Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zima a okna

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
vita
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od vita »

mám dotaz . Je nějak chráněno stahování okýnek proti námraze? Je to trapný ,ale vždy jsem měl kličku :cry: . A to samé stěrače ? Nerad bych ve spěchu něco pos..l :)
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pitr »

Na primrznuti pryze trebas ty dvere nebo okna existuje pripravek ve sprey... Ale zial bohu neviem ako sa to menovalo.... Musi to mit kdekoliv na benzine nebo vlepcich autodilech... Je to fajn vec... Parkrat se mi stalo ze jesem ty dvere vytrh malem i s gumou.. Co jsem to nastrikl no problem... A sterace?? Nikdy jsem se tim nezabival a zvenku je odskubl omlatil ledy a hotofka.. :twisted: Na tomhle neni co zkazit...
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pivson »

Gumu dveri obcas maznu olejem a taky to pomůže.
Taky treba po jizde otřu dveře i gumu.

Stěračum určitě přimrznutí neprospěje, já mám kousek polysterenu a proste je podlozim aby to nebylo na skle. Ale nejezdim kazdej den, takze pohoda.
Rocky

#4 Příspěvek od Rocky »

Prvni co jsem udelal jak zacalo mrznout bylo, ze jsem vsechny gumy okolo dveri a kufru namazal silikonovym olejem. Ted zatim neprimrzly. Kdyz vyjizdim, tak vetsinou necham pusteny motor s foukanim na skla a nez oskrabu a ometu cele auto, tak mi sterace odmrznou. Bocni okenka jen seskrabu. Ty vetsinou v zime neotviram :-)
Je ale fakt, ze taky nejezdim kazdy den, takze mi nevadi pockat az vsechno rozmrzne.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

me zas vadi ze mi vsechno odmrzne az najedu 5km :lol: :wink:
Rocky

#6 Příspěvek od Rocky »

Co jsem videl ty spreje, u kterych je specifikace na osetreni gumovych soucasti pred primrznutim, tak jsem zatim u vsech videl varovani, ze se nesmi dostat na sklo. Zrejme by udelaly leskly mastny film. U okynek jsou myslim vetsinou listy s chlupem vevnitr, aby neposkrabaly. Tam asi pomuze vazne jen rozmrznuti.
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pitr »

No to je mozny.. ja to tam nikdy nefikal.. sem si uvedomil ze v zime okno nestahuju... temer nikdy.. a kdyz jo tak se mi to stejne nepovedlo pac to bylo primrzly :?

A jinak neni nad to po ranu vyjet z garaze a nemuset nic skrabat.. Horsi jak jedu z prace...
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Garaz je nejlepsi :)
Jinak kdo ma coupatko, tak tam se stahovani oken nevyhne, pri kazdym otevreni a zavreni dveri jede sklo o nejakej cenkat dolu a nahoru, takze nezapomenout namazat :mrgreen:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Neni dobre pouzivat pripravky se silikonovym olejem, udela to film na skle ale hlavne se to "vsakne" do laku a pak pri pripadne oprave jsou s tim oooobrovske problemy.

Ja si kupuju v dorgerii obycejny kosmeticky glycerin, lahvicka za par kacek, natru s tim pryzova tesneni a je to.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Kriznik

#10 Příspěvek od Kriznik »

Francis píše:Ja si kupuju v dorgerii obycejny kosmeticky glycerin, lahvicka za par kacek, natru s tim pryzova tesneni a je to.

vydrzi celou zimu v poho na jeden nater, nebo to udrzujes pravidelne?
darmon
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darmon »

ja vokna nevotviram :) ani nevim jestli to jeste funguje :)
vita
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od vita »

Ještě se vrántím k tomu samotnýmu okýnku. Nestrhne se tam něco? Když je okno přimrzlý a člověk ho chce otevřít?
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

vita píše:Ještě se vrántím k tomu samotnýmu okýnku. Nestrhne se tam něco? Když je okno přimrzlý a člověk ho chce otevřít?

jezdim denne a denne musim stahovat okynko (parking) a magimalne se stane ze proste nejde stahnout......tak otevru dvere nebo ten led robiju skrabkou ;-)
vita
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od vita »

jezdim denne a denne musim stahovat okynko (parking) a magimalne se stane ze proste nejde stahnout......tak otevru dvere nebo ten led robiju skrabkou ;-)[/quote]

:shock: ale zapomněl jsi říct "nestane se nic". Takhle se nedozvim == můžeš stáhnout zmrzlý okno :info: Jinak dik :) už se tvá odpověď blíží jistotě.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Kriznik píše:
Francis píše:Ja si kupuju v dorgerii obycejny kosmeticky glycerin, lahvicka za par kacek, natru s tim pryzova tesneni a je to.

vydrzi celou zimu v poho na jeden nater, nebo to udrzujes pravidelne?

Chce to natrit na vyschlou nepromrzlou gumu, pak to vetsinou vydrzi az do jara. Kdyz ne, tak proste behem zimy aplikujes znovu. Lahvicku 1dcl uz mam snad treti zimu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Pitr »

vita: u el. stahovani se nestane nic.. Proste to nesjede. Musi to mit ochranu. A to v podobe urcite sily motorku vetsinou. Rele sepne ale nic se nedeje. A pokud mas klicku, jakoze je to nepravdepodobne, tak proste kdyz to bude klast odpor vis ze se na to mas vybodnout. :)
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bpytlik »

Ale stane se, stane....Klidne vam muze vyskocit okno z tech kolejnic nebo co.....Minulou zimu se mi to stalo snad 5x.....Dojeb, ale pak sem to nejak vychytal,ale uz nevim jak :)
fornax

#18 Příspěvek od fornax »

Taky to mažu glycerínem a celou zimu OK :lol:
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pitr »

To oko je hnusny!!! Brrrrr...
abdul

#20 Příspěvek od abdul »

sedma ma vyhrivany predni sklo v tech mistech jak sou sterace takze no problem:) ze by mi primrzlo okno se mi jeste nestalo....
Odpovědět