Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

řidiči

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
d.aemon

#81 Příspěvek od d.aemon »

Na té fotce má ale vyřazeno... :-P
darmon
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Kriznik
[B]jsem mel dojem ze kamion NESMI vyradit, kvuli brzdeni ...
pokud se mejlim omluva, pokud ne tak ten kdo to dela je nezodpovednej kokot k ostatnim na silnici...

ciste kvuli bezpecnosti, nemel bys taky jezdit po dalnici 200 kvuli brzdeni, ostatne v nakladaku kdyz tam v nouzovym pripade pustis rucni brzdu ktera funguje jinak nez v osobaku tak se dejou veci, ja ji tam v Actrosu jednou omylem pustil, a to jen v padesati, sem myslel ze se roztrhne
darmon
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Béďa
[B]ne.. motorova brzda funguje az kdyz se dotknes pedalu brzdy, a omezovac vetsinou omezi privod paliva.. takze to frci fklidu dal..

ne, motorova brzda funguje kdyz ji zapnes a zaroven sundas nohu z plynu, a je jedno jesti to je vejfukova brzda, elektromagnetickej retarder nebo kombinace
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Béďa »

Originál zaslal darmon
[B]ne, motorova brzda funguje kdyz ji zapnes a zaroven sundas nohu z plynu, a je jedno jesti to je vejfukova brzda, elektromagnetickej retarder nebo kombinace

No dyt.. ja jsem snad nerekl nic jinyho..
U novych nakladaku se zapina brzdovym pedalem.. a kdyz budes brzdit tak logicky nebudes stat na plynu! Slo jen o to ze kdyz ji nezapnes tak se sama od sebe brzdit nebude.. :bigok:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od darmon »

jo rek si ze motorovka zacne az kdyz se dotknes pedalu brzdy a tak to prave neni
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Béďa »

A jak to tedy je?? Pokud vim tak motorovka ma spinac bud vlevo vedle spojky nebo na pocatku zaberu brzdoveho pedalu- viz. treba Scania
darmon
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od darmon »

no pockej to co ma scania v novejsich modelech je akorat nejakej silenej pocitac a kdyz je brzda v automatickym rezimu tak na kratky tuknuti na brzdu muze retarder a vejfukovou motorovku zapnout, ale taky nemusi, v normalnim rezimu funguje normalne.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Béďa
[B] Pokud vim tak motorovka ma spinac bud vlevo vedle spojky nebo na pocatku zaberu brzdoveho pedalu-
mercedes to ma na sloupku volantu jako packu nalevo, tam kde maj osobaci sterace, ktery ma na druhy strane, cesky strepy to maj jako packu na palubce taky
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Béďa »

Mercedes.. to ale nemas namysli Actrose? Vetsina "velkych" kamionu to ma na podlaze.. a novy modeli na pocatku brzdy!!!
Jako packu to maj vetsinou autobusy - viz. Karosy a takovy maly nakladacky.. :D
Ceskej strep.. LIAZ to ma taky na zemi vedle spojky..
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Béďa »

Originál zaslal darmon
[B]no pockej to co ma scania v novejsich modelech je akorat nejakej silenej pocitac a kdyz je brzda v automatickym rezimu tak na kratky tuknuti na brzdu muze retarder a vejfukovou motorovku zapnout, ale taky nemusi, v normalnim rezimu funguje normalne.

Jezdil jsem se skrinovou Scanii 2 mesice a zadnej automatickej rezim nemela.. a motorovka se zapla prislapnutim brzdy.. vypne se az kdyz se zas dotknes plynu..
darmon
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Béďa
[B]Mercedes.. to ale nemas namysli Actrose? Vetsina "velkych" kamionu to ma na podlaze.. a novy modeli na pocatku brzdy!!!
Jako packu to maj vetsinou autobusy - viz. Karosy a takovy maly nakladacky.. :D
Ceskej strep.. LIAZ to ma taky na zemi vedle spojky..

v prdeli se nakonci pise i ale modely ne :) to jentak naokraj, Actros i Atego to maji na sloupku volantu, vcetne novych actrosu ktery ted byly na predvadecce na essu na D1, fajnove sem se povozil, ze sou ruzny kombinace motorovych brzd a retarderu to mi doufam odsouhlasis, ty modely kde to je na podlaze jsou udelany tak ze s vyslaplou spojkou ti to chcipne na motorovku a jsi v prdeli, ty co to maj na volantu tak nikoliv (mercedes benz) pak jsou jeste vychytavky jako liazky (netvrdim ze vsechny) co to maj taktez nahore, jenze to je ten system co by spravne mel mit pedal, to si z autoskoly pamatuju velmi dobre.

Scania to ma tak jak rikam, jestli mi neveris zajed si do scania centra a puc si nejakej tahac na svezeni, ja tam uz byl omrknout novou radu.

btw skrinova ? to byla naka umrdla sedmituna, ne ? :)
Béďa
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Béďa »

Hadat me se nebavi.. je to porad do kola..
proste se shodnem na tom ze to maj reseny ruzne.. Ok? :)

Scanie byla rok 98 a v tahaci jsem jel taky..
Overoval jsem jak je to s tim automatickym rezimem u Scanie.. a pravdou je ze se ta brzda na pedalu da vypnout..
A Atego.. mas recht.. packa je na sloupku pod volantem a automaticky se zapina pri sundani nohy z plynu.. (to ale Scania nema nebo aspon nemela nebo o tom nevim.. )
S Ategem ted jezdi tatik.. ted mi to doslo.. :D

Takze Ti dekuji za osvetleni tohoto problemu :D
Odpovědět