Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Může se to stát každému
Představte si že máte půjčené OPEL ASTRA 1.7TDI je sobota 11h večer a jedete po dálnici z OLOMOUCE do Mohelnice a nikde nikdo čistá dálnice tak pedál samozřejmě na zemi a na tachometru 180km/h (víc to nejede),jedete v levém pruhu a co se nestalo.
Z pravé strany vyskočí SRNKA:eek: a jde si k levému pruhu asi naproti na přivítanou no nakonec bylo štestí, že jsem jel v levým a trochu to ještě strhl na levo.
Minul jsem ji o cca 15-20cm. :cucim: :dead:
V té chvíli jsem se podruhé narodil.
Do MOHELNICE jsem dojel 50kou z toho šoku.
Za týden na to jsem jel za kamošem do MOHELNICE a když jsem viděl jeho auto tak mi bylo hned jasný, že trefil nějakou vysokou zvěřinu a to měl štestí, trefil ji na silnici pravým bokem v 60km/h.
Říkal že se to tam děje často, a že takových rozbitých aut už viděl pár.Takže bacha za Ölomoucem směrem na Mohelnici asi je to tam denní chleba.
Měli by mít nějaké plašiče na zvěř anebo udělat nějaké vysoké zábrany alespoň na dálnicích.
Pokud se vám stalo něco podobnéh, tak se svěřte, a? vím co mě může ještě potkat.
Z pravé strany vyskočí SRNKA:eek: a jde si k levému pruhu asi naproti na přivítanou no nakonec bylo štestí, že jsem jel v levým a trochu to ještě strhl na levo.
Minul jsem ji o cca 15-20cm. :cucim: :dead:
V té chvíli jsem se podruhé narodil.
Do MOHELNICE jsem dojel 50kou z toho šoku.
Za týden na to jsem jel za kamošem do MOHELNICE a když jsem viděl jeho auto tak mi bylo hned jasný, že trefil nějakou vysokou zvěřinu a to měl štestí, trefil ji na silnici pravým bokem v 60km/h.
Říkal že se to tam děje často, a že takových rozbitých aut už viděl pár.Takže bacha za Ölomoucem směrem na Mohelnici asi je to tam denní chleba.
Měli by mít nějaké plašiče na zvěř anebo udělat nějaké vysoké zábrany alespoň na dálnicích.
Pokud se vám stalo něco podobnéh, tak se svěřte, a? vím co mě může ještě potkat.
-
- Kontaktovat uživatele:
no znameho syn jel minuly (nebo predminuly) tyden do norska na ledovac.........fungl nova oktavka a nekde na dalnici za Brnem mu tam taky vlezla srna.........auto sem nevidel, ale asi bude nasracku pze ji sejmul ve 140 (riak, kdo vi kolik jel....).....ja nastesti vozim vzdycky nejakou histerku, ktera zacne rvat ze vsech sil pozor srnka......taky dobre infarktove stavy z toho revu..... 

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám jednu histerku v aute
to je brzdi, byla tam srna, je tu padesát ......
Jednou jsme s kámošem vzali srnku, nevím tak kolem 40 km/h protoze se uz brzdilo. Byl to megan. lehce levým predkem a bylo z toho svetlo, blatník a kapota
Já vzal ješte skodovkou, vylítla z prikopu, nastesti vyskocila, lehce jsem ji nabral pravym rohem (vubec nic se nestalo - jen trochu skrabanec od kopyta) a jeste v letu jsem ji nabral lehce levým A sloupkem a kusem skla. Sklo plný chlupu a ja skoro posranej

Jednou jsme s kámošem vzali srnku, nevím tak kolem 40 km/h protoze se uz brzdilo. Byl to megan. lehce levým predkem a bylo z toho svetlo, blatník a kapota

Já vzal ješte skodovkou, vylítla z prikopu, nastesti vyskocila, lehce jsem ji nabral pravym rohem (vubec nic se nestalo - jen trochu skrabanec od kopyta) a jeste v letu jsem ji nabral lehce levým A sloupkem a kusem skla. Sklo plný chlupu a ja skoro posranej

