Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dotaz na vymenu motoru E34
Zdravim vsechny,
chtel jsem se pozeptat jesli by nekdo nevedel...
Mam tady E34 520i RV 1991 a chtel bych do ni narvat lepsi
motor na mensi zavodeni atd..( Mimon, dalnice)
Prece jenom si troufam rict, ze bych asi tezko
nekde na dalnici narazil na soupere.
Ale otazka je, jestli by to tam slo dat.
Tak ze tento motor
http://cgi.ebay.de/BMW-5-0-V12-M70-299- ... otohosting
do E34 sedanu 520i
Prosim touto cestou o nazory a rady...
Diky
chtel jsem se pozeptat jesli by nekdo nevedel...
Mam tady E34 520i RV 1991 a chtel bych do ni narvat lepsi
motor na mensi zavodeni atd..( Mimon, dalnice)
Prece jenom si troufam rict, ze bych asi tezko
nekde na dalnici narazil na soupere.
Ale otazka je, jestli by to tam slo dat.
Tak ze tento motor
http://cgi.ebay.de/BMW-5-0-V12-M70-299- ... otohosting
do E34 sedanu 520i
Prosim touto cestou o nazory a rady...
Diky
Samozřejmně že to jde,ale je to asi poměrně problematický a pokud nejseš opravdu zdatnej kutil a fanda,tak pochybuju že to dokážeš...A teď se neuraž,upřímně řečeno mi zrovna ty nepřipadáš jako nějakej zdatnej mechanik (soudím podle tvojich otázek tady na klubu) - předem říkám že ani já nejsem.
A pochybuji že seženeš někoho kdo se ti do toho pustí,bude se s tim srát,trápit a pak ti to auto se svěšeným ocasem a po dlouhým úsilí tomu věnovaným předá za nějakou směšnou sumičku aniž by z toho něco pocitově měl
- resp. když už se do toho někdo pustí (takovejch lidí je v ČR opravdu málo),tak se do toho pustí na svojim autě,ne pro radost někoho cizího 
A pochybuji že seženeš někoho kdo se ti do toho pustí,bude se s tim srát,trápit a pak ti to auto se svěšeným ocasem a po dlouhým úsilí tomu věnovaným předá za nějakou směšnou sumičku aniž by z toho něco pocitově měl

tak na soupere by jsi narazil urcite
Dokonce i tady v pitomem Usti si po meste jezdi chlapek v Maserati Quattroporte, na dalnici by jsi jemu i s tim svym projektem 550 e34 daleko neujel, stejne tak jako stale casteji potkavam Audi R8, Prosche atd... Ale urcite by to bylo moc pekne svezeni
Na http://www.e30.cz nekdo delal projekt se stejnym motorem V12 ve stare 635, podarilo se jim ho tam narvat, radeji si to cele pročti at vis, do ceho jdes a co te ceka za problemy, ono narvat ho tam az takovy problem neni, jako spise vse upravit tak, aby to slapalo (elektrika, vyfuk, prevodovka, diferak atd..)

Ale můžeš se poptak kluků z BMWtuning - jednu 554ku už maj taky zasebou
http://www.bmwtuning.cz/?page=dilna&id=15

http://www.bmwtuning.cz/?page=dilna&id=15
-
- Kontaktovat uživatele:
hele ja teda nevim, ale mnohem min prace a nervu by zabrala prestavba na 540i... neni to takovaj problem ani s elektrikou... a vykonostne je to celkem podobny.. moment je tam sice trosku vetsi ale vysledek je podobnej... dělaš z toho pak neprodejny auto, nebo za tak smesnou cenu ze se to pak nevyplati.. 

-
- Kontaktovat uživatele:
V12 ze by byl jinde nez 4,0 nebo 4,4? Rek bych, zase az tak moc neni.Vykon v podstate podobnej, jen tocak vyssi.Ovsem v takovym pripade je uz celkem nesmysl to tam davat, je lepsi si samozrejme koupit primo 540i v 6kvaltu.
Jinak vim i o prestavbe motoru M5 V8...to uz si myslim ma smysl
Jinak souperu by na dalnici moc nebylo, ale kdyz se nejakej opravdu zdatnej najde, tak si neskrtnes...ja ja jednou jsem byl predjetej behem 20ti minut 6 autama
Ten den byl nejakej sraz asi v madarsku a kolem me se prohanali Ferrari Enzo,3x Modena a dvakrat Porsche turbo...
Opravdu V12 do E34 nebude mit az takovej smysl jak si ted kdyz mas 520i myslis
radsi premyslej o turbu do nejake zdrave 3.5.
Jinak vim i o prestavbe motoru M5 V8...to uz si myslim ma smysl

Jinak souperu by na dalnici moc nebylo, ale kdyz se nejakej opravdu zdatnej najde, tak si neskrtnes...ja ja jednou jsem byl predjetej behem 20ti minut 6 autama

