Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ochrana

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od bpytlik »

No este rekni ze ty to v aute mas :)
Jakesh
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Jakesh »

:D :D :D
darmon
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal bpytlik
[B]No este rekni ze ty to v aute mas :)

mam :P
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od bpytlik »

:bang2: tak ted jsi me dostal :gun01: :gopivo:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od darmon »

prendal sem si to ze scorpia se kterym sem to zdedil a nepustil to uz dal :)
Lukke

#26 Příspěvek od Lukke »

Čau lidi,
na konci června si jedu pro fungl nový 330d s plnou výbavou a potřebuju od vás radu.
Kde byste si to nechali pojistit (a na co) a kolik myslíte že to bude stát. Co se týče zabezpečení, bude tam normální seriovej imobilizer a k tomu alarm. Jinak nějaký mechanický zabezpečení se mi do takovýho auta nechce dávat = dělat do něj díry. Máte s tím někdo nějaký zkušenosti? Taky nevim jestli tam koupit Sherlok nebo podobný jiný zařízení a jestli to má cenu.
Ale každopádně se na tu pojistnou částku natěšim, cena přes 1,4 M.
Díky a zdarec.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od darmon »

ja osobne bych si to nepojistoval, jedine na havarku s nejvetsi moznou spoluucasti pro pripad totalky z moji strany aby byla nejmensi pojstka (ktera i tak bude imho minimalne 50 rocne) a dal bych si tam sherloq a to by bylo vse
d.aemon

#28 Příspěvek od d.aemon »

Já bych to zas pojistil jen na krádež, vandalismus a živel. Co se týče havarijky, nepřipadám si jako někdo, kdo neumí jezdit a musel se na to pojiš?ovat... ale jestli se necítíš...
Pokud jde o cenu, poptej se v pojiš?ovnách, my ti asi částky neřeknem.
Unregistered

#29 Příspěvek od Unregistered »

Originál zaslal d.aemon
[B]Já bych to zas pojistil jen na krádež, vandalismus a živel. Co se týče havarijky, nepřipadám si jako někdo, kdo neumí jezdit a musel se na to pojiš?ovat... ale jestli se necítíš...

Asi bych to taky tak viděl. Krádež, vandalismus a živel. Myslim, že je to důležitější než havarijní, protože za to si můžeš zpravidla sám. Ale že to někdo projede korunou nebo rozbije skla, to neovlivim. No zajdu na pojiš?ovnu a uvidim jak to vypadá. :-)
darmon
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B]Já bych to zas pojistil jen na krádež, vandalismus a živel. Co se týče havarijky, nepřipadám si jako někdo, kdo neumí jezdit a musel se na to pojiš?ovat... ale jestli se necítíš...

no prave a ja bych to na kradez vandalismus a zivel prave bubec nepojistoval, jedine tu havarku a prave proto sem psal tu maxilalni spoluucast aby byla pojstka co nejmensi, taktez se necejtim na to abych se kvulitomu musel pojistovat, takze bych to mel jen pro sichr z naky totalky ze usnu za jizdy nebo co a preziju to. A to jen mozna, spis bych to nepojistoval vubec, proti kradezi taky ne, protoze sherlog udela stejne dobrou praci za 1/10ceny,
na zivelnou kdyz sem videl podminky tak mi doslo ze mi daj prachy jen kdyz mi na to spadne meteorit ale kdyz to bude strom tak mi reknou at si vysoudim prachy z toho kdo ma na starosti strom, takze k hovnu.
d.aemon

#31 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]...ze mi daj prachy jen kdyz mi na to spadne meteorit ale kdyz to bude strom tak mi reknou at si vysoudim prachy z toho kdo ma na starosti strom, takze k hovnu.