-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám na zvěřinu štěstí až neskutečným způsobem. Kámoš je tak trošku myslivec a říkal, že místo aby chodil na posed, bude jezdit se mnou autem. Auto mi orazítkovaly už dvě srny a jeden zajíc, vždycky odněkud vyskočí a já nestačím ani zařvat. Do klubu zvířatek, před kterými jsem to ubrzdil se počítá několik srn a zajíců, asi 6 lišek, 4 divoký prasata, jeden jelen a ... to je taková perlička - jezevec. V lese jsem ho v životě nepotkal až na silnici, když jsem ho málem přejel. Psy, kočky a ježky nepočítám, protože to už jsou stálí zákazníci. Dále mi pod auto lezou důchodci, ale to už je živočišný druh poměrně rozšířený...
Já naštěstí jsem srnu osobákem netrefil, ale jednou jsem ji sejmul Avií. Byla na šrot.
Jo a když jedu s manželkou, tak kdyby na cestě stál slon, nebo bagr, tak si ho ani nevšimne. Ne že by byla slepá, ale k silničnímu provozu je netečná. Prostě ji z celého provozu zajímá jestli má dobře nalakované nehty, nebo v pořádku make-up háro atd. Takže je to na mně jak to ustojím(uřídím). Aspoň mi v autě neřve.( jen když se hádáme)
Jo a když jedu s manželkou, tak kdyby na cestě stál slon, nebo bagr, tak si ho ani nevšimne. Ne že by byla slepá, ale k silničnímu provozu je netečná. Prostě ji z celého provozu zajímá jestli má dobře nalakované nehty, nebo v pořádku make-up háro atd. Takže je to na mně jak to ustojím(uřídím). Aspoň mi v autě neřve.( jen když se hádáme)
-
- Kontaktovat uživatele:
2 Ocasek: Já uznávám, že to zní hodně podivně, ale mé bydliště se nachází na Šumavě a tady nemáme o zvířátka nouzi, bohužel lezou v hojném počtu taky na silnici. Ale až se mi do cesty připlete nejakej dinosaurus, určitě dám vědět
Zvláštní ale je, že dokud jsem neměl báwo, tak sem je potkával jen sporadicky, ale od doby, kdy jezdím báwem, tak mi před auto pořád něco leze. Asi i šumavské zvěři se líbí bawa....
Já osobně jsem sestřelil jednu a naštěstí jsem nestačil nic udělat a tak mi klepla hlavou do blatníku a udělala tam trošku důlek ( celej bok od chlupů, ale jinak nic ). Druhou ránu mému TDS-ku udělal kámoš, když uhnul jedné a za ní vyskočila druhá. To už to odnesl nárazník, mlhovky, brejle kolem světel a trošku kapota. A třetí udělal zas jinej kámoš, když mu tam vběhnul zajíc, ten ale jen vytrhnul pár plastů z nárazníku, který sem zas nacvakal zpátky.
Každopádně zvířata na silnici nemůžu ani cejtit

Zvláštní ale je, že dokud jsem neměl báwo, tak sem je potkával jen sporadicky, ale od doby, kdy jezdím báwem, tak mi před auto pořád něco leze. Asi i šumavské zvěři se líbí bawa....

Já osobně jsem sestřelil jednu a naštěstí jsem nestačil nic udělat a tak mi klepla hlavou do blatníku a udělala tam trošku důlek ( celej bok od chlupů, ale jinak nic ). Druhou ránu mému TDS-ku udělal kámoš, když uhnul jedné a za ní vyskočila druhá. To už to odnesl nárazník, mlhovky, brejle kolem světel a trošku kapota. A třetí udělal zas jinej kámoš, když mu tam vběhnul zajíc, ten ale jen vytrhnul pár plastů z nárazníku, který sem zas nacvakal zpátky.
Každopádně zvířata na silnici nemůžu ani cejtit

Se srneckou jsem se potkal na motorce asi tak ve 140km/h...
Je to tak 4 nebo 5 let zpatky ale pamatuju si to porad...
Mel sem dost prace uz s tim abych se pak trefil mezi stromy a ne primo strom... Jak sem se asi v kilecku odrazil nohou o zem (jinak to fakt uz neslo) tak mi ustrelila podrazka z boty pro me snad svetelnou rychlosti.... nakonec sem to udrzel na ceste, ale bylo jen tak tak... mila srnecka mela utrhnuty zadni nohy, motorka cela od krve, predek rozbity... no moc me doma nechvalili:)
Mel sem dost prace uz s tim abych se pak trefil mezi stromy a ne primo strom... Jak sem se asi v kilecku odrazil nohou o zem (jinak to fakt uz neslo) tak mi ustrelila podrazka z boty pro me snad svetelnou rychlosti.... nakonec sem to udrzel na ceste, ale bylo jen tak tak... mila srnecka mela utrhnuty zadni nohy, motorka cela od krve, predek rozbity... no moc me doma nechvalili:)
Originál zaslal abdul
[B]Se srneckou jsem se potkal na motorce asi tak ve 140km/h...
Teda my trhali mouchám křídla, ale srnám nohy... ts ts ts :nene:

Originál zaslal Filozof
[B]Představte si že máte půjčené OPEL ASTRA 1.7TDI je sobota 11h večer a jedete po dálnici z OLOMOUCE do Mohelnice a nikde nikdo čistá dálnice tak pedál samozřejmě na zemi a na tachometru 180km/h (víc to nejede),jedete v levém pruhu
jen tak ciste teoreticky, co delas na cisty dalnici v levem pruhu ?