Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Seta diesel
Kdysi jsem měl taky 524td předtím 190D jezdil jsem i na čistou bio a v poho.:bigok: akorát po několika km (cca 1000km) je nutno pak vyměnit filtry a gumové přepadové hadičky. Pak už byl pokoj. akorát ta bionafta nemá ráda když stojí a nejezdí se může zalepit čerpadlo. To u mě nehrozí protože auto odtavuju max na 1den:gobeer: :gobeer: :mhehe: :mhehe:
Já jezdil s 325td skoro 2 roky na setu a v poho, neměl jsem jedinej problém. Ale fakt je, že když plánuješ delší odstávku auta, tak je lepší vyjet nádrž a nalít tam obyč naftu, jinak můžou být problémy - než jsem prodal kárku Daušimu, docela dlouho postávala v 15-20ti stupňových mrazech (víc než měsíc) a jemu se při cestě domů ucpal palivový filtr.
SETA je bionafta druhé generace, tj. 30% řepkový olej a 70% ropné deriváty. Bionafta první generace byla 100% řepkový olej, který leptal gumové součásti se kterými přišel do styku a byly potíže s jeho skladováním - přílišná citlivost na vzdušnou vlhkost. Dneska je SETA naprosto v pohodě, spousta výrobců ji výslovně povoluje tankovat do nových aut, ale chce to turbo, bez turba je příliš znát pokles výkonu. Kamoš jezdí s Berlingem 1.9d a je to prej se setou strašně líný.
Takže tak asi. :gobeer:
SETA je bionafta druhé generace, tj. 30% řepkový olej a 70% ropné deriváty. Bionafta první generace byla 100% řepkový olej, který leptal gumové součásti se kterými přišel do styku a byly potíže s jeho skladováním - přílišná citlivost na vzdušnou vlhkost. Dneska je SETA naprosto v pohodě, spousta výrobců ji výslovně povoluje tankovat do nových aut, ale chce to turbo, bez turba je příliš znát pokles výkonu. Kamoš jezdí s Berlingem 1.9d a je to prej se setou strašně líný.
Takže tak asi. :gobeer:
Mno nevím, ale asi bych to do toho svého nezkoušel. Slyšel jsem, že se musí kompletně vyčistit palivový systém, včetně nádrže. Prostě se nesmí smíchat zbytky nafty s bionaftou. Pak vyměnit palivák a může se to tam nalít. Ale stejně bych to nezkoušel. Na nových motorech to jezdí bez problému, ale na těch starších........... :dunno:
...kluci, vy ste se teda rozjeli
...no palivovy filtr mam nedavno meneny, takze tam problem asi nebude, jen bych ho nerad ucpal, protoze ta uspora na seta - d. by musela byt sakra velka, aby se mi vyplatilo koupit novy palivovy filtr za 700,- CZK
...a ten brnensky regionalek neni spatny napad co??? Udelame, vymyslime??? ...kdyz je tak pekne....hodim to do treba mezi srazy, at tady nedelame Krizovi bordel, takze reakce na regional tam....please

...no palivovy filtr mam nedavno meneny, takze tam problem asi nebude, jen bych ho nerad ucpal, protoze ta uspora na seta - d. by musela byt sakra velka, aby se mi vyplatilo koupit novy palivovy filtr za 700,- CZK
...a ten brnensky regionalek neni spatny napad co??? Udelame, vymyslime??? ...kdyz je tak pekne....hodim to do treba mezi srazy, at tady nedelame Krizovi bordel, takze reakce na regional tam....please