to len tak ..ale podla mna ..osobna skusenost su super motory ..
3 liter diesel 170 kw od bmw
1.9 tdi 81kw s rotacnym vstrekovacim cerpadlom VW
1.6 benzin 55kw od VW
1.6 benzin 81 kw HONDA
podla mna ten trojliter je asi to najlepsie z dieslovych motorov na svete co momentalne je k mani .. bez uprav ..v seriovke ..... nechyta sa nai 3.0 TDI ci iny vyrobcovia
v 330 xd je to proste nieco fakt specialne .. zrychlenie .... 4-kolka .... vykon ... vyslovene len sportiaky ho spravia ... no on ma stale viac nez skvelu spotrebu .... a zvuk ..clovek nevie ze ma diesla v ruke... :O) ...
neskutocne auticko ..
lajcky povedane ale pri porovnani s inymi .... top ..
to je ale musi mit chip...to pak jede jako slak....
1.9SDi uz jde chipovat, jo? Tak to je pokrok. Ja myslel, ze to ma mechanicke cerpadlo a do motoroveho prostoru vede jen nekolik dratku na cidla teploty vody, teploty a tlaku oleje, zhaveni a cut-off ventil - na to neni potreba ani ridici jednotka (aspon tak to melo VW 1.9D a TD)
sa smejete ale sdi je jeden s najmenej poruch. motorov priamy strek bez turba, tichy chod, pekne dimenzovany ziadna traslavina. Neni to sportovec ale rodinke urcite staci.
a 96kw 1,9 VW je dvojhmotovy zotrvak
jordeeman píše:ako kazdy ma svoj nazor ..to som len tak hodil ...
SDI ide chipovat ... asi tak ze tam das novy soft :O) ide to omnoho lepsie ...troska ale stupne dymivost :O)
1.6 som myslel 55kw ..bola aj vo felde .... nato aky to je technologicky stary motor dokazal tohodost prezit a mal dobry tah ..au aj pri nizkych otackach ... 160tka mu nerobila problem ...
a inak Golf III s 81 kw TDIckom ... hosi divili by ste sa ....je to fakt dobre zvezenie a za super prachy ....
tie motory co som pisal som myslel aj z ohladom na spotrebu !!!!! lebo su urcite aj vykonnejsie ..tichsie... ale spotreba ... neviem dost nabeham za rok ..a nechodim s tym ako stary detko :O) keby som mal benzin tak asi ma stoja ponne hmoty 1.5 nasobok co teraz a pri cca 35-40 000 km rocne je to uz pekna sumicka :O) a prave TDI motori maju v tomto velku vyhodu .... neviem mat 110kw pod kapotov pri objeme 1.9l (poistka je stale super) a aj pri sportovej jazde mat 6l priemernu ...vela takych tatosou nie je...
takze vse ma minusi aj plusi
a nic v zlom ale problemi s bavom v zime a za dazda davat vacsie bacha mi uz dost lezu na nervi ...
kdyby bili prachy tak jednoznacna volba je E90 330xd nie je co riesit .. na tom sa jazdi s usmevom... hockto si na vas uz vyslapnut nemoze a ekonomicky je to zase skvele .... 7.1-7.2 l priemer pri 50 percent mesto ... na dialnici pri 6stke 140tka a otacky 2200 cca :O) a 4-kolka ,takze tam kde som zo svojim bavom v zime obycajne koncil som s tymto s usmevom v pohodicke isiel dalej .....
takze bawo jedine 4x4, to ani octaka ci golf nemal takove problemi ako bawo :O) a to vzdycky v zime hop betonovy kvader do kufra :O)
no kdyz uz tady padlo VW, tak kdysi sme v rodine jako druhy auto meli VW Golf II GTI... pekne cervenyho.... bylo to prvni auto, ve kterym sem jel pres 200... neskutecna pila.... na tu dobu...