Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rychlost - přišlo mi e-mailem

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od bpytlik »

Stan píše:Tak z vlastní zkušenosti panáčkové - už alespoň rok, co to vím, nic neplatím - všechno do správního řízení a zatím vyhrávám!:) Klidně Vám naskenuju kopie protokolů. A to vaše "jiné porušení" je přímo omezeno dodatkem "než je uvedeno pod písmenem a)". Těžko tedy může být skutková podstata překročení nejvyšší dovolené rychlosti přestupkem, když už je uvedeno pod bodem a), že je přestupkem "překročení o 30 a více atd." a navíc přestupkem je pouze takové jednání, které je v zákoně výslovně!!! označeno za přestupek. Jiné porušení, než je překročení nejvyšší dovolené rychlosti, není překročení nejvyšší dovolené rychlosti, ne?:)))

tak na ty protokoly sem fuckt zvedavej...
Janis

#22 Příspěvek od Janis »

8O Sem s těma protokolama.
Lukke

#23 Příspěvek od Lukke »

Stan píše:Tak z vlastní zkušenosti panáčkové - už alespoň rok, co to vím, nic neplatím - všechno do správního řízení a zatím vyhrávám!:) Klidně Vám naskenuju kopie protokolů. A to vaše "jiné porušení" je přímo omezeno dodatkem "než je uvedeno pod písmenem a)". Těžko tedy může být skutková podstata překročení nejvyšší dovolené rychlosti přestupkem, když už je uvedeno pod bodem a), že je přestupkem "překročení o 30 a více atd." a navíc přestupkem je pouze takové jednání, které je v zákoně výslovně!!! označeno za přestupek. Jiné porušení, než je překročení nejvyšší dovolené rychlosti, není překročení nejvyšší dovolené rychlosti, ne?:)))

Počkej, až ti to teď přijde všechno domu najednou... :D Fakt tomu nevěřim, že by to šlo tak hladce, ukaž ty protokoly... Stačí si pořádně přečíst onen § 22 zákona o přestupcích, a zjistíš, že menší překročení rychlosti lze podřadit pod § 22 odst. 1 písm.
"f) - jiné jednání, kterým je porušen zákon o provozu na pozemních komunikacích." Divil bych se, že by překročení o 5km/h nespadalo pod bod f), jelikož je porušen zákon o přestupcích...
Stan

#24 Příspěvek od Stan »

1.
Stan

#25 Příspěvek od Stan »

2.
Přílohy
A zákon:
A zákon:
PřestupM.jpg (126.89 KiB) Zobrazeno 723 x
Stan

#26 Příspěvek od Stan »

3.
Přílohy
Victory! Magistrát je OUT!
Victory! Magistrát je OUT!
PřezkoumM.jpg (119.78 KiB) Zobrazeno 720 x
Kaca2

#27 Příspěvek od Kaca2 »

to Stan : ty blázne jeden, mazej okamžitě údaje....dá se to fakt zneužít, kor i tvůj podpis... Já bych to tu jen tak nepleskla...
Bombarder
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Bombarder »

jaka byla teplota a relativni vlhkost vzduchu...... :lol: :lol: :lol:
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od bpytlik »

kaca píše:to Stan : ty blázne jeden, mazej okamžitě údaje....dá se to fakt zneužít, kor i tvůj podpis... Já bych to tu jen tak nepleskla...

Ceho chces zase zneuzivat?? Vzdyt to muze byt kazdemu o prdele....Vy ste fuckt hrozni paranoici vsichni, zvlast ti co si este SPZtky zacernujou :))

Jinak si myslim ze oni to zrusili kvuli jinym vecem a ne kvuli toho zakona a te veci kvuli ktere se tady odhadujem.....
Stan

#30 Příspěvek od Stan »

Zrušili to kvůli procesním nedostatkům z jejich strany, ale až to dojde k soudu (jakože já to určitě nevzdám), tak to zruší celý a bude po ptákách!:) Pak Vám napíšu, jak to dopadlo.
A ty protokoly s podpisem teda mažu, stejně to není podstatný, co jsem si navymýšlel za důkazy :wink:
Kaca2

#31 Příspěvek od Kaca2 »

bpytlik píše:
kaca píše:to Stan : ty blázne jeden, mazej okamžitě údaje....dá se to fakt zneužít, kor i tvůj podpis... Já bych to tu jen tak nepleskla...

Ceho chces zase zneuzivat?? Vzdyt to muze byt kazdemu o prdele....Vy ste fuckt hrozni paranoici vsichni, zvlast ti co si este SPZtky zacernujou :))

Jinak si myslim ze oni to zrusili kvuli jinym vecem a ne kvuli toho zakona a te veci kvuli ktere se tady odhadujem.....

nebudu ti to vykládat
Lukke

#32 Příspěvek od Lukke »

Já si stále myslím, že je to jasné. Zákon zní takto:

Podle ust. § 22 zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění později vydaných předpisů se přestupku dopustí ten, kdo:

a) jako řidič motorového vozidla překročí nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním zákonem nebo dopravní značkou o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec

...

Za přestupky uvedené pod písmeny a) a b) může být řidiči uložena pokuta do 3 000,- Kč ve správním řízení, v blokovém řízení pak pokuta do 2 000,- Kč, dopustí-li se jej řidič v období dvanácti kalendářních měsíců po sobě jdoucích opakovaně, a to více než dvakrát, může mu být uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel na dobu do 6 měsíců.

....

f) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až e) poruší zvláštní zákon

Za tento přestupek lze ve správním řízení uložit pokutu do 2 000 Kč, v blokovém řízení do 1 000 Kč.

