Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ochrana

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
matej
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od matej »

mam dotaz jak mate zabezpeceny svy bavko.
uvazuju o nakym defen-locku, construckt, atd. vyplati se?
a co pojisteni proti kradezi. v allianzu mi to spocetli na nakejch 25-30000,- (odcizeni, vandalismus, zivelna udalost). allianz tu hodnotu pojisteni vypocitava z kupni ceny novyho auta.:321:
mate nekdo zkuzenost s jinou pojistovnou.
JFK Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal matej
[B]mam dotaz jak mate zabezpeceny svy bavko.
a co pojisteni proti kradezi. v allianzu mi to spocetli na nakejch 25-30000,- (odcizeni, vandalismus, zivelna udalost). allianz tu hodnotu pojisteni vypocitava z kupni ceny novyho auta.:321:

To je počítaný z časové ceny vozu, kdyby jsi měl z ceny nového, tak je to min. za 60.000,-:):bigok: :gobeer:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal JFK
[B]To je počítaný z časové ceny vozu, kdyby jsi měl z ceny nového, tak je to min. za 60.000,-:):bigok: :gobeer:

Nene,prave ze to pocitaji z ceny noveho,ale bere se tam par procent (1%-4% tusim)....Proto treba kamos co ma oktavku na leasing plati havarni nejakych 12k/rok....
matej
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matej »

sem se dozvedel, ze u cesky pojistovny je mozny si auto pojistit na libovolnou castku. prej to dela jako jedina
Lukáš
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukáš »

Originál zaslal matej
[B]sem se dozvedel, ze u cesky pojistovny je mozny si auto pojistit na libovolnou castku. prej to dela jako jedina

dela, A TAKY SI TO NECHA PEKNE ZAPLATIT
JFK Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od JFK Čestný člen »

Originál zaslal bpytlik
[B]Nene,prave ze to pocitaji z ceny noveho,ale bere se tam par procent (1%-4% tusim)....Proto treba kamos co ma oktavku na leasing plati havarni nejakych 12k/rok....

...jak myslíš, můžu se jenom zeptat v jaké děláš pojiš?ovně?
mcfil

#7 Příspěvek od mcfil »

JFK má pravdu. Stará 325i tě při pojištění na cenu nového vozu příjde min na 60000,- záleží na výbavě. Mě spočetli mí na 64000,- Uniqa mi to spočítala na částku ojetiny 180000,- a pojištění dělalo 15000,- a něco.
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Originál zaslal mcfil
[b] Uniqa mi to spočítala na částku ojetiny 180000,- a pojištění dělalo 15000,- a něco

a jak je na tom s plnenim? mam par zkusenosti s Podnikatelskou.... treba jednu havarii resili cca 11mesicu a to jsem tam jezdil s papirama a buzeroval kde koho...
“Ability is what you're capable of doing.”
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Klakson »

jsou to podle mě zloději, jak tam někoho neuplatíš tak s tím máš jenom problémy a v nejhorším případě ti nedaj nic. :mad:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal JFK
[B]...jak myslíš, můžu se jenom zeptat v jaké děláš pojiš?ovně?

Ja bohuzel v zadne,jinak uz bych jezdil v nove m3:) Ale kamos delal docela dlouho v allianz a pak v CP......Kazdopadne kazda pojistovna to pojistuje jinak.....
Nejhorsi vidim na zakonne pojisteni CP,protoze ti zacalujou kdyz se zadari tak 60% skody.Sou to parchanti....
Jakesh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jakesh »

Kamoš měl něco u Podnikatelský a trvalo to asi tak 100 let :shit:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#12 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jj, bylo to presne na ten zpusob.... dlouhe tazave pohledy, vypraveni velmi zesiroka proc to nejde, opet tazave pohledy na penezenku, debata s nadrizenym, opet nejde, papiry, opet na penezenku, ..... jsem si pripadal jak ve spatnym filmu o nenazranych prasatkach...
“Ability is what you're capable of doing.”
darmon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal matej
[B]mam dotaz jak mate zabezpeceny svy bavko.

no ja mam v aute od predchoziho Medved blok ale skoro ho nepouzivam, takze jen imobilizer z vyroby, ale je to dany tim ze v praci parkuju na pracovnim miste a doma mi ho nevemou, ale imho je nejlepsi investice LoJack, resp ted Sherlog, 4500 rocne neni pojstka proti corce ani na skodu 110L :)
d.aemon

#14 Příspěvek od d.aemon »

Allianz vypočítává pojištění z ceny nového auta + jakýsi koeficient stáří, ale v případě pojistné události vyplácí obvyklou hodnotu stejně starého a stejně vybaveného vozidla v daném regionu, tzn. že likvidátor prochází ceny v bazarech a na internetu. Já se tam pojistil, protože kamoš z práce měl s nima dobrý zkušenosti: 1x krádež + 1x totálka na dálnici.
U ČP jsem zkoušel pojistit taky a řakli mi, že v případě pojistné události mi vyplatí tabulkovou hodnotu auta, což bylo o 30% míň, než za kolik jsem ho pořídil. Když jsem se zeptal, jestli ho můžu pojistit na vyšší hodnotu, tak mi odpověděli, že klidně, ale vyplatí mi jen tabulkovou hodnotu, což jsem dodneška nepochopil. Otočil jsem se na fleku a mazal do Allianz.
Závěrem: Poměr cen pojištění u ČP a Allianz je 2:3. Poměr vyplacených peněz ale také. Záleží jen na člověku, co si vybere. Allianz má ale jako jedna z mála, pokud né jediná, pojištění i na vandalismus, takže když se vám nějaká ku*wa projde po střeše nebo urazí zrcátko, zacáluje to.
Obrázek si už udělejte sami...
d.aemon

