Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
325i nebo 323i
Chtěl bych buď ještě letos nebo na jaře koupit novou hračku, (prozatím e30 316) a určitě chci neco o dost živějšího než je ta moje. Rozhoduju se mezi 323i a 325i e36. Co by bylo lepší. Nebo ještě jinak, co můžu za kolik dostat, a kterej motor spíš zvolit. Díky za odpovědi. Na kolik mě to tak zruba přijde a ještě jedna drobnost, nevíte o nějaký.
To je fakt, sorry, to mě vůbec nenapadlo, prolejzám tady inzeráty, tak mě napadlo se zeptat a nemyslel jsem na rubriku. Nicméně, je mi jasný, že toho tady bylo napsáno fůra, ale já jsem dial-up připojenej a nemám prostě tolik času to hledat. Takže jestli mi někdo může poradit, ocením to, jestli ne, tak to klidně smažte.
Čekal jsem jen konkrétní názor a přibližný SOUČASNÝ ceny.
Čekal jsem jen konkrétní názor a přibližný SOUČASNÝ ceny.
Originál zaslal Ladis
[B]Chtěl bych buď ještě letos nebo na jaře koupit novou hračku, (prozatím e30 316) a určitě chci neco o dost živějšího než je ta moje. Rozhoduju se mezi 323i a 325i e36. Co by bylo lepší. Nebo ještě jinak, co můžu za kolik dostat, a kterej motor spíš zvolit. Díky za odpovědi. Na kolik mě to tak zruba přijde a ještě jedna drobnost, nevíte o nějaký.
No to máš asi tak ,podle mě je volba v obou případech dobrá.Hlavní rozdíl bude asi v ceně páč 325ky se dělaly někdy od roku 91 do roku 95 a 323ky myslím od konce roku 95 do 99. Oba mají obsah 2,5l .Paradox je, že ten novější je o 23 koní slabší,ale zas novější koncepce takže výkonově velmi srovnatelný a podle některých odborníků daleko kultivovanější.Takže půjde spíš o to sehnat nějaký zachovalý a nezbořený kousek s pečlivým servisem.
Originál zaslal Janis
[B]:D LOPOLO, pro laika je to fajn rada... Ladis by to asi chtěl trošičku konkrétněji. M52 neřekne nic ani mě. O.K. tím teda přiznávám, že jsem laik i já, ale právě takový potřebujou od Vás poradit. Jinak v pohodě, zdarec.
a jak by jsi chtel jeste jinak poradit, nejlepsi rada pro lajka, ne?
tezko bude pod kapotou zkoumat, jestli to ma nebo nema vanos, kdyz to jeste nikdy nevidel

m52.... nejakej podobnej zapis bude v technicaku, jak zjistis motor tak si prolezes zbytek, ne?

Díky za rady, sice nejsem nejzkušenější, ale přeci jen bawce mám a tak o číslování motoru u BMW něco trochu vím. Koukal jsem na annonci, ale 323i je tam jako šafránu a jsou fakt relativně drahý. Takže máte pocit, že s 325i chybu neudělám. Podle vyčtených inf. by 93+ měla mít Vanos taky, ne? Nějaký mouchy, který tyhle modely mají. Jsou věci, na který si musím dávat speciálně majzla?
Originál zaslal Ladis
[B]Jo a ještě vekliký dík tomu dobrodinci, co přesunul diskuzi do správný kolonky. Alespoň se něco dozvím namísto vysvětlování, že to byl omyl. Ještě drobný dotaz, dá se 325i pořídit tak kolem 150k aby to nebyl vrak?
no když budeš hodně hledat tak i snad jó....ale vždy se vyplatí 20k za mazla připlatit.....