Čili překročení rychlosti do 30km/h v obci a 50km/h lze hodnotit jako bod f), za který je možné udělit pokutu vye výši 1000,- Kč na místě.

Divil bych se, kdyby to bylo jinak. Žádné dodatky zde nejsou. Jiným jednáním, než je uvedeno po písmenem a) tedy znamená např. "překročení rychlosti o 4km/h v obci"...
Stan

#33 Příspěvek od Stan »

Teď jsi to s těma pokutama pěkně domotal - to tam neple?! Pokuty nemají nic společného se skutkovou podstatou vymezení přestupku. Skutková podstata je překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Nemůže být skutková podstata překročení rychlosti o 30 a jiná skutková podstata překročení rychlosti o 29 a jiná skutková podstata překročení o 1,354856 km/hod apod. Tak mi to vyložil právník.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Otton píše:Tohle mi přišlo e-mailem, nevím co je na tom pravdy, každopádně je to zajímavé....

Ahoj kamaradi,

vite, ze vubec nemusite platit pokuty za "primerene" rychlou jizdu? Taky
jsem se to dozvedela nedavno a reknu Vam, ze me mrzi, ze jsem tem Bidakum
zelenejm dala peníze za něco na co vubec nemaji ze zakona pravo. V zakone
c.361/2000 o pozemnich komunikacich je sice napsano, ze mame povinnost
jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na dalnici Max 130 km/hod..
Jenze kluci zeleni nas muzou pokutovat jen za prestupek. A v prestupkovem
zakone c. 200/1990 je prestupek definovan jako "prekroceni rychlosti v obci
o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod". Jojo, to je ta nase legislativa.
Takze, když se fakt budete mirnit a v obci pojedete do 79km/hod, na okresce
do 119 km/hod a na dalnici do 179km/hod, tak jim nemusite davat nic a misto
penez vyhozenych za pokutu zajit Radsi na zmrzku. Overovala jsem si to u
naší pravnicky a je to skutecne tak. Opet zase stat spoleha na to, ze
nezname dobře zakony. Jo a kdyby Vam chteli argumentovat tim, ze cela tato
věc je osetrena v nejake vyhlasce, tak to klidne mmuze byt, ale zákon je
vyhlasce nadrazen. Tak a mají smulu. Ted uz jen pripravit lekarnicky,
technicky stav vozidla, aby si rozcileni "nelecili" na necem jinem.

> > Tak a hura na rychlejsi, ale stále bezpecnou jizdu

Ha ha ha... A co nerespektovani dopravni znacky? To ti muzou dat tu samou pokutu, jen za neco jinyho...
Lukke

#35 Příspěvek od Lukke »

Stan píše:Teď jsi to s těma pokutama pěkně domotal - to tam neple?! Pokuty nemají nic společného se skutkovou podstatou vymezení přestupku. Skutková podstata je překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Nemůže být skutková podstata překročení rychlosti o 30 a jiná skutková podstata překročení rychlosti o 29 a jiná skutková podstata překročení o 1,354856 km/hod apod. Tak mi to vyložil právník.

No jak myslíš. :D Já si o tom všem myslím své...Četl jsem ty zákony.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jak rikam, ty v podstate naplnis skutkovou podstatu nerespektovani dopravni znacky a mas po ptakach :-)
skautik Čestný člen
Čestný člen

#37 Příspěvek od skautik Čestný člen »

Fx píše:Jak rikam, ty v podstate naplnis skutkovou podstatu nerespektovani dopravni znacky a mas po ptakach :-)

jako ze kdyz vyjedu z mesta uvidm preskrtlou tabuli automaticky muzu jet jen 90 jinac jsem nerespektoval znacku? :) ja myslel ze tou tabuli platnost vsech prikazovych znacek zanika, stejne tak za znacenou krizovatkou.

neco jineho je samozrejme prikaz. znacka max. povolene rychlosti ze :)
Stan

#38 Příspěvek od Stan »

Přestupek je jenom to, co je v zákoně "výslovně uvedeno jako přestupek". O nějakém nerespektování něčeho jsem v přestupkovém zákoně nic nečetl a připadá mi to dost divná skutková podstata zakládající přestupek.
Lukke

#39 Příspěvek od Lukke »

Stan píše:Přestupek je jenom to, co je v zákoně "výslovně uvedeno jako přestupek". O nějakém nerespektování něčeho jsem v přestupkovém zákoně nic nečetl a připadá mi to dost divná skutková podstata zakládající přestupek.

Já to vidím úplně jasně. :D § 22 zák. č. 200/1990 Sb., bod F). Jiné jednání, čímž je porušen zákon o pozemních komunikacích. A porušen byl tak, že jsi překročil rychlost v obci, stanovenou max. na 50km/h o 10km/h, ikdyž to nespadá pod bod A) a nedá se to označit jako "přestupek podle budu a)". Nevím co tady pořád řešíte... Zákon se musí dodržovat, pokud ne, za tohle max. bloková pokuta 1000,- Kč. A mysli si co chceš jo? 8)
Janis

#40 Příspěvek od Janis »

Lukke má pravdu. Snažíte se tu udělat z hovna kuličku.. A proč jste se nezeptali přímo policajtů, co? Já to udělal a odcitoval mi to samé, co Lukke. Je to podle toho bodu f) a můžou ti za to dát pokutu 1.000,-. Někdo prostě vytrhl něco z kontextu a dělá z toho vědu. A jestli by mi stálo se kvůli tomu soudit? Čas jsou peníze.. Nevidím problém dodržovat jakžtakž předpisy. V obci jezdím do 62km/h (u nás mají nastavené radary až na 63, jinak by totiž museli brat každého) a jsem v pohodě. 8)
Odpovědět