mám dotaz . Je nějak chráněno stahování okýnek proti námraze? Je to trapný ,ale vždy jsem měl kličku . A to samé stěrače ? Nerad bych ve spěchu něco pos..l
Na primrznuti pryze trebas ty dvere nebo okna existuje pripravek ve sprey... Ale zial bohu neviem ako sa to menovalo.... Musi to mit kdekoliv na benzine nebo vlepcich autodilech... Je to fajn vec... Parkrat se mi stalo ze jesem ty dvere vytrh malem i s gumou.. Co jsem to nastrikl no problem... A sterace?? Nikdy jsem se tim nezabival a zvenku je odskubl omlatil ledy a hotofka.. Na tomhle neni co zkazit...
Prvni co jsem udelal jak zacalo mrznout bylo, ze jsem vsechny gumy okolo dveri a kufru namazal silikonovym olejem. Ted zatim neprimrzly. Kdyz vyjizdim, tak vetsinou necham pusteny motor s foukanim na skla a nez oskrabu a ometu cele auto, tak mi sterace odmrznou. Bocni okenka jen seskrabu. Ty vetsinou v zime neotviram Je ale fakt, ze taky nejezdim kazdy den, takze mi nevadi pockat az vsechno rozmrzne.
Co jsem videl ty spreje, u kterych je specifikace na osetreni gumovych soucasti pred primrznutim, tak jsem zatim u vsech videl varovani, ze se nesmi dostat na sklo. Zrejme by udelaly leskly mastny film. U okynek jsou myslim vetsinou listy s chlupem vevnitr, aby neposkrabaly. Tam asi pomuze vazne jen rozmrznuti.
No to je mozny.. ja to tam nikdy nefikal.. sem si uvedomil ze v zime okno nestahuju... temer nikdy.. a kdyz jo tak se mi to stejne nepovedlo pac to bylo primrzly
A jinak neni nad to po ranu vyjet z garaze a nemuset nic skrabat.. Horsi jak jedu z prace...
Garaz je nejlepsi Jinak kdo ma coupatko, tak tam se stahovani oken nevyhne, pri kazdym otevreni a zavreni dveri jede sklo o nejakej cenkat dolu a nahoru, takze nezapomenout namazat
Neni dobre pouzivat pripravky se silikonovym olejem, udela to film na skle ale hlavne se to "vsakne" do laku a pak pri pripadne oprave jsou s tim oooobrovske problemy.
Ja si kupuju v dorgerii obycejny kosmeticky glycerin, lahvicka za par kacek, natru s tim pryzova tesneni a je to.
jezdim denne a denne musim stahovat okynko (parking) a magimalne se stane ze proste nejde stahnout......tak otevru dvere nebo ten led robiju skrabkou [/quote]
ale zapomněl jsi říct "nestane se nic". Takhle se nedozvim == můžeš stáhnout zmrzlý okno :info: Jinak dik už se tvá odpověď blíží jistotě.
Francis píše:Ja si kupuju v dorgerii obycejny kosmeticky glycerin, lahvicka za par kacek, natru s tim pryzova tesneni a je to.
vydrzi celou zimu v poho na jeden nater, nebo to udrzujes pravidelne?
Chce to natrit na vyschlou nepromrzlou gumu, pak to vetsinou vydrzi az do jara. Kdyz ne, tak proste behem zimy aplikujes znovu. Lahvicku 1dcl uz mam snad treti zimu.
vita: u el. stahovani se nestane nic.. Proste to nesjede. Musi to mit ochranu. A to v podobe urcite sily motorku vetsinou. Rele sepne ale nic se nedeje. A pokud mas klicku, jakoze je to nepravdepodobne, tak proste kdyz to bude klast odpor vis ze se na to mas vybodnout.
Ale stane se, stane....Klidne vam muze vyskocit okno z tech kolejnic nebo co.....Minulou zimu se mi to stalo snad 5x.....Dojeb, ale pak sem to nejak vychytal,ale uz nevim jak