Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bezcelní dovoz - do kolika??
6000 , - Kc , ani o korunu vic. Pred cca dvema mes. jsem byl s kamosem pro bawo. Problem je v tom, ze kdyz mas takto nizkou cenu a auto se celnikovi nezda, stanovi si vlastni cenu dle tabulek. Bez znamych ti uveri, jen kdyz ma hodne dobrou naladu. My meli za 318i touring,r.v.92,slusna vybava,dobry stav, napsano 600 euro a docela vahali, jestli to zkousnou. Dle tabulek jim to vychazelo skoro 90 kkc, coz by byl opruz :shit:
Nakonec to zkousli, ale tak tak.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
hele to teda není špatný nápad.Jak budu mít prachy v ruce tak si jdu koupit káru do Německa.Ale musim se tedy vlézt do 187euro že? jinak musim platit ještě CLO + Daň 22%.
Nebo jak to je poraďte, musí to bejt na nahr. díly auto nebo normal na ježdění?
Mám tam kousek od Mnichova známého který tam maká a umí dobře Německy tak by mi pomohl vybrat káru.
Chtěl jsem 524TD tak něco od 88r.v. - 91r.v.
Tady v ČR stojej tak asi kolem 80litrů to je moc.
Nebo jak to je poraďte, musí to bejt na nahr. díly auto nebo normal na ježdění?
Mám tam kousek od Mnichova známého který tam maká a umí dobře Německy tak by mi pomohl vybrat káru.
Chtěl jsem 524TD tak něco od 88r.v. - 91r.v.
Tady v ČR stojej tak asi kolem 80litrů to je moc.
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal Filozof
[B]... Ale musim se tedy vlézt do 187euro že? jinak musim platit ještě CLO + Daň 22%...
Pokud bude na fakture (kupnim dokladu) tzv. "preferencni veta" potvrzujici puvod zbozi z EU, platis jen DPH, CLO je odpusteno, resp. pro dovoz auta je limit tusim 6000 eur, z vyssi ceny uz se nejake clo plati. Preferencni veta musi byt ve stejnem jazyce jako faktura a v presne doslovnem zneni, asi proto, ze celni urednici nezvladaji cizi jazyky a kontroluji vetu pismeno po pismenu, zda je to, co to ma byt. V nemcine zni takto:
Der Ausführer (Ermächtiger Ausführer; Bewilligungs-Nr. .....(1)) der Waren, auf die sich dieses Handelspapier bezieht, erklärt, dass diese Waren, soweit nicht anders angegeben, präferenzbegünstigte ..... (2) Ursprungswaren sind.
(1) Je-li prohlášení na faktuře vydáváno schváleným vývozcem, musí zde být uvedeno číslo oprávnění schváleného vývozce. Není-li prohlášení na faktuře vydáváno schváleným vývozcem, slova v závorce se vynechají nebo místo pro uvedení čísla oprávnění se ponechá prázdné.
(2) Označí se země původu zboží. Jestliže se prohlášení na faktuře vztahuje celkově nebo částečně na zboží pocházející z Ceuty a Melilly ve smyslu článku 37 Protokolu 4 k Evropské dohodě, vývozce musí v dokladu, na kterém je prohlášení vystaveno, toto zboží jasně označit symbolem 'CM'
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Originál zaslal Dan td
[B]6000 , - Kc , ani o korunu vic. Pred cca dvema mes. jsem byl s kamosem pro bawo. Problem je v tom, ze kdyz mas takto nizkou cenu a auto se celnikovi nezda, stanovi si vlastni cenu dle tabulek. Bez znamych ti uveri, jen kdyz ma hodne dobrou naladu. My meli za 318i touring,r.v.92,slusna vybava,dobry stav, napsano 600 euro a docela vahali, jestli to zkousnou. Dle tabulek jim to vychazelo skoro 90 kkc, coz by byl opruz :shit:
Podle odstavce 7, paragrafu 1, smlouvy GATT je hodnota zbozi uvedena hodnota na fakture, neni-li stanoveno jinak. Coz mimojine znamena ze ti to musi vyclit za cenu co tam je, coz nekdy neradi delaji a nechaj si auto treba tejden. Kazdopadne je trosku pruser kdyz cena na fakture je dohodla a ve skutecnosti byla cena jina a prodejce ji ma ve svych papirech. Protoze se to zpetne krizove kontroluje skoro se vsema zemema EU, takze za par let pride predvolani, pokuta a doplatek.
ááááááááááááá díky Francisi udělal jsi mi osvětu a nevypadá zle.
Takže do 6000euro a hlavně ta věta no budu se těšit, jak budou prachy tak utíkám do německa kupovat káru, doufám že mi známej pomůže,no hlavně že umí německy.
Doufám, že to celkem bude o dost levnější než u nás.Nějaká 524td kolem 91r.v. by byla super tak do 55000Kč se vším všudy.
Už se nemohu dočkat.
Takže do 6000euro a hlavně ta věta no budu se těšit, jak budou prachy tak utíkám do německa kupovat káru, doufám že mi známej pomůže,no hlavně že umí německy.
Doufám, že to celkem bude o dost levnější než u nás.Nějaká 524td kolem 91r.v. by byla super tak do 55000Kč se vším všudy.
Už se nemohu dočkat.