Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sněhové řetězy

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
kenedy

#1 Příspěvek od kenedy »

Nazdar
Potřeboval bych vědět, jestli dát sněhové řetězy jenom na zadek nebo i na předek.
Jedu na hory a když pojedu s řetězy jenom na zadku, tak budou ujíždět přední kola v zatáčce,ne..
Jaká je vaše zkušenost... :roll:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

kenedy píše:Nazdar
Potřeboval bych vědět, jestli dát sněhové řetězy jenom na zadek nebo i na předek.
Jedu na hory a když pojedu s řetězy jenom na zadku, tak budou ujíždět přední kola v zatáčce,ne..
Jaká je vaše zkušenost... :roll:

retezy staci jen na hnanou napravu... jsou tam proto aby to nehrabalo, takze zatacet ti to bude uplne normalne
Martinéz

#3 Příspěvek od Martinéz »

Ale pokud mas v poho zimaky a nechystas se vyjizdet Mt. Blanc, vubec bych to retezama neresil..
kenedy

#4 Příspěvek od kenedy »

Martinéz píše:Ale pokud mas v poho zimaky a nechystas se vyjizdet Mt. Blanc, vubec bych to retezama neresil..

Jo,kdyby.... :roll:
Mám tam 17-ky Borbety na letních.
Nemám zimáky, protože bych je nevyužil.Tolik toho přes zimu nenajezdím a když tak jezdím po prvních třídách..
Jenom to potřebuju na ty hory...Holt Silvestr :twisted: :twisted:
Martinéz

#5 Příspěvek od Martinéz »

Ty vole, neblazni..ze je nevyuzijes mas fuk, muzes na nich jezdit par let..ja bych si to asi na letnakach nedal. staci uz jen to, ze se ti na naledi nebo tak letni mnohem driv utrhne a mas pak mensi sance s tim neco delat.. 8O
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

me fascinuje ta snaha usetrit 10k za patnactky se zimakama ... letnaky sou ti na hovno i s retezama !! (kdyz teda bude snih) ... na horach zadnej neni tak co
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
kenedy

#7 Příspěvek od kenedy »

Tuhle zimu to ještě musím vydržet, ale příští si je koupím. :oops:
Jezdím jako posraný, když mám letní, takže by to mělo být v poho...... :oops:
Ale beru tě za slovo :wink:
kenedy

#8 Příspěvek od kenedy »

patras píše:me fascinuje ta snaha usetrit 10k za patnactky se zimakama ... letnaky sou ti na hovno i s retezama !! (kdyz teda bude snih) ... na horach zadnej neni tak co

Tak když na horách nebude sníh, tak je to vyřešený, ne :?: :?:
Akorát pojedu opatrněji a budu si dávat pozor.
Je to lepší než letět na zimákách jako prase z domněním, že jsou to přece zimní a musí to držet... :twisted: :twisted:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No, pořídil jsem skoro nový zimni obuti na 15" včetne disk za 4500,- A na hory si beru i řetězy jen na zadek. Stejně s řetězama víc jak 50nepojedeš, takže Ti na zadek stačí.
TT
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TT »

...zimní gumy se nedávaj jen kuli tomu, že napadne sníh Kenedy :roll:
jde o tvou bezpečnost, já bych bez zimáku v zimě už asi nevyjel, minulý tyden jel přede mnou frajírek s e36 316i na letnákách , vozoka jen vlhká bez mrazu ...samozřejmě že se tam roztočil , jak čamburína (jel cca 110 km), ...už aby to páni zakonodárci upravili zákonem a nařídili přezouvání gum dle ročního období, (sice to pro lec koho bude další zásah do peněženek , ale jde o bezpečnost Nás všech)
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
Zave
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zave »

tak tak... ja bych to taky zridil zakon prezouvani... protoze zimni pneu je uplne jina nez ta letni... mekci smes, lamely na zaber, uplne jiny vzorek a stavba behounu...
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matal Moderátor »

Na letních jezdí jen sebevrach...
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
kenedy

#13 Příspěvek od kenedy »

TT píše:...zimní gumy se nedávaj jen kuli tomu, že napadne sníh Kenedy :roll:
jde o tvou bezpečnost, já bych bez zimáku v zimě už asi nevyjel, minulý tyden jel přede mnou frajírek s e36 316i na letnákách , vozoka jen vlhká bez mrazu ...samozřejmě že se tam roztočil , jak čamburína (jel cca 110 km), ...už aby to páni zakonodárci upravili zákonem a nařídili přezouvání gum dle ročního období, (sice to pro lec koho bude další zásah do peněženek , ale jde o bezpečnost Nás všech)

Omlouvám se všem, kteří si o mně myslí, že jsem idiot, ale chci jenom říct, že se na zimáky chystám,ale nějak mi zatím nezbývají penízky.
Je pravda, že zimní jsou zimní, ale takový blbec, abych jel 110km/h s letníma gumama doufám nejsem.
Mám teď těžký chvíle se splácením BMW, tak mně pochopte :oops: :cry: :oops: :cry:
Rád bych si pořídil zimní obudí, ale prozatím je pro mně priorita splatit auto a pak si budu dopřávat veškerý komfort.
Nevidělávám tolik abych si mohl dovolit dát deset tisíc za gumy a ještě splácet auto,ale snažím se ze všech sil.
Mimochodem....vím, že už to tu zaznělo, ale jaké jsou podle vás nejlepší zimáky.. :?:
Myslím značka,a tak.......
Zave
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zave »

je jich plno... :roll:
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od patras Čestný člen »

kenedy píše:Mimochodem....vím, že už to tu zaznělo, ale jaké jsou podle vás nejlepší zimáky.. :?:
Myslím značka,a tak.......

ja mam treba matadory MP58 195/65 R15 91H a jsou uplne v pohode - daj se sehnat i neco malo pres 2k/ks. Zatim jsem vyjel vsude bez problemu !!

PS: nikdo te nepovazuje za idiota .. jen se snazime ti vsichni domluvit .. proste letni guma pod 8°C straci veskery pozitivni vlastnosti a to nemusi bejt ani namraza nebo mokra silnice !!!
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
cabadaj

#16 Příspěvek od cabadaj »

Dunlop winter sport M3 - 195 / 65 * 15 . Gumy jsou úplně super a díky kamošovi co má obchod jsem je sehnal za 1850 za kus .
cabadaj

#17 Příspěvek od cabadaj »

Jinak já jsem tahy z UH
kenedy

#18 Příspěvek od kenedy »

cabadaj píše:Jinak já jsem tahy z UH

Tak to mně těší.Někdy určitě pokecáme.. :lol:
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pivson »

Hele kup je někde z internet shopu, nebo primo v německu.

Dost usetris.

http://www.pneushop.cz
http://www.levnepneu.cz
http://www.epneu.cz

To uz aspon zimní protektory, když nic jineho. Ale tam tak dva roky a pryc. (Je to chci vidět co se na me hodi prispevků)

Ono to jde i na letnakach. Je to sice o hubu ( zvlast zadni nahon ). To vis, kdyz to jinak nejde.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#20 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Na zimu se protektory daj i pouzit, ale to je možná lepší koupit ty lehce jete zimaky.
Odpovědět