Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Music and Drive

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Lukke

#21 Příspěvek od Lukke »

Takže. Pokud je ta hudba kvalitní, poslechnu téměř cokoliv. V každé hudbě je něco, co dokáže zaujmout, poslední dobou jsem se přistihl, že ani neposlouchám někdy hudbu jako takovou, ale způsob zpracování, hlavně kvalitu interpretace a závažnost myšlenek plynoucí v této hudbě... Asi nemoc z povolání. :) Co nesnáším, tak je hardrock, haevy metal a podobné. Prostě kapely typu Sepultura, Iron Maiden, a podobné mě nikdy nezaujaly. Neříkám, že jsou zde špatní instrumentalisté, ba naopak, ale tuhle hudbu asi nepochopím.

To co poslouchám v autě záleží hodně na okolnostech. Když mám hodně času a jedu např. na dálnici, poslouchám víceméně klasiku. Nejlépe pozdní romantismus, romantismus a slohy 20. století. Např. tedy Prokofiev, Čajkovskij, Barber, a plno dalších. Jejich hudba je neskutečná a když do ni proniknete, není nic zajímavějšího a citovějšího. Žádná jiná hudba nemůže být tak dokonalá jako klasická.

Jako druhý extrém si poslechnu třeba i pop, dance, trance, techno... Jak říkám, záleží na okolnostech - na závodní jízdu po okreskách je něco udávající rytmus lepší. ;-) Takže nejsem odpůrcem toho a toho, když je ta hudba dobrá, zamiluju si jí. ;)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#22 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Ja to mam podle nalady. ... asi jako kazdej. Nekdy se nechavam bavit a prekvapovat konstrukci, kompozici, barvou a kvalitou pouzitejch zvuku a tak. Je fuk jestli jde o "vaznou hudbu" nebo "soucasnou" a jaky nastroje jsou pouzity.

Jindy si dam neco hodne pro me znamyho a vnimam jen celkovou atmosferu, ( podle toho to taky vybiram aby mi to sedlo k nalade) at uz je to klidek nebo nahul. Oboje mam v sobe :-).

Na rozdil od Lukka rozumim ( jakoze ho chapu a ne ze sem pan expert na sedumdesatky) i kvalitnimu hardrocku ( myslim napriklad "Made in Japan" ) i hodne ostry hudbe typu Ministry ( teda nez to upadlo ) nebo "Rejčem proti strojum" - obzvlast tu jejich prvni desku i kdyz je to particka levicovejch radikalu. Ale aspon maj nejakej cit. :-) Myslim ze by jsi Lukke klidne zkousnul napriklad "nothing else matters" vod Metaliky se symfonakem.

Klidne muzu jit i do sedesatek a poslechnout si Doors, Zappu atd. nebo si naopak dat chronicky stezovace ala hip hop i kdyz vetsinou kecaj hovadiny :-)

Nemam rad a nerozumi povrchnimu popu, sere me jeho plytkost a nebavi jeho konstrukce. :-) .. zase, nemyslim napriklad Bowieho.

Myslim tim jak sracky z MTv co se casto linou z voplastovanejch jednickovecjh golfu uhratejch pubertaku ( nebo jakyhokoli jinyho auta vcetne bmw) tak nejubozejsi obecny techno bez napadu. Tim samozrejme nemyslim Underworld, Fluke atp. Nekdy mam rad i mluveny slovo - zivy i reprodukovany, nekdy ticho, nekdy motor.

Taky nemam rad dechovku i kdyz jsou nektery texty fakt ujety. Nesmej se ale furt vopakovat coz se vetsinou deje .. prijde mi to pak jak rozhovor s idiotem kerej taky rekne kazdou vetu 2x :-)
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#23 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

stealth píše:Pri jizdach >200 na nemeckych dalnicich posloucham bavorskou dechovku.

A ja si rikal coze to mas pod nickem za napis!! :wink: typickej hit bavorsky dechny :mrgreen:
Lukke

#24 Příspěvek od Lukke »

LOPOLO píše:... Myslim ze by jsi Lukke klidne zkousnul napriklad "nothing else matters" vod Metaliky se symfonakem....

Jasně. ;-) Metallica je tak mezní hranice, od kdy pro mě začíná být budba příliš tvrdá. Pár písní je perfektních (např. zmiňované Nothing..., taky Mama Said, a další), zvláš? poslední (?) album Reloaded mi moc nesedlo. Dále můžu třeba Deep Purple, Doors, ale spíš jen jako kritik, než abych to vyhledával.

