien2:
-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal mcfil
[B]Nevím jakej zázrak ta tvoje 325i je, ale kdyby jsi četl všechny fóra tak bys věděl, že nám dá na prdel při rozjezdu ne na maximálku. Možná, že té tvojí néé, ale co kdyby jsi někdy přijel na sraz a ukázal nám jak mi to s našima 325i neumime a ta tvoje jak jede?!?:alien2: :alien2:
jojo něco na tom bude, jak tam máš čip tak naložíš s325i i M3jce :fuckoff: :mhihi: :mhihi: :mhihi: to je prej lepší než když tam dáš třeba turbo :mhihi: :mhihi: :mhihi:
to je teda blázinec :coze?: nemám slov
Originál zaslal Klakson
[B]jojo něco na tom bude, jak tam máš čip tak naložíš s325i i M3jce :fuckoff: :mhihi: :mhihi: :mhihi: to je prej lepší než když tam dáš třeba turbo :mhihi: :mhihi: :mhihi:
to je teda blázinec :coze?: nemám slov
Hele Klaksone teď nevím jestli je to sarkasmus nebo ne? Já mám benzín a DaF taky, a co jsem slyšel tak to Daf zkoušel a říkal, že na rozjezdu Shrekova (ne normální turbokamna) těm našim 325i naloží. Ale jenom tak do jeho 4 000 ot. Pak už se na nás nechytá. :fakac: Takže jistě pochopíš, že mě žádnej ropák nějak nebere, jen jsem se ozval páč ebalaz to všem teoreticky naloží (i s Nexii) a v praxi nevím (nejsou důkazy, nikdo ho neviděl....). Možná má to svý kupátko tak zmáklý, že mi ty svoje můžem hodit ze skály. The end.:bigok:
P.S. jestli ten sarkasmus nebyl proti mě, ale viz výše tak se moc omlouvám :ucta: :ucta:
Originál zaslal Klakson
[B]:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: hádej, 1,5 Nexie má přece 16v .
Shrek naložil i mě a to před těma úpravama. :bezzub: a to mám jenom is. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ten kdo věří tomu že jenom čipem z 325i dostane 25% navíc , tak to je podle mě blázen, nebo věří všemu co mu kdo řekne.![]()
To jsem rád, že to vidím stejně a že si to auto můžu nechat. Už jsem promýšlel odkud, z té skály, bych ho shodil.