Tomu moc nevěřím. Když ti na to spadne strom, protože byl ve stavu, že každou chvíli spadne, tak je to tvoje blbost, že tam to auto necháš a musíš si to vysoudit sám. Na to je pak dobrý pojistit se u DAS. A když to bude živel, tak tě nezajímá čí to byl strom nebo sloup nebo střecha od baráku. A kdyby se pojiš?ovna přecijen cukala, tak je zas dobrý DAS - dáš je k soudu a DAS se o to za tebe postará.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od darmon »

no a dyt o tom mluvim, pojisteni proti zivelny pohrome je proste nahovno.
Lukke

#33 Příspěvek od Lukke »

Originál zaslal d.aemon
[B]Tomu moc nevěřím. Když ti na to spadne strom, protože byl ve stavu, že každou chvíli spadne, tak je to tvoje blbost, že tam to auto necháš a musíš si to vysoudit sám. Na to je pak dobrý pojistit se u DAS. A když to bude živel, tak tě nezajímá čí to byl strom nebo sloup nebo střecha od baráku. A kdyby se pojiš?ovna přecijen cukala, tak je zas dobrý DAS - dáš je k soudu a DAS se o to za tebe postará.

No musim se podívat na ty podmínky o živelný pohromě... Jo a co třeba když mi někdo vymlátí okna, to musí být tušim připojištění na skla ne? A nebo když mi to někdo objede korunou. Nevíte jak jsou pojištovny "ochotný" a kolik za to zacálujou?
No rozmejšlim se k jaký pojiš?ovně jít. Podle online výpočtu na Allianz mi to vychází na živel, vandalismus a krádež kolem 48.000 včetně povinnýho ručení. Pokud i na havarijku se spoluúčastí 5% to vychází asi 108.000,- včetně povinnýho ručení. :-/
Tak se na nějakou havarijku asi vy... :-(
Bubi

#34 Příspěvek od Bubi »

A? počítáte jak počítáte, Allianz je proti ČP dražší! Vím to, předchozí 3 auta jsem měl pojištěný u Allianz a teď jsem u ČP.

Pokud máte Sherlog, tak Allianz vám dá slevu jen z pojistky proti kráděži, ale ČP z CELÝ pojistky včetně havarijní!!!

To je rozdíl jako kráva, min. 5-8 tisíc podle ceny auta!

Někdy kolem 4/2 jsem naboural předchozí auto, Audi S4 Avant. Ještě dneska nemám ani KORUNU od Allianz a to už po 14 dnech od nich přišel dopis, že se to likviduje jako totálka! Ještě jim dám týden a jde to na asociaci pojiš?oven jako stížnost.

Nejde jen o peníze, ale ještě to vůbec neuzavřeli...
d.aemon

#35 Příspěvek od d.aemon »

Allianz je dražší, protože v případě totálky nebo krádeže má vyšší plnění: ČP: tabulková cena vs. Allianz: tržní hodnota. Proto jsem byl vždycky u Allianz. Oni si víc peněz nevezmou jenom tak z prdele...
d.aemon

#36 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]no a dyt o tom mluvim, pojisteni proti zivelny pohrome je proste nahovno.

Mno... asis mě blbě pochopil... snažil jsem se naopak napsat, že pojištění proti živlu je OK. Problémy bych neočekával. I když kamoška dělá u Kooperativy a tvrdí, že každej, kdo tam přijde s pojistnou událostí je pro ně potencionální zloděj a podle toho se k němu chovají. U Allianz se tohle nestalo, s ČP nemám žádný zkušenosti...
d.aemon

#37 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal Lukke
... Jo a co třeba když mi někdo vymlátí okna, to musí být tušim připojištění na skla ne?

Ne. Připojištění na [B]přední
sklo je kvůli tomu, že je údajně dost častým jevem, že ti ho vysklí kamínek od protijedoucího auta, který v ten moment budeš asi těžko honit, zastavovat a domlouvat s ním plnění z jeho povinnýho ručení (mě ani nikomu z rodiny nebo známých se to ale nikdy nestalo). Pokud ti ho vysklí vandal na parkovišti, stačí pojištění na vandalismus. Což se dá klidně použít i v případě toho kamínku - zaparkuješ a řekneš, že ti to vysklil někdo přes noc. Třeba.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#38 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Ja jsem s Kooperativou spokojenej, vyplatili mi za tu 320i 110tis Kc a klidne bych ji mohl nechat opravit za 70tis...
N54 PWR
d.aemon

#39 Příspěvek od d.aemon »

To je zkušenost z Brněnské pobočky. Zřejmě si to na každé pobočce vedou jaxe jim zachce.
Odpovědět