Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ND na e30

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Johnny

#1 Příspěvek od Johnny »

Tak jsem se dneska s kámošem dohadoval, jak je to s náhradníma dílama na e 30. Jestli je jich dostatek, cena, atd. Jestli s tim máte zkušenosti, tak vás prosim o názory! Díky!
weNTyll

#2 Příspěvek od weNTyll »

Zkusenosti s dilama na E30 uz mam "par" :) Sehnat jde vsechno a cena je uplne normalni, pokud potrebujes neco original new BMW tak se docela prohnes, to plati ovsem o E36 a vys dvojnasob. Prijd na E30 forum http://bmwe30.mtknet.com/
darmon
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od darmon »

to sou kecy, plno origos dilu stoji nepatrne vic nez druhovyroba, nebo dokonce min.
d.aemon

#4 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]to sou kecy, plno origos dilu stoji nepatrne vic nez druhovyroba, nebo dokonce min.

Všechno beru, ale nechápu, jak by mohly být origo díly levnější, než druhovýroba :dunno:
weNTyll

#5 Příspěvek od weNTyll »

Druhovyroba stoji vic nez origos nebo stejne? Dej mi nejaky priklad na E30 co je original aspon zhruba stejne drahy jako druhovyroba.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od darmon »

proste to tak je, mate ETK, mate ceniky tak si to porovnejte, zhruba my nakupy z posledni doby, filtrova sada na prevodovku, origos neco lehce pres dve kila, druhovyroba ze simixu 1200,- tesneni pod viko ventilu, druhovyroba v hodne levnym krame 550, origos 570. cidlo do chladice druhovyroba 850, origos 927, silentblok motoru druhovyroba 1700, origos 1900
d.aemon

#7 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]...filtrova sada na prevodovku, origos neco lehce pres dve kila, druhovyroba ze simixu 1200,-...

No jooooo, tak při takovým rozdílu je jasný, že jde o nějakou o hodně vychytanější sadu. Předpokládám, že je to myšlený do automatu, tam už by se možná vyplatilo připlatit si za opravdu kvalitní filtr... To je jako srovnávat cenu origo brzdových kotoučů s keramickýma :P Každopádně ty ostatní rozdíly jo, ty sedí.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B]No jooooo, tak při takovým rozdílu je jasný, že jde o nějakou o hodně vychytanější sadu. Předpokládám, že je to myšlený do automatu, tam už by se možná vyplatilo připlatit si za opravdu kvalitní filtr... To je jako srovnávat cenu origo brzdových kotoučů s keramickýma :P Každopádně ty ostatní rozdíly jo, ty sedí.
no tak to predpokladas zcela blbe, jednak na kovovym sitku toho moc nevychytas a druhak to je proste nesmysl :) ta sada je proste tesneni, o krouzek a filtr MANN nebo jak se ten vyrobce co seka filtry na vsechno menuje. Cena od BMW je vcetne vypustniho sroubu a jeho tesneni
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

hm palec rozdelovace, druhovyroba 730, original 709
weNTyll

#10 Příspěvek od weNTyll »

Jen namatkove z toho co jsem potreboval, treba plecharina, tam je to x nasobek, zapalovaci kabely to same ... loziska, taky zadna slava

Hodne ostatnich veci je cenove OK jak vidim, po vsem jsem nepatral, ale hodne cen me odradilo abych sel do origos
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od vir2l »

origo kably jsou sice drazsi, ale doted jsem neprisel na to jak na ty z druhovyroby pridelat ten kablik s obojkem, ktery je na tom 6 kablu mam dojem.. ma to snimat impulsy a podle toho casovat vstriky 3 a 3 posobe.. na tom z druhovyroby nic takove samozrejme nebylo
darmon
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od darmon »

jo co se tyce kabelu jednak ten senzor valcu a pak kvalita kabelu je dycky umerna cene, ja kdyz koupil auto tak v tom byla naka sada kabelu za par stovek a podle toho to taky vypadalo a jelo. ad plecharina, to neni spotrebak tak mi pride jeji cena podruzna, a pak presnost plechu z kelly treba, je nechvalne znama, navic antikorozni ochrana je mizerna
weNTyll

#13 Příspěvek od weNTyll »

Kdyz to shrnu at se dostanem zpatky k tematu, Johnny chtel vedet jak je to s dilama ne E30 ...

Daji se koupit za rozumno, je jedno jestli orig nebo neorig, stejne to vyrabi v x pripadech stejna firma. Jenom stoji za to zkontrolovat ceny nez neco koupim, jestli se mi vyplati to ci ono.
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vir2l »

ono je taky velka vyhoda kdyz vite ktery vyrobce dodava ktere dily OEM pro baworak, protoze u baworaku se na to vetsinou dlouho ceka, zatimco kdyz jdu primo po tom vyrobci tak si ho muzu sehnat nekde driv a porad mam zarucenou bmw kvalitu, ale blbe se to zjistuje protoze u bmw mi to zatim nikdy nerekli od koho co je
Fido

#15 Příspěvek od Fido »

Cokoliv, co jsem v AuTecu objednával, přišlo do dvou dnů. I na tak starý auto, jako je 635. A ceny se fakt vyplatí porovnat, mám stejnou zkušenost jako Darmon.
d.aemon

#16 Příspěvek od d.aemon »

Originál zaslal darmon
[B]no tak to predpokladas zcela blbe, jednak na kovovym sitku toho moc nevychytas a druhak to je proste nesmysl :) ta sada je proste tesneni, o krouzek a filtr MANN nebo jak se ten vyrobce co seka filtry na vsechno menuje. Cena od BMW je vcetne vypustniho sroubu a jeho tesneni

Jsem to nikdy neviděl, tak :321: A vůbec... když je origo za pár stovek a někdo má to samý za 12oo,- a ve stejný kvalitě, jak může takovej výrobce vůbec ještě existovat? Každej kdo od něj něco koupí za Xkrát vyšší cenu než je origo je podle mýho vůl. Spíš to bude hajzl obchodník co si na tom naráží šílený rabaty.
Johnny

#17 Příspěvek od Johnny »

OK. Takže kdybych to shrnul, tak se dá říct, že dílů je jak nas..no a cena je prostě v poho, že jo?
skautik Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Originál zaslal Johnny
[B]OK. Takže kdybych to shrnul, tak se dá říct, že dílů je jak nas..no a cena je prostě v poho, že jo?

hihi jeste si zjisti kolik treba stoji srovnatelnej dil na filcku, jestli treba nejit radsi do ni :) :D :gobeer: :joke:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal d.aemon
[B]Jsem to nikdy neviděl, tak :321: A vůbec... když je origo za pár stovek a někdo má to samý za 12oo,- a ve stejný kvalitě, jak může takovej výrobce vůbec ještě existovat? Každej kdo od něj něco koupí za Xkrát vyšší cenu než je origo je podle mýho vůl. Spíš to bude hajzl obchodník co si na tom naráží šílený rabaty.

tak proc vo tom meles kdyz vo tom vis hovno :) ale jinak si kapnul pravou, v Autecu defakto kupujes velkoobchod + DPH, nic vic.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

darmone to si děláš prdel,že v autecu ti to daj za velkoobchod? To jako každýmu?Já tu u nás mám slevu všude,ale v BMW brečí,že to nejde,že maj malej rabat,zmrdi!!!Jo nad 50k ti daj 5%.
Odpovědět