Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
POKUTY!!
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo nechapu proč měrej v noci, hold to kazdej valí
Jezdim obcas v nedeli v noci HK - Praha a tam porad a pravidelne!
Minulej tejden posledni vesnice pred kruhakem u Podebrad z HK pred zatackou 30km/h a hned za ni chlupatý ve "firemní" feline Neslo je videt, jedine primo do radaru udelat ksicht, sel jsem na brzdy a nejakech 40 jsem tam dobrzdil.
Uff nastesti zadny foto!
Koukal jsem, ze maj i zabudovanou neco jako mlhovku uprostred auta v narazniku, zase dalsi strobac na SPZ
Jezdim obcas v nedeli v noci HK - Praha a tam porad a pravidelne!
Minulej tejden posledni vesnice pred kruhakem u Podebrad z HK pred zatackou 30km/h a hned za ni chlupatý ve "firemní" feline Neslo je videt, jedine primo do radaru udelat ksicht, sel jsem na brzdy a nejakech 40 jsem tam dobrzdil.
Uff nastesti zadny foto!
Koukal jsem, ze maj i zabudovanou neco jako mlhovku uprostred auta v narazniku, zase dalsi strobac na SPZ
Pánové, známej celej tenhle radar vyvíjel. Debatovali jsme o tom jeden večer dost dlouho a řekl mi, že ministerstvo, jako zadavatel, si vyžádalo tak přesné parametry měření, že jakákoliv odchylka od "normálního" stavu, což je stav, kdy auto jede konstantní rychlostí, se okamžitě vyhodnocuje jako chyba a měření se neprovede.
Bavili jsme se ze začátku o tom, že se tady prodávají antiradary a podobné pikačoviny. Proč ze zásady nemůžou fungovat bych mohl rozebrat taky, ale jindy. On sám mi ale řekl, že jediný spolehlivý způsob, jak ten radar oblbnout, je zašlápnout brzdy. Jakmile se podstatně mění rychlost v průběhu měření, radar vás nevezme.
Jo... a ten úhel, pod kterým se šíří radarový paprsek je tuším 4 stupně... Taxi sami spočítejte, jak je široká oblast zásahu...
Bavili jsme se ze začátku o tom, že se tady prodávají antiradary a podobné pikačoviny. Proč ze zásady nemůžou fungovat bych mohl rozebrat taky, ale jindy. On sám mi ale řekl, že jediný spolehlivý způsob, jak ten radar oblbnout, je zašlápnout brzdy. Jakmile se podstatně mění rychlost v průběhu měření, radar vás nevezme.
Jo... a ten úhel, pod kterým se šíří radarový paprsek je tuším 4 stupně... Taxi sami spočítejte, jak je široká oblast zásahu...

-
- Kontaktovat uživatele:
Originál zaslal d.aemon
[B]Pánové, známej celej tenhle radar vyvíjel. Debatovali jsme o tom jeden večer dost dlouho a řekl mi, že ministerstvo, jako zadavatel, si vyžádalo tak přesné parametry měření, že jakákoliv odchylka od "normálního" stavu, což je stav, kdy auto jede konstantní rychlostí, se okamžitě vyhodnocuje jako chyba a měření se neprovede.
Jo... a ten úhel, pod kterým se šíří radarový paprsek je tuším 4 stupně... Taxi sami spočítejte, jak je široká oblast zásahu...![]()
Hmmm to jsem měl buď štestí, či nemeřil.
Prosím rozepiš se o tech antiradarech.
Ale ne, prostě pokud brzdíš už v momentě, kdy tě začne snímat paprsek (tj. začneš brzdit dřív, než se ocitneš v poli papsků), tak už vlastně podstatně měníš rychlost v oblasti měření, tvoje rychlost sice konstantně klesá, ale mění se směrem dolů, což je důvod, proč Dopplerův efekt jaksi odchází na párek. :muehe:
Myslel jsem si, že to takhle může fungovat a zdá se, že to tak je :peace:
Myslel jsem si, že to takhle může fungovat a zdá se, že to tak je :peace:
Originál zaslal T.o.m.
[B]Hehe, dobrý, oblast zásahu radarem může mít v určitých místech šíku třeba 2m, chci vidět jak tam měníš rychlost. A i kdyby měla víc než ty dva, jak budeš vědět, že jsi v tom poli, asi ne kámo.
Podle mě až uvidíš radar a budeš schopen reagovat, si už dávno nahranej.![]()
tom ma pravdu ten paprsek je hodne uzkej, ale co ja zkusim nasraz domluvit filcku s radarem

d.aemon: Zkus sehnat od toho znameho presne parametry na jakych frekvencich to meri a podobne....Kdyby to bylo, nebyl by zase takovy problem udelat rusicku...Jasne ze to je zakonem zakazane, takze by nemohla bezet porad, ale ve stojeni s antiradarem by to bylo f poho....Proste by antiradar udelal poplach, tak by neco zaclo vysilat ruseni na urcitou dobu a pohodicka....
Originál zaslal stealth
[B]...což je důvod, proč Dopplerův efekt jaksi odchází na párek. :muehe: ...
Dopplerův efekt neodchází nikam. Než projedeš paprskem, změří tě řádově tisíckrát, ale vyhodnocovací jednotce se nebude líbit, že ty tisíce měření mají příliš velkou odchylku... No a vo vo vo tom to jeeeeee