Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bezcelní dovoz - do kolika??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pivson »

Do kolika je bezcelní dovoz z německa v Kč či Eurech na osobu??
Dík
darmon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

6000 pro fyzickou osobu, nebo tak nak
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pivson »

díky
darmon
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darmon »

nebo 6.5 nebo tak, proste mezi 6-7, nevim presne
Shrek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Shrek »

Jinak dovézt auto na ND bez cla je dneska problém. Celníci chtěj celní hodnotu zvednout alespoň na 300 €, pak jsou spokojený a nereptaj nic o ekologii. Teda na Folmavě a Dolním Dvořišti.
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Klakson »

Originál zaslal darmon
[B]6000 pro fyzickou osobu, nebo tak nak

ne, 6000,- z D. na automobil, ptal jsem se na to na jaře, docela mě zklaplo :eek:
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

6000 , - Kc , ani o korunu vic. Pred cca dvema mes. jsem byl s kamosem pro bawo. Problem je v tom, ze kdyz mas takto nizkou cenu a auto se celnikovi nezda, stanovi si vlastni cenu dle tabulek. Bez znamych ti uveri, jen kdyz ma hodne dobrou naladu. My meli za 318i touring,r.v.92,slusna vybava,dobry stav, napsano 600 euro a docela vahali, jestli to zkousnou. Dle tabulek jim to vychazelo skoro 90 kkc, coz by byl opruz :shit:
Nakonec to zkousli, ale tak tak.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

hele to teda není špatný nápad.Jak budu mít prachy v ruce tak si jdu koupit káru do Německa.Ale musim se tedy vlézt do 187euro že? jinak musim platit ještě CLO + Daň 22%.
Nebo jak to je poraďte, musí to bejt na nahr. díly auto nebo normal na ježdění?
Mám tam kousek od Mnichova známého který tam maká a umí dobře Německy tak by mi pomohl vybrat káru.
Chtěl jsem 524TD tak něco od 88r.v. - 91r.v.
Tady v ČR stojej tak asi kolem 80litrů to je moc.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Originál zaslal Filozof
[B]... Ale musim se tedy vlézt do 187euro že? jinak musim platit ještě CLO + Daň 22%...

Pokud bude na fakture (kupnim dokladu) tzv. "preferencni veta" potvrzujici puvod zbozi z EU, platis jen DPH, CLO je odpusteno, resp. pro dovoz auta je limit tusim 6000 eur, z vyssi ceny uz se nejake clo plati. Preferencni veta musi byt ve stejnem jazyce jako faktura a v presne doslovnem zneni, asi proto, ze celni urednici nezvladaji cizi jazyky a kontroluji vetu pismeno po pismenu, zda je to, co to ma byt. V nemcine zni takto:

Der Ausführer (Ermächtiger Ausführer; Bewilligungs-Nr. .....(1)) der Waren, auf die sich dieses Handelspapier bezieht, erklärt, dass diese Waren, soweit nicht anders angegeben, präferenzbegünstigte ..... (2) Ursprungswaren sind.

(1) Je-li prohlášení na faktuře vydáváno schváleným vývozcem, musí zde být uvedeno číslo oprávnění schváleného vývozce. Není-li prohlášení na faktuře vydáváno schváleným vývozcem, slova v závorce se vynechají nebo místo pro uvedení čísla oprávnění se ponechá prázdné.

(2) Označí se země původu zboží. Jestliže se prohlášení na faktuře vztahuje celkově nebo částečně na zboží pocházející z Ceuty a Melilly ve smyslu článku 37 Protokolu 4 k Evropské dohodě, vývozce musí v dokladu, na kterém je prohlášení vystaveno, toto zboží jasně označit symbolem 'CM'
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
darmon
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darmon »

Originál zaslal Dan td
[B]6000 , - Kc , ani o korunu vic. Pred cca dvema mes. jsem byl s kamosem pro bawo. Problem je v tom, ze kdyz mas takto nizkou cenu a auto se celnikovi nezda, stanovi si vlastni cenu dle tabulek. Bez znamych ti uveri, jen kdyz ma hodne dobrou naladu. My meli za 318i touring,r.v.92,slusna vybava,dobry stav, napsano 600 euro a docela vahali, jestli to zkousnou. Dle tabulek jim to vychazelo skoro 90 kkc, coz by byl opruz :shit:
Nakonec to zkousli, ale tak tak.

Podle odstavce 7, paragrafu 1, smlouvy GATT je hodnota zbozi uvedena hodnota na fakture, neni-li stanoveno jinak. Coz mimojine znamena ze ti to musi vyclit za cenu co tam je, coz nekdy neradi delaji a nechaj si auto treba tejden. Kazdopadne je trosku pruser kdyz cena na fakture je dohodla a ve skutecnosti byla cena jina a prodejce ji ma ve svych papirech. Protoze se to zpetne krizove kontroluje skoro se vsema zemema EU, takze za par let pride predvolani, pokuta a doplatek.
Filozof

#11 Příspěvek od Filozof »

ááááááááááááá díky Francisi udělal jsi mi osvětu a nevypadá zle.
Takže do 6000euro a hlavně ta věta no budu se těšit, jak budou prachy tak utíkám do německa kupovat káru, doufám že mi známej pomůže,no hlavně že umí německy.
Doufám, že to celkem bude o dost levnější než u nás.Nějaká 524td kolem 91r.v. by byla super tak do 55000Kč se vším všudy.
Už se nemohu dočkat.:D
Odpovědět