Opravdu V12 do E34 nebude mit az takovej smysl jak si ted kdyz mas 520i myslis

ferenc píše:Kail píše:Samozřejmně že to jde,ale je to asi poměrně problematický a pokud nejseš opravdu zdatnej kutil a fanda,tak pochybuju že to dokážeš...A teď se neuraž,upřímně řečeno mi zrovna ty nepřipadáš jako nějakej zdatnej mechanik (soudím podle tvojich otázek tady na klubu) - předem říkám že ani já nejsem.
A pochybuji že seženeš někoho kdo se ti do toho pustí,bude se s tim srát,trápit a pak ti to auto se svěšeným ocasem a po dlouhým úsilí tomu věnovaným předá za nějakou směšnou sumičku aniž by z toho něco pocitově měl- resp. když už se do toho někdo pustí (takovejch lidí je v ČR opravdu málo),tak se do toho pustí na svojim autě,ne pro radost někoho cizího
![]()
To neměla být urážka,jen konstatování,protože vím,že se prostě na všechno pořád ptá

psena píše:V12 ze by byl jinde nez 4,0 nebo 4,4? Rek bych, zase az tak moc neni.Vykon v podstate podobnej, jen tocak vyssi.Ovsem v takovym pripade je uz celkem nesmysl to tam davat, je lepsi si samozrejme koupit primo 540i v 6kvaltu.
Jinak vim i o prestavbe motoru M5 V8...to uz si myslim ma smysl![]()
Jinak souperu by na dalnici moc nebylo, ale kdyz se nejakej opravdu zdatnej najde, tak si neskrtnes...ja ja jednou jsem byl predjetej behem 20ti minut 6 autamaTen den byl nejakej sraz asi v madarsku a kolem me se prohanali Ferrari Enzo,3x Modena a dvakrat Porsche turbo...
![]()
Opravdu V12 do E34 nebude mit az takovej smysl jak si ted kdyz mas 520i myslis![]()
Tak neříkám že je to velký rozdíl,ale rozdíl to přecejen je.Nejde jen o papírové PS

berkelay píše:tak na soupere by jsi narazil urciteDokonce i tady v pitomem Usti si po meste jezdi chlapek v Maserati Quattroporte, na dalnici by jsi jemu i s tim svym projektem 550 e34 daleko neujel, stejne tak jako stale casteji potkavam Audi R8, Prosche atd... Ale urcite by to bylo moc pekne svezeni
Na http://www.e30.cz nekdo delal projekt se stejnym motorem V12 ve stare 635, podarilo se jim ho tam narvat, radeji si to cele pročti at vis, do ceho jdes a co te ceka za problemy, ono narvat ho tam az takovy problem neni, jako spise vse upravit tak, aby to slapalo (elektrika, vyfuk, prevodovka, diferak atd..)
Ja vim, ze auta jako Maserati a Prosche nedozenu
ale zase si nemyslim ze by mi natolik ujeli s tim 5.0 V12
Jde mi hlavne o vozy jako je Passat 2.5TDi V6
a benziny kolem 3.5 V6
Minule me do kopce spraskalo nejaky Volvo XC 90
kdyz jsem jel s E34 TDS a byl jsem trochu nasraty

Proto si myslim, ze s tou prestavbou na 5.0 V12
by se mi to zas tak casto nestavalo.

Sorry,ale přemýšlet nad takovým projektem kvůly tomu že tě s TDSem předjelo Volvo?To mi připadá trochu přitažený za vlásky
...To tak vidím že je to jen nějakej chvilkovej úlet kterej ani nemyslíš vážně,a to vše jen proto,že máš poničený chlapecký ego od nějakýho nejspíš benzínovýho Volva...
Jak už tady bylo naznačeno,nejdřív to chce trochu tréningu se slabšíma,až budeš dokonale ovládat tvé TDS tak můžeš přesedlat na něco silnějšího.Ale takhle zmatkovat a chtít několikasetkoňovou potvoru jen proto,že tě předjelo jedno auto,to je trochu dětinský,nemyslíš?

Jak už tady bylo naznačeno,nejdřív to chce trochu tréningu se slabšíma,až budeš dokonale ovládat tvé TDS tak můžeš přesedlat na něco silnějšího.Ale takhle zmatkovat a chtít několikasetkoňovou potvoru jen proto,že tě předjelo jedno auto,to je trochu dětinský,nemyslíš?
-
fotobobo píše:
Ja vim, ze auta jako Maserati a Prosche nedozenu
ale zase si nemyslim ze by mi natolik ujeli s tim 5.0 V12
Jde mi hlavne o vozy jako je Passat 2.5TDi V6
a benziny kolem 3.5 V6
Minule me do kopce spraskalo nejaky Volvo XC 90
kdyz jsem jel s E34 TDS a byl jsem trochu nasraty
Proto si myslim, ze s tou prestavbou na 5.0 V12
by se mi to zas tak casto nestavalo.
Tomu říkám důvod, proč nacpat tisíce do auta

Nicméně se přidávám k názoru, že člověk musí v tom výkonu postupně... prostě hlavně opatrně..
A historka k dobru. Včera mě ve vesnici na 50km/h, když jsem jel 60 předjela vytuněná Felicia. I mimo vesnici jel daleko za hranicemi toho auta. Buď to byl tak dobrý řidič nebo jeden z těch, co se v nejbližší době rozstřelí

Kail píše:Sorry,ale přemýšlet nad takovým projektem kvůly tomu že tě s TDSem předjelo Volvo?To mi připadá trochu přitažený za vlásky...To tak vidím že je to jen nějakej chvilkovej úlet kterej ani nemyslíš vážně,a to vše jen proto,že máš poničený chlapecký ego od nějakýho nejspíš benzínovýho Volva...
S TDSem uz jezdit umim, ale nestaci mi to...
To nejede...
Ja potrebuju,aby mi auto jelo mnohem lip..

fotobobo píše:Kail píše:Sorry,ale přemýšlet nad takovým projektem kvůly tomu že tě s TDSem předjelo Volvo?To mi připadá trochu přitažený za vlásky...To tak vidím že je to jen nějakej chvilkovej úlet kterej ani nemyslíš vážně,a to vše jen proto,že máš poničený chlapecký ego od nějakýho nejspíš benzínovýho Volva...
S TDSem uz jezdit umim, ale nestaci mi to...
To nejede...
Ja potrebuju,aby mi auto jelo mnohem lip..
Každej si myslí že jezdit umí

A tak kup na TDSo křídlo a uvidíš jak to pojede