#15 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]no ja mam v aute od predchoziho Medved blok ale skoro ho nepouzivam, takze jen imobilizer z vyroby, ale je to dany tim ze v praci parkuju na pracovnim miste a doma mi ho nevemou, ale imho je nejlepsi investice LoJack, resp ted Sherlog, 4500 rocne neni pojstka proti corce ani na skodu 110L :)

Jestli se nepletu, tak LoJack funguje tak, že vyhledaj tvý auto teprve po tvým zavolání. Proto je to tak levný a proto to stojí za hovno, páč když se ráno vzbudíš, auto už je dávno za čárou...
darmon
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B]Jestli se nepletu,...

pletes :)
Unregistered

#17 Příspěvek od Unregistered »

mam 328i z roku 95.Mel jsem to u Generalli a jen proti kradezi jsem platil asi 15000 a pojistena castka 322000.Zdalo se mi to moc,tak jsem ted u cesky.muzes to pojistit na kolik chces,na 200000 me to stoji asi 8000.v zime je auto v garazi,takze ho dam do depozita,stoji to 10kc a neplatim ani kradez ani povinny ruceni.
d.aemon

#18 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]pletes :)

Je to možný, každopádně Sherlog měl dva programy - jeden levnej, ale na hovno a jeden drahej, kterej teprve stál za to: při jakýkoli neoprávněný manipulaci s autem se hned aktivovalo vyhledávací zařízení a v centrále o tom hned věděli. Tam ale byla pořizovačka 45.ooo,- což se vyplatí až na miliónový auta a né na naše kárky. Ale když někdo neví co s penězma...
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bpytlik »

Originál zaslal d.aemon
[B]Allianz vypočítává pojištění z ceny nového auta + jakýsi koeficient stáří, ale v případě pojistné události vyplácí obvyklou hodnotu stejně starého a stejně vybaveného vozidla v daném regionu, tzn. že likvidátor prochází ceny v bazarech a na internetu. Já se tam pojistil, protože kamoš z práce měl s nima dobrý zkušenosti: 1x krádež + 1x totálka na dálnici.
U ČP jsem zkoušel pojistit taky a řakli mi, že v případě pojistné události mi vyplatí tabulkovou hodnotu auta, což bylo o 30% míň, než za kolik jsem ho pořídil. Když jsem se zeptal, jestli ho můžu pojistit na vyšší hodnotu, tak mi odpověděli, že klidně, ale vyplatí mi jen tabulkovou hodnotu, což jsem dodneška nepochopil. Otočil jsem se na fleku a mazal do Allianz.
Závěrem: Poměr cen pojištění u ČP a Allianz je 2:3. Poměr vyplacených peněz ale také. Záleží jen na člověku, co si vybere. Allianz má ale jako jedna z mála, pokud né jediná, pojištění i na vandalismus, takže když se vám nějaká ku*wa projde po střeše nebo urazí zrcátko, zacáluje to.
Obrázek si už udělejte sami...

U ceske mas i vandalismus taky....me by u nich allrisk s 1% spoluucasti vysel na 12k kvartalne.Tabulkova hodnota neco malo pres 3 kila(nerozlisujou curaci model e34 a e39). Kdyz si to nechas pojistit na vic,tak podle me sice dostanes enom tabulkovou cenu pokud ti ho ukradou,ale pokud ho nabouras,tak budou plnit az do ceny na kterou to je pojistene a az pak pripadne reknou ze jde o totalku a budes v prdeli....Sem se ptal jak se resi kdyz mam treba na aute faceliftove svetla nebo Mkove narazniky...tak pry musim dokazat ze sem je tam mel(coz se da na fotce,kdyz to pojistujes),ale horsi je ze musis mit od toho doklady.Ale i ty se uz potom daji sehnat (aneb razitko BMW opet k nezaplaceni:)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B] Tam ale byla pořizovačka 45.ooo,- což se vyplatí až na miliónový auta a né na naše kárky. Ale když někdo neví co s penězma...

tak asi je treba vyvratit famy, ta investice porizovaci se ti vyplati tak jako tak, bud si to nechas premontovat do dalsiho auta nebo to prodas i s tim a o to draz, provoz 4500 rocne je u vsech typu a montaz je cca 15 u ty lehky verze a cca 25 u ty lepsi co se aktivuje sama, takze zadny statisice pro milionovy auta, (coz stejne bawka jsou) tyhle prachy v nejhorsim pripade odpovidaj 1/10 ceny baworaku zde ale spis 1/20 a jeste min. (paklize tu kazdej nema E30 320 z 85tyho a jen nemachruje recma) a pak se to tezce vyplati.
Odpovědět