Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Krádež Škoda Superb 2.5 TDI - leasing a pojiš?ovna
Čau kluci, já vím že tady s tím nemám co dělat,ale dneska nám ukradli auto, dostali se i přes zamknutou řadící páku. Jsou to kurvy, jinak se to říct nedá, rozkopal bych jim koule na mrdk.... Ale už sme se stim rozloučili, ale mám dotaz ohledně pojiiš?ovny a leasingu. Totiž auto bylo na leasing, kterej se má doplácet ještě rok a půl, platíme i pojištění proti krádeži. Ale pojiš?ovna nám řekla, že se leasing musí doplatit, ona si vezme peníze, my že nemáme ani nárok na pojistku, ta prý připadá té leasingové společnosti (GE Capital Leasing), takže my zaplatíme auto, který nám ukradli, leasingovka dostane peníze od pojiš?ovny a my budem mít hov... I když jsme všechno platili, je to možný???? Nepracujete někdo na pojiš?ovně? Má na to vůbec právo??? Jako mě se zdá dost divný to, že my platíme pojistku, a pak máme prd. Takže leasingovka bude mít to auto vlastně zaplacený dvakrát. Prosím poraďte někdo, dyžtak napište tel číslo do SZ, já zavolám. Předem díky za cokoliv.
Co já vím, měl bys furt dál splácet leasing do doby, než se to uzavře. Nevím, jaká je tam doba, je to prostě do chvíle, kdy policie překvapivě řekne, že auto nenašli a pojiš?ovna to uzná a uzavře. Pojistka za krádež je pak rozdělená mezi tebe a leasingovku, samozřejmě ta částka je nižší, než kolik jsi zaplatil - amortizace, apod...
Takhle to dopadlo kámošovi, když to sečetl, tak dostal asi 80 procent toho, co do auta nastrkal ve splátkách. Myslím, že zaplatil asi dvě nebo tři splátky potom, co už bylo auto fuč, ale pak mu to v klidu vyplatili.
To je klasický leasing. Pokud ta kára byla na tzv. operativní leasing, což je v postatě spíš forma dlouhodobého pronájmu než leasing, tam si myslím, že to je teoreticky možný, jak to popisuješ, ale taky bych se hádal - nevím.
Jinak v pojiš?ovně nepracuju, je to jen ,co jsem kde pochytal z jakž takž věrohodných zdojů.
Takhle to dopadlo kámošovi, když to sečetl, tak dostal asi 80 procent toho, co do auta nastrkal ve splátkách. Myslím, že zaplatil asi dvě nebo tři splátky potom, co už bylo auto fuč, ale pak mu to v klidu vyplatili.
To je klasický leasing. Pokud ta kára byla na tzv. operativní leasing, což je v postatě spíš forma dlouhodobého pronájmu než leasing, tam si myslím, že to je teoreticky možný, jak to popisuješ, ale taky bych se hádal - nevím.
Jinak v pojiš?ovně nepracuju, je to jen ,co jsem kde pochytal z jakž takž věrohodných zdojů.

Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Operativní leasing vůbec neřeš, to auto by nebylo Tvoje, to je jako z půjčovny.
Finanční leasing funguje jak je napsaný výše - ještě tak splátku, dvě, než se to uzavře, pak si GE Capital vyinkasuje pojistku, z ní doplatí zbylý splátky a zbytek (o amortizaci apod. méně, než jsi zaplatil dosud) Ti vyplatí. Já tak dostal asi polovinu toho, co jsem zaplatil.
Finanční leasing funguje jak je napsaný výše - ještě tak splátku, dvě, než se to uzavře, pak si GE Capital vyinkasuje pojistku, z ní doplatí zbylý splátky a zbytek (o amortizaci apod. méně, než jsi zaplatil dosud) Ti vyplatí. Já tak dostal asi polovinu toho, co jsem zaplatil.