Co se týče techna, popu, apod... Tak i v tomhle se dá najít něco zajímavýho. Samozřejmě, pokud je to úplně extrémní house, kde není 5 minut žádná změna, je to o ničem. Ale jistou atmosféru tato "hudba" navodit také dokáže. MTV mi nevadí, nejhorší jsou sračky typu Britney Spears, tu tedy nemusim, ikdyž netvrdím, že zpívat neumí a kompozice je někdy taky dobrá. Jinak mi pop nevadí, nějakej je fakt dobrej (Sting, E.John, Moby...) ikdyž rádio si v autě nepustím, protože tam hrajou všechno pořád dokola jako vopice.

Dechovku bych si v autě sice nepusil, ale i ona má někdy své kouzlo. Jde hlavně o plesy, taneční zábavy a "chlastací žranice" kde by to bez dechovky asi nešlo. Když se sejde dobrá kapela, i zde se dá poznat a najít spoustu dobrých věcí. Co nesnáším tak jsou hudebníci typu "děda s Yamahou" co se snaží napodobit každýho. To když někde vidim (třeba i vícečlenou kapelu), je to něco.

Takže asi tak... Prostě podle nálady - vše v čem jsou dobří instrumentalisté, co má nápady, dobrou kompozici, harmonii, nějakou závažnost... a na druhou stranu i sračky typu "disko" protože i tahle hudba dokáže něco navodit, když je na ní nálada. ;)
Fido

#25 Příspěvek od Fido »

2 Lopolo: netušil jsem, že se zrovna na tomhle fóru najde někdo, kdo ocení Mk. 2 a Made in Japan zvláš? :-)

Jinak já v báwu obvykle poslouchám svých 6 válců, nicméně je to do určitý míry daný tím, že 6ka nemá odpovídající aparaturu (nicméně ta pod haubnou odpovídající je :-))

Ve služebáku obvykle poslouchám mluvený slovo, měsíčně najezdím cca 8tkm, tak mi ta dálnice líp ubejvá. Cimrman rulez!
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

2 Fido: mno vidis :-)
Fil
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Fil »

Landa, System of the down, Sniper, Manau, apod....... jinak podle nálady,aji to rádio zapnu...jak kdy
stealth
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od stealth »

LOPOLO píše:A ja si rikal coze to mas pod nickem za napis!! :wink: typickej hit bavorsky dechny :mrgreen:

Taktak 8) Az nebudes mit v aute co poslouchat, dej vedet :-) Mas u me ty slibeny GusGus vs. T-World.
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Pitr »

POsloucham tez podle nalady. A co padne pod ruku zrovna. Si ujedeu na cemkoliv vyjma dechovky a extremni metalove hudby death a trash metal uz nemusim. Rad se zaposloucham do Hole, Metalica, Yngvie J. Malmsteen, Joe Satriany, System of the down, Moby, Paul van dyk, Paul Oakenfold, Koshen, Vanesa Mae, Vivaldi, Mocart - Hlavne housle a klavir.. to me okouzluje. Varhani koncerty.. No a v neposledni rade Queen zvlaste Album Flash a Pink Floyd.
vally
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od vally »

I já poslouchám hudbu podle nálady. Ale když se chci svízt opravdu na hraně, tak rádio vypínám, aby mě nerušilo a za zvuku šesti-kýble si líp vychutnám jízdu.
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#31 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

stealth píše:
LOPOLO píše:A ja si rikal coze to mas pod nickem za napis!! :wink: typickej hit bavorsky dechny :mrgreen:

Taktak 8) Az nebudes mit v aute co poslouchat, dej vedet :-) Mas u me ty slibeny GusGus vs. T-World.

Ty jo .. zrovna mi veci tohodle typu dochazej :-)
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od HEERY »

No ja treba ted sjizdim System of the down a to je fakt po dlouhy dobe zase nejaka pro me zajimava kapela.
Jinak z tech starejch nepohrdnu HNF,Telex,PS.,Kriticka situace,Sanov a podobne zahranicni Dead Kennedys,Spermbirds atd.
No a kdyz chci neco klidnejsiho tak treba AC/DC,Bestie Boys a klidne i Vitu Vavru... :lol:
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#33 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

Sanov??? Huste, s tema jsem kdysi vystupoval :-)) AC/DC je v pohode .. napriklad back in black je fakt dobra deska.
HEERY
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od HEERY »

No ja mam neoblibenejsi desku i pisen jednoznacne Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Stan

#35 Příspěvek od Stan »

Sakra chlapi, az jste me prekvapili, jak mate dobrej vkus! Ja mam rad spoustu muziky hlavne od doby new wave (Camouflage, Adam Parson´s project atd.), dám si moc rád i Midnight Oil nebo Floydy, ale v aute ujíždím jedině na hip-hopu!:)
Odpovědět