Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tempomat a spotřeba

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Rocky

#1 Příspěvek od Rocky »

Ahoj, jsem poměrně nový uživatel BMW a rád bych se zeptal, jaké máte kdo zkušenosti s používáním tempomatu a následnou spotřebou v různých druzích silničního provozu a jak ho vy osobně používáte. Díky.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

tompomat jsem pouzival driv kdyz jsem kourival....abych si to lip vychutnal :D po meste to asi nema moc smysl......jen kdyz je plynuly provoz, nebo dalnice......a mimo obec je to pro duchodce ;) nemam BC tak spotrebu netusim, ale na rovine to jede za co nejmin to jde a do kopce si to papne mozna trosku vic.....ale spotrebu stejne pozoruju jen pri dotankovani :)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Kdyz jedes na tempomat usetris dost, vezme si to jen tolik kolik nutne potrebuje k tomu aby udrzel rychlost... Pouzivam ho vetsinou jen na dalnici...
N54 PWR
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavel 528 »

kdyz se tady debatuje o tempomatu,tak se zeptam:lze ho a cca za kolik dodelat do E39 528i? :ucta:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darmon »

bez tempomatu ani ranu
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavel 528 »

Originál zaslal KDO
[b] CITOVANY TEXT

takze darmone?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

TAKZE SI NEKUPUJTE NEVYBAVENY PASTIKY A PAK NEMEDITUJTE JAK MIT NECO VIC :D
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavel 528 »

no jo no,to si mi zase poradil..o)))))
darmon
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od darmon »

dobra rada nad zlato :) jak ma tvoje auto delany plyn, jestli elektricky tak to bude jen o prepsani jednoho maximalne dvou pocitacu, a dodelani packy, protoze nemam el schemata na e39 tak nemuzu slouzit vic.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pavel 528 »

jejda,tak to ted nevim,ale zjistim...
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bpytlik »

darmon: tusim ze el. plyn maji jenom TDSka :)
A taky jsem uz prisel na to, ze je picovina si koupit nevybavene auto. Kdyz sem si kupoval ropaka, taky mi moc nevadilo ze to nema el. a vyhrivane zice, ale ted uz bych si auto bez full vybavy nevzal....
Martinéz

#12 Příspěvek od Martinéz »

to rudosh...no jo, tvoje kombinace je celkem idealni...tempomat spolecne s automatem je nej relax. sam si podrazuje a ty celou cestu jen kroutis kolama:)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

martinez : jak rikali kamosi > Muzes jezdit v lete po meste, cumet po kundach a jeste si honit :D
Doktor1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor1 »

bpytlik píše:darmon: tusim ze el. plyn maji jenom TDSka :)
A taky jsem uz prisel na to, ze je picovina si koupit nevybavene auto. Kdyz sem si kupoval ropaka, taky mi moc nevadilo ze to nema el. a vyhrivane zice, ale ted uz bych si auto bez full vybavy nevzal....

Vyhrivani je prima vec,ale na el.posunu nic extra nevidim,malo kdy je se sedackou potreba hybat... Ma to smysl,kdyz s autem jezdi vic lidi,pak je to s i s pameti k nezaplaceni,to jo...
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od bpytlik »

Doktor1 píše:Vyhrivani je prima vec,ale na el.posunu nic extra nevidim,malo kdy je se sedackou potreba hybat... Ma to smysl,kdyz s autem jezdi vic lidi,pak je to s i s pameti k nezaplaceni,to jo...

Tak to rikas jenom proto, zes nikdy s autem ktere to melo delsi dobu nejezdil. Je to proste max. pohoda a clovek si s tim vyhraje az az....samosebou tam musi mit i dofuky :) Stejny pripad je zadni el. roletka :)
Fido

#16 Příspěvek od Fido »

Tempomat je pohoda, ale používám ho jenom na dálnici. 6ka potom žere tak cca o litr až litr a půl míň.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#17 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Doktor1 píše:

Vyhrivani je prima vec,ale na el.posunu nic extra nevidim,malo kdy je se sedackou potreba hybat... Ma to smysl,kdyz s autem jezdi vic lidi,pak je to s i s pameti k nezaplaceni,to jo...

Neni nad to se pri delsi ceste vic polozit nebo nastavit bederku, poodjet od volantu atd. podle aktualni potreby. Rozhodne to neni tak, ze nastavis jednou a uz to nepouzijes. To myslim plati opravdu jen pro lidi, kteri tuhle moznost nemaji. Kdyz sem to v elektrice nemel, tak sem si to myslel taky.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

LOPOLO píše:
Doktor1 píše:

Neni nad to se pri delsi ceste vic polozit nebo nastavit bederku, poodjet od volantu atd. podle aktualni potreby. Rozhodne to neni tak, ze nastavis jednou a uz to nepouzijes. To myslim plati opravdu jen pro lidi, kteri tuhle moznost nemaji. Kdyz sem to v elektrice nemel, tak sem si to myslel taky.

Good by bylo kdyby se to stelovalo samo... :D Ale jestli zmacknu cudlik nebo zatahnu za packu v tom velkej rozdil nevidim... Kdyby byli dve identicke kary a jedna mela tempomat a druha zas jen el. sedacky tak beru tu stim tempomatem... Samo ze nej by bylo kdyby mela oboje... :)
N54 PWR
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#19 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Lukas H. píše:Good by bylo kdyby se to stelovalo samo... :D Ale jestli zmacknu cudlik nebo zatahnu za packu v tom velkej rozdil nevidim... Kdyby byli dve identicke kary a jedna mela tempomat a druha zas jen el. sedacky tak beru tu stim tempomatem... Samo ze nej by bylo kdyby mela oboje... :)

V tom je obrovsek rozdil .. kdyz zatahnes packu, tak se nic nestane ... musis ruzne tlacit a tahat a doufat ze se trefis do pozadovany polohy. Je to dost citelnej rozdil, to mi ver. Zkus si udelat pohodli za jizdy s manualem. A stelovalo samo? Jak by to asi vedelo co si zrovna prejes za polohu? Tempomat je samozrejme super vec.
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

LOPOLO píše:
Lukas H. píše:Good by bylo kdyby se to stelovalo samo... :D Ale jestli zmacknu cudlik nebo zatahnu za packu v tom velkej rozdil nevidim... Kdyby byli dve identicke kary a jedna mela tempomat a druha zas jen el. sedacky tak beru tu stim tempomatem... Samo ze nej by bylo kdyby mela oboje... :)

V tom je obrovsek rozdil .. kdyz zatahnes packu, tak se nic nestane ... musis ruzne tlacit a tahat a doufat ze se trefis do pozadovany polohy. Je to dost citelnej rozdil, to mi ver. Zkus si udelat pohodli za jizdy s manualem. A stelovalo samo? Jak by to asi vedelo co si zrovna prejes za polohu? Tempomat je samozrejme super vec.

Jasne, ale v tom nevidim zadnou velkou zatez... Kazdopadne jsi tu sedacku nastavim rychleji nez z el. Pokud v tom aute jezdi jeden clovek tak je to v pohode, jediny co mi chybi je ten dofuk bederky...
N54 PWR
Odpovědět